Ești tristă și lipsită de vlagă? Există o soluție! Ba chiar trei !
1. Găsește un nou sens pentru viața ta.
Trebuie să te aprinzi din nou, să explodezi din interior. Să pornești apoi spre atingerea noilor tale țeluri și să te bucuri ca un copil de toți pașii. Există un singur pericol : să nu-ți dozezi bine forțele și să ajungi să te epuizezi din nou, pe drum, să ți se termine energia înainte de a atinge noul obiectiv.
2. Schimbă-ți radical modul de viață, cel puțin pentru o vreme
Găsește-ți un loc care să te atragă, cere-le binecuvântarea celor din jur și porneste într-acolo, măcar pentru un an, caută-te, trăiește fiecare clipă, așteaptă momentul când ți se va face din nou poftă să trăiești o viață activă. Există pericolul să nu mai vrei să te întorci. Și în loc să te regăsești, de fapt să te pierzi!
Mai apare și un al doilea risc : sa alegi un loc nepotrivit. Căci numai in teorie, dacă unui om ii este frig, el va căuta căldura. Dacă ți-a inghețat un sfert din trup și din suflet, o să-ți dorești caldură, însă dacă-ti va îngheța jumătate din tine – vei dori frig!
Trebuie să te gândesti bine, înainte de a opta pentru izolare. Iar dacă o alegi, atunci trebuie să fixezi clar momentul întoarcerii înapoi: luna și ziua. Si nu să-l lasi la voia întâmplării!
3. Să accepți situația si să arunci balastul acumulat în toata viața ta trecută
Trebuie să faci curățenie în trei direcții:
Relațiile cu oamenii ( nu trebuie să le rupi, ci sa le evaluezi, să le dai calificative, să le analizezi)
Supărările. Fiecare le avem. Le tot adunăm, le ținem în noi. Și ajungem în situația de a ne teme să ne apropiem de oamenii pe care cu adevarat îi iubim.
Planul de așteptari și obiective. Spre jumatatea vieții, fiecare din noi acumulăm tot felul de idei nerealizate. Ne propunem obiective, după care “ne relaxăm” si le tot amânăm. Și uite așa se adună o mulțime de nerealizări personale, care ne apasă.
De aceea, intr-o bună zi trebuie să te hotărăști, să-ți rezervi o cameră la hotel , undeva, la marginea orașului, să stai cu tine însăti și să scrii pe o foaie de hârtie toate țelurile tale, inclusiv pe cele pe care le-ai avut cândva și le-ai tot amânat, considerând că nu ești capabilă să le îndeplinești.
Va trebui să analizezi fiecare astfel de țel, să vezi ce-i cu el, apoi să întocmești, pe o foaie de hârtie, un plan de acțiune, apoi să iei toate aceste planuri de acțiune și să le dai foc.
Iar a doua zi, după ce te trezești, să începi să realizezi primul obiectiv de pe listă.
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Sfaturi de viata
Nu întotdeauna vrem să plecăm urechea la sfaturile înţelepte ale apropiaţilor, care nu vor decât să ne facă să învăţăm din greşelile lor.
De cele mai multe ori, poveştile de viaţă ale oamenilor în vârstă ar putea să ofere adevărate pilde. Iată câteva sfaturi importante pe care ar trebui să le luaţi în serios!
1. Oferă dragoste în tot ceea ce faci!
Nimic nu contează dacă nu există dragoste. Şi nu este vorba doar despre iubirea dintre doi soţi, ci despre acest sentiment puternic dintre semeni, în general.
2. Nu te teme de nimic!
Ai mai multă încredere în tine şi în ceea ce ţi-a sortit Dumnezeu! Nu lua niciodată decizii la mânie, încearcă să fii temperat, găseşte-ţi liniştea şi fă tot ceea ce îţi stă în putere pentru a-i realiza visele.
3. “Hrăneşte”-ţi mereu dragostea!
Dragostea nu moare dacă este “hrănită”. E asemenea unei plante care trebuie mereu îngrijită şi udată, pentru a creşte. Oferă-i lumina necesară şi apa de care are atâta nevoie! Fă eforturi pentru dragoste, pentru semenii tăi! Acordă-i acestui sentiment energia şi timpul tău. Nu vei regreta!
4. Nu te lovi de lucrurile mărunte!
Atunci când eşti într-un impas, (financiar, personal sau de orice altă natură), gândeşte pozitiv! Aminteşte-ţi de cele mai frumoase momente ale vieţii, clipe pe care le-ai trăit şi care ţi-au adus numai bucurie! Nu te lăsa doborât!
5. Nu irosi timpul preţios!
Nu există garanţii şi nu poţi şti niciodată cât vei trăi. E mai bine să ajungi la finele vieţii cu o listă de lucruri pe care le-ai făcut, decât cu o listă de lucruri pe care regreţi că nu le-ai realizat.
6. Nu te ataşa emoţional de obiecte!
Nu pierde timpul ataşându-te de obiecte – case, maşini, mobiler scump. Cu cât ai mai multe obiecte, cu atât vei pierde timp pentru acestea, uitand să stai cu familia ta. La fel şi cu hobby-urile, cluburile, sporturile. Când decizi ce vrei să faci cu timpul tău, gândeşte-te, în primul rând, la oameni. Apoi, fă-ţi un plan în care să-ţi incluzi familia.
7. Concentrează-te doar pe ceea ce e important pentru tine!
Nu trebuie să-ţi aminteşti decât o listă scurtă cu zile de naştere. Important e să le reţii pe acelea ale oamenilor cu adevărat importanţi din viaţa ta şi să le arăţi cât de mult îi iubeşti. E minunat să ai o mulţime de prieteni, dar principala ta investiţie trebuie să fie mai ales pentru familie. Aminteşte-ţi zilele de naştere ale rudelor, vacanţele petrecute împreună. Fă lucruri mici şi frumoase prin care să le arăţi apropiaţilor cât de mult ţii la ei. Oferă mereu dragostea ta, necondiţionat!
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!