Trei pasi spre o viata mai fericita potrivit neurologilor

Trei pasi spre o viata mai fericita potrivit neurologilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 December 2018 in Dezvoltare Personala

“Problema cu oamenii este că ei uită că de cele mai multe ori, lucrurile mici sunt cele care contează.” – Jennifer Niven

Nu este nevoie sa petreci ore intregi meditand. Trebuie doar sa faci aceste schimbari in mintea ta.

Vrei sa fii mai fericita? Aceasta este o intrebare destul de simpla – cine nu vrea mai multa fericire in viata ta? Din fericire, exista lucruri simple pe care le putem face cu totii pentru a aduce mai multa fericire in viata noastra. Nu trebuie sa calatoresti pe un varf de munte, sa stai in meditatie ore intregi sau chiar sa renunti la job-ul tau.

Iata care sunt cele mai importante metode care pot atrage fericirea potrivit doctorului neurolog Alex Korb, via inc.com.

1. Gandeste-te la lucrurile pentru care esti recunoscatoare

Exista o multime de dovezi stiintifice care sa sustina ideea ca faptul de a fi recunoscator ne face mai fericiti. Dupa cum noteaza Korb, creste dopamina, un neurotransmitator asociat cu centrele noastre de recompense. Cu alte cuvinte, faptul ca simti recunostinta iti ofera un placut sentiment de liniste sufleteasca. Sentimentele de recunostinta cresc si nivelul de serotonina – acelasi lucru pe care il fac si antidepresivele. Nu este de mirare ca recunostinta este un stimulator al dispozitiei.

Chiar daca te simti la pamant si nu mai poti gasi nici macar un motiv pentru care esti recunoscatoare, simplul act de cautare iti va da unul din aceste efecte, determinandu-te sa te concentrezi asupra aspectelor bune din viata ta.

2. Gandeste-te la lucrurile pe care le-ai facut bine

Creierul nostru este dornic sa acorde mai multa atentie mai degraba unor informatii negative decat pozitive, iar acest lucru se aplica cel putin la fel de mult pentru evaluarea noastra de sine, ca si pentru orice altceva. Insa concentrarea asupra lucrurilor de care suntem mandri are mai multe beneficii pentru creier.

In primul rand, mandria este o emotie puternica stimulatoare a creierului si concentrarea asupra amintirilor fericite (presupunand ca realizarile tale te-au facut fericita) este un alt mod de a elibera serotonina in creier. Mai mult, noteaza Korb, “mai multe studii au aratat ca reflectarea calitatilor tale pozitive este un tip de auto-afirmare care intareste abilitatile tale de a schimba obiceiurile proaste.” Asadar, concentrandu-te asupra a ceea ce ai facut corect te-ar putea ajuta sa realizezi mai multe lucruri bune in viitor.

3. Ia o decizie sau stabileste o intentie

Luarea unei decizii, alegerea unui scop sau stabilirea unei intentii au toate un efect pozitiv asupra creierului, ajuta la scaderea stresului si a anxietatii si la cresterea capacitatii de rezolvare a problemelor.

Potrivit specialistilor abilitatea de a lua decizii rapid (si apoi de a iti pune in practica planurile, daca este cazul) este unul dintre asii pe care ii au sub maneca antreprenorii. Luarea unei decizii destul de bune activeaza o parte a cortexului prefrontal, care te va face sa te simti mai mult in control asupra vietii tale. Iar alegerea de a face ceva ce vrei sa faci iti aduce mai multa fericire.

“Fericirea este consecința efortului personal. Te lupți pentru asta, te străduiești, insistă asupra ei și, uneori, chiar este necesar să călătorești în jurul lumii, pentru a o găsi. Trebuie să participi neîncetat la manifestarea propriilor binecuvântări. Iar odată ce ai atins o stare de fericire, trebuie să faci un efort puternic pentru a ține în continuare acea fericire, să rămâi pe linia de plutire peste ea “. Elizabeth Gilbert

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!