Un prea puţin este întotdeauna mai bun decât un prea mult… Dumnezeu ştie mai bine decât mine ce vreau. Ce ai tu să nu-ţi fi dat Dumnezeu?!

Un prea puţin este întotdeauna mai bun decât un prea mult… Dumnezeu ştie mai bine decât mine ce vreau. Ce ai tu să nu-ţi fi dat Dumnezeu?!

Publicat de Patricia Esca pe 7 March 2019 in De Suflet

“Fă primul pas cu încredere. Nu trebuie să vezi întreaga scară. Pur şi simplu păşeşte.” — Martin Luther

Un om obisnuia sa il cheme in fiecare zi pe Dumnezeu, spunand mereu si mereu, aceeasi rugaciune.

Mereu si mereu el se ruga la Dumnezeu: „Fa o singura favoare pentru mine – si am cerut asta toata viata mea. Din cate pot sa observ, sunt cel mai mizerabil om de pe Planeta. De ce m-ai ales pe mine sa fiu cel mai mizerabil? Sunt gata sa schimb destinul meu cu oricine altcineva, viata oricui este mai buna decat a mea – doar lasa-ma sa schimb amaraciunea mea cu a altcuiva. Nu cer indurare. Imi poti oferi aceasta singura oportunitate? Nu iti cer prea mult, Doamne! Of, Doamne!”

Si intr-o zi, nesperat aproape, Dumnezeu chiar i-a raspuns omului nefericit, dar intr-un vis… O voce venita din ceruri i-a spus: „Aduna-ti toate nefericirile intr-un morman imens si adu-le la templul sacru.”

Apoi tot satul si-a adunat toate nefericirile pentru a le aduce in fata lui Dumnezeu. Iar omul nostru este incredibil de fericit in aceste momente: „Asa deci, momentul a venit! Se pare ca in curand se va intampla ceva bun pentru mine!”

Se grabeste cu gramada sa de nefericiri. Pe drum se intalneste cuun altul care facea exact acelasi lucru. Pe masura ce se apropie de templu, incepe sa se teama, sa i se faca din ce in ce mai multa teama, pentru ca vede oameni carand gramezi si mai mari de nefericiri, decat a lui.

Erau oameni pe care i-a vazut mereu zambind erau imbracati in straie frumoase, oameni care obisnuiau sa isi spuna lucruri frumoase unii celorlalti. Iar acestia carau gramezi imense de nefericiri!! Omul incepe chiar sa devina ezitant – daca sa mai mearga sau nu, la templu – dar se rugase toata viata lui, asa incat si-a zis: „Haide, sa vedem ce se intampla.”

Satenii intra pe poarta templului. Iar vocea spune: „Puneti sacii cu nefericiri in jurul salii templului. Ei isi lasa jos greutatile, iar vocea spune din nou: „Acum puteti alege orice sac va doriti”.

Iar miracolul miracolelor se intampla: fiecare s-a grabit catre propria gramada de nefericiri!

Si omul nostru a alergat atat de repede catre propriul sac, de frica ca altcineva si l-ar fi putut insusi. Toata lumea si-a ales propriul sac si acum erau cu totii fericiti si eliberati, intorcandu-se cu gramezile lor de nefericiri acasa. Toate acestea pentru un singur motiv: „Cine stie ce este in sacul celuilalt? Cel putin despre al meu stiu ce contine si m-am obisnuit cu aceasta nefericire.” – Osho

Modestia este cartea de vizită a omului deştept. Nu trebuie să faci tot drumul până la destinație. Fă primul pas și vei ști care este următorul.

Unui bătrân măturător de străzi, într-o dimineață, i s-a prezentat la lucru un tânăr care vroia să înveţe meşteşugul măturatului. Tânărul luă măturoiul în mână, dar când se uită în depărtare și zări cât de lungă e strada îl apucă descurajarea spunând: „Nu o să terminăm de măturat strada aceasta nici în două zile, darminte într-o singură zi. Eu mă dau bătut”.

Şi se aşeză trist pe marginea trotuarului. Atunci bătrânul îi spuse: „Păi nu trebuie să te uiţi în capătul străzii, căci aşa nu mai faci niciodată nimic şi te aşezi deoparte. Mai un vin, mai o ţuică, mai o ţigară şi aştepţi să treacă timpul convins că nu se poate. Nu aşa! Ia mătura în mănă şi nu te uita înainte! Priveşte doar în jos, dă în stânga cu măturoiul, dă în dreapta cu măturoiul. Stânga-dreapta, stânga-dreapta şi fără să-ţi dai seama ai ajuns în capătul străzii”. Vezi astăzi, aici, acum, stânga-dreapta ce ai de făcut şi fără să-ţi dai seama ajungi la capătul străzii…

Un prea puţin este întotdeauna mai bun decât un prea mult… Dumnezeu ştie mai bine decât mine ce vreau. Ce ai tu să nu-ţi fi dat Dumnezeu?! Dumnezeu niciodată nu se grăbeşte, dar întotdeauna ajunge la timp. Dumnezu nu spune niciodată „Nu!”, ci „Nu Acum!”. E o mare diferenţă!

Dumnezeu priveşte cu ochii iubirii şi ai milei nu spre cea ce ai fost, nici spre ceea ce eşti, ci spre ceea ce vrei să fii. Ai nădejde !

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!