Uleiul de ricin are mai multe utilizări, nu doar pentru creșterea părului! Tot ce trebuie să știți despre uleiul de ricin

Uleiul de ricin are mai multe utilizări, nu doar pentru creșterea părului! Tot ce trebuie să știți despre uleiul de ricin

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Uleiul de ricin provine de la planta cu același nume. Uneori se folosesc și frunzele sale. Planta conține acizi grași, motiv pentru care are proprietăți incredibile. Planta a fost cultivată și folosită de mai multe secole. Astăzi poate fi găsit în toate țările cu climă caldă.

Ricinul crește tot anul , dimensiunea sa depinde de climatul țării în care crește . În țările calde este plantat ca decor pentru terase. În climatele temperate, lungimea sa ajunge la 3 metri, iar în cele tropicale poate ajunge până la 12 metri. Climele reci pot fi fatale pentru această plantă, deoarece uleiul de ricin nu tolerează înghețul.

Caracteristicile uleiului de ricin

Frunze

Frunzele sunt mari. Dimensiunea sa poate ajunge de la 12 până la 35 cm în diametru. Cu toate acestea, dacă este bine îngrijită, diametrul frunzei poate fi chiar și de 50 cm. Frunzele pot avea o varietate de culori, între violet și roșu până la verde.

Flori

Sunt în grupuri, lungimea lor ajunge de la 10 la 50 cm.

Beneficiile uleiului de ricin pentru organism

Elimină durerea în artrită

Vă puteți bucura de proprietățile analgezice ale uleiului de ricin. Pentru a elimina durerea artritei , trebuie să încălziți uleiul (astfel încât să fie cald, nu fierbinte) și să aplicați pe zona afectată. Puteți aplica uleiul cu o bucată de pânză. Repetați procedura de câte ori este necesar.

Dureri musculare

Acest ulei ajută la relaxarea mușchilor și la menținerea tonusului lor. De asemenea, elimină durerea care apare în corp. Este deosebit de eficient pentru durerile de spate recurente cauzate de postura incorectă.

Cum se folosește

Pentru a vă bucura de beneficiile uleiului de ricin, trebuie să aplicați ulei cald pe zona durerii într-un masaj circular. Dacă doriți, puteți repeta procedura de până la două ori pe zi.

Cearcăne

Uleiul de ricin ajută la scăderea problemei asociate cu apariția pungilor sub ochi. Aceste pungi sunt rezultatul oboselii sau al eredității genetice.

Cum se folosește

Este necesar să aplicați o cantitate mică de ulei în mod regulat. Masați ușor pielea, ungeți cu ulei și lăsați câteva minute. În acest fel, toate elementele utile vor pătrunde în piele. Zona cu probleme va arăta mai bine.

Gene

Genele cad de obicei când vă frecați ochii, ori din cauza machiajului sau a altor produse iritante. Unele persoane au gene mai slabe decât altele. Aceasta poate fi o problemă. Din fericire, uleiul de ricin favorizează creșterea genelor.

Cum se folosește

Pentru a profita, trebuie să aplicați uleiul în mod regulat în fiecare zi cu o perie de gene curată. Dacă aplicați uleiul pe timpul nopții, veți observa în curând un rezultat pozitiv.

Uleiul nu creează dependență. De asemenea, este hipoalergenic. Acest remediu poate fi numit cu adevărat miraculos. Și toate datorită proprietăților sale minunate de vindecare.

1) Pentru tratamentul tăieturilor și vânătăilor.

2) Pentru a înmuia calusurile și „bătăturile picioarelor” și pentru a ameliora durerea picioarelor.

În acest caz, de două ori pe săptămână sau după cum este necesar, vă puteți masa picioarele înainte de culcare cu acest ulei și apoi purtați șosete de bumbac. Dimineața, pielea devine moale, fragedă, oboseala și durerea dispar de obicei complet.

3) Pentru sănătatea părului.

Medicamentul stimulează creșterea părului, reduce căderea părului și întărește rădăcinile. Uleiul funcționează bine și în zonele afectate de alopecie (chelie).

4) Pentru a ameliora constipația

O linguriță (sau 2 capsule) de ulei de ricin vă va permite să eliberați intestinele într-o jumătate de oră. Aveți grijă: supradozajul este foarte periculos, apar simptomenele de greață, vărsături și amețeli.

