“Un medic are trei mijloace de luptă împotriva bolii: cuvântul, planta și cuțitul” – Nu te gândi la rău, căci te poți îmbolnăvi! Toată lumea ar trebui să citească asta!

“Un medic are trei mijloace de luptă împotriva bolii: cuvântul, planta și cuțitul” – Nu te gândi la rău, căci te poți îmbolnăvi! Toată lumea ar trebui să citească asta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 March 2018 in De Suflet

Unul din cei mai cunoscuți medici medievali, Avicenna, spunea: “Un medic are trei mijloace de luptă împotriva bolii: cuvântul, planta și cuțitul”.

Atrageți atenția – cuvântul este pe primul loc!

Un tânăr psiholog a vrut să facă un mic experiment și le-a spus pacienților dintr-un spital parizian că ei trebuie în fiecare zi, cu voce tare sau în gând, să repete de 10 ori fraza: “Pe zi ce trece mă simt tot mai bine”.

Ce credeți? După doar o lună pacienții acestui medic au devenit subiectul principal de discuții în acel spital, iar apoi și în întregul Paris.

Pare uimitor, dar oamenii cu boli grave se însănătoșeau în 30 de zile, iar la unii dintre ei chiar nu mai era nevoie de intervenții chirurgicale.

Sănătatea noastră este strâns legată cu starea psihologică

Astăzi nimeni nu mai pune la îndoială că între sănătatea fizică și cea psihică există o legătură foarte strânsă.

Unul din legile de bază în psihologie spune că exprimarea verbală a dragostei, simpatiei și admirației acționează ca un energizant pentru cel căruia îi este adresată. Respectiv cuvintele pline de ură și răutate au efect advers.

În ziua de azi apar tot mai multe boli datorate unei stări psihologice deprimate. Profilaxia împotriva lor e foarte simplă: să te bucuri de viață oricât de grea ar fi ea!

Așadar, sănătatea și viața noastră depind direct de modul în care gândim. Când ne gândim la bine, se întâmplă binele. Când ne gândim la rău, se întâmplă răul.

De aceea îndemnul nostru este să nu mai gândiți rău despre nimeni, să nu îi judecați pe cei din jur și să nu vă supărați pe ei. Și mai ales nu luați aproape de inimă lucrurile mărunte! Sănătatea este mult mai prețioasă!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Sursa: fasingur.info

25 de citate din învățăturile lui Osho

Osho (11.12.1931 – 19.01.1990), pe numele său la naștere Chandra Mohan Jain, numit în anii 1960 Acharya Rajneesh, apoi Bhagwan Shree Rajneesh în anii 1970-1980), apoi Osho în ultimii ani ai vieții a fost un filozof, guru și învățător spiritual indian., fondator al curentului spiritual Neo-Sannyas, Rajnish sau Oshoism.

La vârsta de 21 de ani atinge ceea ce el denumea iluminarea – cea mai înaltă culme a conștiinței omenești.

Contestat de unii, urmat,de alții continuă să inspire din cunoașterea lui. Înțelepciunea lui Osho ne-a rămas în cărțile pe acre aceste le-a publicat, majoritatea fiind traduse și în limba română.

1. Nu ești într-o competiție cu ceilalți. Tu ești tu, și așa cum ești tu, în felul tău, ești perfecțiunea întruchipată. Acceptă-te!

2. Încetează să te judeci. În loc de a te judeca, trebuie să începi să te accepți cu toate imperfecțiunile tale, cu toate slăbiciunile, toate erorile, toate eșecurile. Să nu-ți ceri să fii perfect. Asta ar însemna să-ți ceri imposibilul și desigur că te vei simți frustrat. La urma urmei, ești doar o ființă umană.

3. În loc să te gândești cum să faci să primești dragoste, începe să o dai. Nu există nici un alt mijloc.

4. Libertatea nu înseamnă lene și nepăsare. Libertatea este responsabilitate. Dacă tu nu-ți asumi responsabilitatea, o face altcineva pentru tine. Așa devii sclav.

5. Joaca trebuie să rămână viața ta. Munca trebuie să fie doar un mijloc de a te juca. Nu-ți transforma viața într-o rutină de muncă, pentru că scopul vieții e joaca.

6. Omul devine cu adevărat om atunci când își asumă întreaga răspundere pentru ceea ce este: ăsta e primul curaj, cel mai mare curaj.

7. Renunță la mintea care gândește în proză; trezește alt gen de minte care gândește poetic. Lasă-ți deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ți fie mod de viață. Treci de la intelect la intuiție, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere.

8. Singura răspundere adevărată este fată de propriul tău potențial, fată de propria ta inteligență și conștientă, fată de acțiunea conformă cu ele.

