Tu crezi în sufletul pereche? L-ai întâlnit sau speri ca destinul să ţi-l aducă aproape? Se spune că fiecare dintre noi avem şansa să-l găsim. Trebuie doar să credem în existenţa lui…

Tu crezi în sufletul pereche? L-ai întâlnit sau speri ca destinul să ţi-l aducă aproape? Se spune că fiecare dintre noi avem şansa să-l găsim. Trebuie doar să credem în existenţa lui…

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2018 in Relatii

“Sufletul pereche este ceea ce aspiram noi si am vrea sa intelegem despre noi, este ceea ce consideram a fi perfectiune, puritate si nemarginire la propria noastra fiinta.” (Sorin Cerin)

“Ce poate fi mai minunat pentru două suflete, decât să se simtă legate pe viaţă? Să se sprijine unul pe altul şi să simtă că sunt unul şi acelaşi”, spunea scriitorul britanic George Eliot. Sufletul pereche nu trebuie să fie un ideal, partenerul perfect din visele tinereţii, ci omul alături de care te simţi împlinită şi iubită, cel care îţi stă alături indiferent ce se întâmplă în viaţă. El te cunoaşte cel mai bine, el merge alături de tine în aceeaşi direcţie şi îţi oferă tot ce are mai frumos în fiinţa lui, ajutându-te pe tine să fii un om mai bun. În cele din urmă, căutarea sufletului pereche este năzuinţa fiecăruia dintre noi de a găsi fericirea. Ne este scris să ne împlinim prin iubire!

O credinţă veche de când lumea – Filosoful grec Platon scria în “Simpozium” că oamenii au fost iniţial fiinţe fantastice, cu patru braţe, patru picioare şi un singur cap cu două feţe. Îngrijorat de forţa extraordinară pe care o aveau, Zeus i-a separat în două fiinţe distincte, lipsite de puteri supranaturale şi i-a condamnat să îşi caute fără încetare jumătatea pentru a redeveni fiinţa puternică din erele primordiale. Şi în credinţele orientale, conceptul de “suflet pereche” există din cele mai vechi timpuri.

Legendele spun că omul a fost creat ca o entitate completă, în mod egal masculin şi feminin. Dar sufletul androgin s-a îndepărtat de misiunea care îi era hărăzită, a uitat calea divină şi s-a scindat în două entităţi care se caută neîncetat. Uneori, destinul ne poate aduce aproape, dar alegerile pe care le facem şi obstacolele care se ridică în calea noastră ne îndepărtează de cel care ne este sortit.

Sufletul pereche și teoriile moderne – Oamenii cred din vremuri foarte vechi în sufletul pereche. Unii au pretenţii prea mari şi caută toată viaţa partenerul perfect, incapabili să recunoască dragostea când le iese în cale. Alţii se îndrăgostesc prea des şi, de fiecare dată, sunt încredinţaţi că şi-au găsit jumătatea… Unii ar spune că dragostea la prima vedere îţi arată cu adevărat cine este partenerul ideal. Dar cei mai mulţi dintre noi nu mai credem în miracolul iubirii perfecte.

Există teorii mai noi care susţin că sufletul pereche nu este neapărat partenerul de cuplu, ci un prieten sau o prietenă sinceră, care îţi este alături de-a lungul vieţii şi te sprijină în cele mai grele momente. Sufletul pereche poate fi unul dintre părinţi, un frate sau un mentor care te ajută pas cu pas să urmezi calea cea dreaptă. Sufletul pereche poate fi şi străinul care îţi salvează viaţa, care va rămâne în preajma ta doar câteva ore sau zile, dispărând pentru totdeauna.

Cum îl poți recunoaște? – Întâlnirea cu sufletul geamăn este un moment dramatic, cu o încărcătură emoţională profundă. Ai o senzaţie puternică de deja-vu şi totodată simţi că te îndrăgosteşti la prima vedere, ba chiar că iubeşti acea persoană de-o viaţă întreagă. În mod straniu, deşi nu ai mai văzut-o niciodată, simţi că o cunoşti atât de bine şi că vă leagă amintiri dragi, chiar dacă sunt confuze în mintea ta.

Vă înţelegeţi din priviri şi vă recunoaşteţi gesturile, ca şi cum aţi fi prieteni de-o viaţă şi îi poţi împărtăşi toate gândurile tale, până şi cele mai intime. Când întâlneşti un asemenea om, intuiţia îţi spune că este jumătatea ta, că v-aţi născut unul pentru celălalt şi relaţia dintre voi nu poate fi una întâmplătoare.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!