5) Pentru ameliorarea durerilor musculare.

După un antrenament intens, aplicați ulei de ricin pe mușchi, acesta va îmbunătăți circulația sângelui și va calma durerea. Pentru un efect suplimentar de vindecare și calmare, amestecați-l cu ulei de mentă.

6) Pentru ameliorarea durerilor articulare.

Acidul ricinoleic din ulei are un efect antiedematos asupra sistemului limfatic, care este responsabil pentru eliminarea produselor dăunătoare din țesuturile corpului.

7) Pentru a elimina problemele pielii.

Datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii, uleiul de ricin are un efect benefic asupra pielii – tratează papiloamele, acneea și negii. Un studiu a constatat că uleiul de ricin poate avea un efect pozitiv în tratamentul dermatitei profesionale.

8) Ajută în cazul insomniei.

Se spune că aplicarea unei cantități mici de ulei de ricin pe pleoape vă poate ajuta să adormiți mult mai repede. Uleiul favorizează un somn mai profund și mai lung.

9) Pentru tratamentul bolilor fungice.

Uleiul de ricin este bun pentru a trata bolile fungice. Încălziți uleiul, aplicați-l pe zona afectată înainte de culcare și lăsați-l peste noapte. Repetați timp de o săptămână sau până când infecția dispare complet.

10) Pentru a hidrata pielea.

Crema hidratanta pentru piele. Acizii grași din uleiul de ricin hrănesc și hidratează pielea uscată, pătrunzând cu ușurință țesuturile pielii. Doar puneți o linguriță palme și aplicați pe piele.

11) Pentru a îndepărta petele.

Datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii, uleiul de ricin are un efect benefic asupra petelor, acneei și negilor. Poate avea un efect pozitiv în tratamentul dermatitei profesionale.

12) Ca conservant alimentar.

Cerealele uscate pot fi acoperite cu ulei de ricin pentru a le proteja nu numai împotriva deteriorării, ci și pentru a le proteja de germeni și dăunători.

13) Ca lubrifiant.

Dacă aveți în casă articole care necesită lubrifiere (foarfece, mașini de tocat carne, uși), uleiul de ricin vă poate ajuta. Datorită vâscozității sale constante, nu îngheață, deci poate fi eficient la temperaturi ridicate și scăzute.

14) Pentru a întări unghiile.

Dacă aveți unghii casante, ungeți-le o dată pe zi cu ulei de ricin. Nu numai că va ajuta la întărirea unghiilor, ci și la înmuierea cuticulei și a pielii aspre de pe părțile laterale ale unghiilor.

15) Pentru creșterea genelor și a sprâncenelor.

Pentru a îmbunătăți creșterea genelor și sprâncenelor, ungeți-le cu ulei de ricin. Faceți asta în fiecare zi. Peste o lună genele vor deveni mai lungi, groase și pufoase.

16) Pentru vârfurile despicate.

Aplicați ulei de ricin la vârfurile părului în fiecare zi. Acesta va ajuta la hidratarea părului și îi va oferi o strălucire sănătoasă.

17) Pentru sănătatea intestinală.

Amestecând doar o linguriță de ulei cu suc de portocale sau afine pe zi, vă puteți susține funcția intestinală. Cu toate acestea, este important să nu exagerați, deoarece uleiul de ricin este un laxativ natural.

18) Probleme cu acneea.

Se știe că medicamentul nu numai că reduce inflamația, ci și distruge bacteriile care provoacă acnee și curăță pielea mai repede. Pentru cele mai bune rezultate, aplicați când mergeți la culcare.

19) Uleiul de ricin – cel mai bun ajutor în lupta împotriva supraponderalității.

Ajută la normalizarea digestiei, are un efect laxativ serios. Elimină toxinele și substanțele nocive din organism. În plus, oligoelementele uleiului ajută corpul cu grăsimi benefice.

20) Uleiul de ricin ajută perfect la combaterea mătreței.

Trebuie doar să amestecați tinctura de calendula și uleiul de ricin în proporții egale. Aplicați amestecul pe păr, apoi masați ușor. Mătreața va dispărea complet după câteva aplicări!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!