9. Copiii sunt atât de puri, atât de plini de vitalitate, debordează de atâta energie. Regăsirea acestei energii este suficientă pentru a-l vindeca pe om. Important este să scoți acest copil la lumină, iar îmbrățișarea este una din modalitățile cele mai eficiente.

10. Existența este una singură. Ea se exprimă în milioane de forme, însă spiritul care este exprimat este același. Este o singură divinitate, cu o varietate infinită de creaturi.

11. Intuiția este cea mai înaltă treaptă a scării, scara conștiinței. Această scară are trei trepte: prima și cea mai de jos este instinctul; a doua, cea din mijloc, este intelectul; iar a treia, cea mai de sus, este intuiția. În toate trei este folosită particula „in”. Lucrul acesta este semnificativ. El înseamnă că aceste calități sunt înnăscute. Ele nu se pot învăța, nu există niciun mod de a le dezvolta cu ajutor din afară.

12. Trăiește total, trăiește cu pasiune… În felul acesta, fiecare moment devine de aur, iar întreaga ta viață se transformă într-o înșiruire de clipe aurite. O astfel de ființă nu moare niciodată, căci atingerea ei seamănă cu aceea a regelui Midas: orice atinge, se preschimbă în aur.

13. Noi suntem ceea ce cunoaștem, ceea ce simțim. A cunoaște ceva înseamnă a te identifica cu acel ceva. A cunoaște iubirea înseamnă să iubești; a cunoaște divinitatea înseamnă sa devii divin. Autocunoașterea înseamnă realizare; cunoașterea înseamnă să fii.

14. Ego-ul este un aisberg. Topiți-l. Topiți-l prin iubirea voastră profundă, astfel încât să dispară, iar voi să redeveniți parte integrantă din marele ocean.

15. Dacă nu ești capabil de a fi singur, relația ta este falsă. Este doar un truc pentru a evita singurătatea, nimic altceva.

16. Nu lăsa pe cineva să spere la un viitor alături de tine, dacă nu ai de gând să faci parte din el.

17. În momentul în care simți că nu mai ești dependent de nimeni, în ființă ți se instalează o tăcere profundă, o relaxare lipsită de febrilitate și tensiune. Dar asta nu înseamnă că atunci vei înceta să iubești. Din contră, vei cunoaște pentru prima dată o nouă dimensiune, o nouă calitate a iubirii, o iubire care nu se mai limitează la cuvinte, și care se apropie mai degrabă de prietenie pură.

18. Totul este un mare mister. Orice efort de a-i găsi o explicație este greșit – trebuie doar să îl iubești, să trăiești cu el și să dansezi cu el.

19. Dacă urmezi o disciplină, devii sclavul acesteia. Singura disciplină trebuie să se nască din propria ta conștiință; numai așa vei deveni un maestru. Dacă respecți o anumită ordine în viață, aceasta te va limita; esența ființei va rămâne într-o dezordine profundă. Ordinea nu poate fi impusă decât la suprafață. În centru va domni haosul.

20. Faptul că-i judeci pe alții face ca ego-ul tău să crească. De aceea oamenilor le place să vorbească despre greșelile altora – le dă sentimentul că ei sunt corecți.

21. Nu încerca să creezi ceva supraomenesc. Fii uman, acceptă caracterul uman al celuilalt, cu toate slăbiciunile la care este expus acesta. Partenerul tău va comite greșeli, la fel cum tu vei comite greșeli – și amândoi trebuie să învățați. A fi împreună este o mare învățătură – a iertării, înțelegerii faptului că celălalt este la fel de uman ca tine. Doar un pic de iertare…

22. Dacă adevărul nu este al vostru, atunci nu este adevăr. Pentru a fi adevăr trebuie să vă aparțină, să provină din experiența voastră; adevărul nu poate fi împrumutat.”

23. În momentele de iubire profundă, oamenii respiră la unison. Atunci când se urăsc, respirațiile lor sunt cât se poate de diferite.

24. Renunțați la ideea că toate lucrurile trebuie să se potrivească, renunțați la ideea că trebuie să fie o armonie perfectă – pentru că nu sunt niște idei bune. Dacă toate lucrurile ar fi la locul lor, v-ați plictisi unul de celălalt; dacă totul este armonios, pierdeți toată esența relației. Este bine că sunt lucruri care nu se potrivesc.

25. Dragostea trebuie să fie o relație prietenească, în cadrul căreia nimeni nu este superior, în care nimeni nu ia deciziile, în care amândoi partenerii sunt pe deplin conștienți de faptul că sunt diferiți, că felurile în care abordează viața sunt diferite, că gândesc diferit și totuși – cu toate aceste deosebiri – se iubesc.

Să ne fie de folos!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!