„Ura trebuie tratată ca pe un cadou …” O pildă pe care toată lumea ar trebui să o citească!

„Ura trebuie tratată ca pe un cadou …” O pildă pe care toată lumea ar trebui să o citească!

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 January 2021 in De SufletPildeSfaturiViata

Fiecare dintre noi se confruntă cu răutatea oamenilor, dar doar un număr mic de persoane sunt capabile să răspundă în mod corespunzător la agresivitate, resentimente și ură. Pentru a vă menține sănătatea psihică, trebuie să învățați să faceți față unor astfel de situații, chiar și atunci când emoțiile negative predomină.

Trebuie să țineți minte că oamenii nefericiți sunt adesea nepoliticoși și jignitori. Prin urmare, nu are sens să le răspundeți în același mod sau să vă întristați din cauza lor. Cel mai bine este să vă comportați ca înțeleptul din următoarea pildă:

O parabolă de viață despre răutate

Un înțelept samurai îi învăța pe elevii săi artele marțiale și le împărtășea acestora toate cunoștințele și experiențele sale. Într-o zi, în timpul orelor, au fost vizitați de un tânăr luptător care își făcuse o reputație destul de negativă printre oameni. Acesta a reușit să devină cunoscut prin tupeul și cruzimea sa fără precedent.

Tânărului luptător îi plăcea să-i provoace pe alții, așadar, a început să-l jignească pe unul dintre elevi. Elevul, înfuriat, nu a stat pe gânduri și s-a dus spre luptător ca să se răzbune pentru cuvintele urâte. Însă, orbit de mânie, elevul nu s-a mai putut concentra și a fost bătut cu ușurință de către luptător.

După acest episod, luptătorul a început să-l jignească și pe samurai, spunându-i că nu este în stare să îi învețe nimic pe elevi. Cu toate acestea, samuraiul nu a acordat nicio atenție acestei jigniri și a continuat să le predea calm elevilor. Luptătorul a încercat din nou și din nou să-l jignească pe mentor, dar acesta a rămas nemișcat. În cele din urmă, agresorul a plecat cu o iritare foarte mare, deoarece nu a reușit să îl enerveze pe samurai.

Când agresorul a plecat, elevii l-au întrebat pe samurai de ce s-a lăsat atacat cu vorbe urâte, când putea să îl cheme pe tânăr la luptă. La care samuraiul înțelept a răspuns:

„Ura, invidia și negativitatea ar trebui tratate ca pe un cadou pe care nu vrei să îl accepți. Dacă nu accepți cadoul, atunci acesta va rămâne proprietarului, iar pe tine nu te va afecta cu nimic.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!