Trei adevaruri adevarate despre fericire! “Fericirea este ‘doamna nimicului’ sau una dintre cele mai potentiale substante ale sufletului.”

Trei adevaruri adevarate despre fericire! “Fericirea este ‘doamna nimicului’ sau una dintre cele mai potentiale substante ale sufletului.”

Publicat de Patricia Esca pe 9 March 2019 in De Suflet

“Dacă iubești viața, și viața te va iubi pe tine.” — Arthur Rubinstein

Iata care sunt cele 3 adevaruri despre fericire:

1. Fericirea se găseşte în interior. – Ea nu are legătură cu felul în care ceilalţi se poartă cu tine. Nici cu contul în bancă, nici cu numărul de genţi sau pantofi, şi în general cu nimic care se află în afara ta. Atunci când eşti fericit, simţi aceasta înlăuntrul fiinţei tale. Ce rost are să o cauţi în altă parte? Chiar dacă e ceva în exterior care pare că a declanşat-o, ea era oricum acolo, dar tu erai atent la altceva. Deci, nu mai aştepta să facă altcineva ceva pentru ca tu să fii fericit. Doreşte-ţi doar asta: să fii fericit. Indiferent de contingenţe.

2. Fericirea este o chestiune de alegere. – Există un proverb care spune aşa: “Înţeleptul e fericit şi în iad, prostul se chinuie şi-n paradis”. Dacă te-ai hotărât să fii fericit, vei cultiva această stare prin toate mijloacele. Vei căuta motive în tot ce te înconjoară, imposibil să nu găseşti. Simplul fapt că respiri e un miracol. Sau că există cerul, păsările, florile şi pisicile. Dacă nu te încearcă nicio dispoziţie poetică sau filosofică, poţi să fii fericit chiar şi pentru că ai o minte simplă, liniştită. E mare lucru în ziua de azi.

3. Fericirea ţine de inteligenţă. – Oricine îşi dă seama că într-o situaţie similară, oamenii reacţionează diferit. Ceea ce pentru unii e nenorocirea lumii, pentru alţii e exact motorul care îi propulsează mai departe. Inteligenţa înseamnă să faci conexiunile cele mai adecvate într-o anumită situaţie. Nu numai cu mintea – şi cu inima, şi cu mâinile, şi cu orice parte a trupului şi sufletului. Cei care sunt orientaţi către fericire, descoperă conexiunile care le sunt necesare. Iar cei care au înclinaţie către a descoperi conexiuni ajung să fie fericiţi.

Scurt discurs despre Fericire de Raffaele Morelli

Fericirea este ‘doamna nimicului’ sau una dintre cele mai potentiale substante ale sufletului.

De aceea, de fiecare data cand gandesti: „Eu sunt un nimeni, nu am nimic sa-mi spun”, o inviti sa te depaseasca. Iar ea nu va putea face altceva decat sa accepte.

Fericirea este mister. Apartine necunoscutului; de fapt, apartine radacinilor care ating profunzimile. Fericirea este eternul prezent.

Nu rastalmaceste trecutul, nu programeaza viitorul, doar traieste din plin momentul. Fericirea este simplitate.

Sunt micile fapte cele care schimba cursul vietii: sa mergi aiurea, sa faci dragoste cu naturalete, sa framanti paine.

Fericirea este libertate. Daca are un scop concret e aproape nimic, dar daca soseste fara vreun motiv, atunci e un semnal din etern.

Fericirea este autenticitate. Sunt lucruri pe care numai tu stii sa le faci. Doar in acelea reusesti sa fii cu adevarat tu insuti. Fericirea este surpriza.

Ajunge pe neasteptate, fara vreun motiv. Precum un fluture care se lasa prins numai atunci cand nu vrei sa-l capturezi. Fericirea este instinct.

Partea ta cea mai profunda se face simtita si te ghideaza pe drumul ales pentru tine. Fericirea este liniste.

Numai in liniste poti asculta vocea care vine din profunzimea interioritatii tale. Fericirea este sa ai incredere.

Exista o forta care te-a creat si care contribuie si acum la regenerarea ta. Cum sa nu te increzi?

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!