Uneori primim oameni in viata noastra, alteori suntem nevoiti sa le dam drumul. Dar intotdeauna, indiferent de relatiile in care suntem implicati sau de drumul pe care ne gasim, va fi nevoie de Dumnezeu.

Uneori primim oameni in viata noastra, alteori suntem nevoiti sa le dam drumul. Dar intotdeauna, indiferent de relatiile in care suntem implicati sau de drumul pe care ne gasim, va fi nevoie de Dumnezeu.

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 May 2020 in Relatii

,,Nu te minti singura, niciodata. Intotdeauna sa-ti amintesti : in orice relatie ai avea, pe orice drum ai merge, e nevoie de doi.”

Poate eram prea mica atunci cand mi-ai spus asta si te-am privit doar mirata, cu ochii mari, dand din umeri. Nu credeam atunci defel ca va veni ziua in care o sa-ti inteleg cuvintele mai bine decat ma inteleg adeseori pe mine. Insa ceea ce credeam cu siguranta e ca te referi numai la oameni.

Mai apoi insa, cand a trebuit sa deschid ochii, am simtit cuvintele tale ca apa rece din fantana. Si am zambit usor trista. Pentru ca ai avut dreptate.

In primul rand DA, in orice relatie e nevoie de doi. E nevoie de doi oameni care sa priveasca si sa mearga impreuna in aceeasi directie. Doi oameni care se iubesc, dar se vad unul pe celalalt asa cum sunt. Oameni care vad calitati si defecte si in ciuda a tot, aleg sa se iubeasca si sa se ajute unul pe celalalt (astea le-am mai spus in nenumarate randuri). Nu-s adepta pusului de bete-n roate, cu atat mai putin cand pretindem ca-i prezenta iubirea. Sustin pana la capat sa fii sprijin si ajutor, indiferent de situatie. Cred cu tarie in bunatate si indreptarea cu blandete, in dragostea care acopera totul.

Dar mai mult de atat, e nevoie de 2+1. El si ea si El, fara de care nu se poate. ,,Si funia impletita in trei nu se rupe usor.” Astea-s cuvintele care imi rasuna tot mai mult in minte si ce bine ca nu-i nevoie si nu-i permis sa adaug ceva.

Si in afara de relatii, sunt drumurile pe care mergi. Poti porni la drum singur si sa ai impresia ca you’ll do it just fine. Da, probabil poti singur, fara oameni, dar niciodata singur, fara Dumnezeu.

Au fost drumuri pe care am vrut sa o iau de capul meu, gandindu-ma ca n-am nevoie nici de ei, nici de El, ca-i doar un drum si in cazul cel mai rau, va trebui sa ma intorc si sa o iau de la capat. Insa ceea ce nu am inteles atunci e ca luatul de la capat nu-i intotdeauna o varianta sau si daca e, timpul pierdut pe un drum gresit nu mai poate fi recuperat. Si asta inseamna sa pierzi nu doar timp, ci si ocazii si momente care te-ar fi imbogatit ca persoana (a nu se intelege o imbogatire materiala).

Realitatea e ca momentul adevarului vine intotdeauna, mai devreme sau mai tarziu. Cand esti testat, cand cartile se dau pe fata, cand vezi rodul, cand vezi ce urmeaza sa culegi, in urma a ceea ce ai semanat. Cand vezi cat timp ai risipit si cate sanse ai ratat, din cauza incapatanarii sau a delasarii.

Si o alta realitate e ca poate e ok sa te trezesti uneori singur, fara oameni ( ,,Singur te simti si printre oameni” – Micul Print); dar singur, lasat in voia mintii tale, fara sa-I simti prezenta in viata ta si pacea care vine de Sus, in inima, e poate una din cele mai groaznice trairi de care un om poate avea parte.

Ceea ce stiu, prin urmare, si stiu cu siguranta, e ca mereu va fi nevoie de cineva. 2+1 sau 1+1, dar niciodata 1+0. Asta e aritmetica necesara, in relatii sau pe drumuri, care nu va da niciodata gres. Uneori primim oameni in viata noastra, alteori suntem nevoiti sa le dam drumul. Dar intotdeauna, indiferent de relatiile in care suntem implicati sau de drumul pe care ne gasim, va fi nevoie de Dumnezeu.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide