7 izvoare în Bucegi care au cea mai pură apă de pe Planetă, în apa lor nu există nicio bacterie!
Munții Bucegi prezintă un lucru considerat de „oamenii de știință” ca fiind un „mister” și anume cele 7 izvoare din Bucegi. Informațiile desecretizate de curând, arată că încă de pe timpul lui Ceaușescu, securiștii știau despre aceste izvoare, care au și fost analizate încă din anii `30.
Unde se afla cele 7 izvoare miraculoase?
In Bucegi, catre rasarit, in Cheile Zanoaga, mai exact intre frumosul Lac Bolboci si Scropoasa, se gasesc sapte izvoare a caror apa uimeste stiinta si alimenteaza mitul.
Aflate sus in munti, la 1300 de metri, izvoarele isi aprovizioneaza suvoaiele dintr-un lac subteran, ce isi are sursele nesecate, parca in infinit, ci nu in strafundurile stancoase ale unei grote ascunse.
Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secunda, izvoarele tasnesc la suprafata dintotdeauna.
Negustorii de apa vie, vanzatori de iluzii?
Chiar daca unii profita baneste, speculand mitul, legenda si proprietatile reale ale apei, acest lucru nu reuseste nici sa stirbeasca insusirea izvoarelor ori miraculosul, nici sa altereze frumusetea si energia zonei.
Oricat am cultiva denigrarea si minimalizarea caracteristicilor curative, influentati de ideea exploatarii lor, trebuie mentionat ca cele 7 izvoaresi calitatea lor de apa vie, au existat cu mult inaintea afaceristilor.
Sa bei din apa dacilor
Speculatia nu ar fi una exagerata daca tinem cont de circuitul apei in natura.
Si lucru cert este ca izvoarele curgeau neobosit si acum 2000 de ani, potolind setea de cunoastere a sacerdotilor si initiatilor, vindecand muribunzi ori racorindu-l pe Zamolxe si contribuindu-i la nemurire, asa cum spune povestea.
Poate pe cursul apei in sus, gaseau dacii poarta catre necuprins, in lacul fara de sfarsit… poate ca fluviul din adancuri hranea efluviile de intelepciune daca… cine stie?!
Explicatia stiintifica legata de puritatea izvoarelor vii
Exista bineinteles si o explicatie stiintifica rezultata in urma cercetarilor de laborator. Preocupari constante, in ceea ce priveste studiul apei fantastice au existat inca din 1927.
Cercetatorii romani si straini incearca sa aduca in planul palpabilului, digerabilului si acceptabilului, natura celor 7 izvoare vii, printr-o lamurire stiintifica. Drept pentru care au considerat ca apa trece printr-un camp magnetic, care ii ordoneaza structura moleculara, pana la ideal.
De asemenea, oamenii de stiinta vin sa intareasca constatarea cum ca ar fi cea mai pura si mai energizata apa din lume, prin ipoteza ca izvoarele ar traversa un zacamant de argint. Acesta impiedica dezvoltarea bacteriilor care sunt intr-adevar inexistente. Ceea ce este cel putin straniu, fiindca in raport cu limita minima acceptata a numarului de bacterii, care este 5 in orice apa din lume, izvoarele noastre au 0.
In prezent, zona este inchisa sub justificarea cel putin aparenta, ca ar fi destinata in intregime cercetarilor. Nu stim insa daca nu se vrea cumva doar monopolul, ca in vremurile trecute, cand doar marele demnitar avea exclusivitate pentru a-si asigura nemurirea.
Anomaliile magnetice, de la extaz la agonie
Dr. ing. Ion Olteanu declara in vara anului 2003 pentru cotidianul Libertatea ca dosarele de la „Sapte Izvoare” au fost redeschise in 1990, iar testele moderne confirma ca apa izvoraste dintr-o grota, unde se afla un imens lac subteran, cu un debit de 4.000 litri/secunda. Izvoarele sunt intr-adevar unele dintre cele mai pure surse naturale de apa plata din lume, datorate unor anomalii ale magnetismului Terrei, inca nestiindu-se cauza si efectele ce le pot avea anomaliile respective asupra organismului uman. Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului, a precizat recent ca, in urma studiilor de cercetare a rocilor, ultima inversare a polilor magnetici a avut loc acum 780.000 de ani.
Conform cotidianului Ziarul, unii cercetatori situeaza fenomenul la sfarsitul anului 2012, marcat de schimbarile dramatice de climei, iar radiatiile solare mult mai puternice sunt o consecinta ce va afecta in special persoanele care simt campul electromagnetic al Pamantului, respectiv paranormalii. Investigatiile facute de noi au dus si la descoperirea partii pline a paharului, deoarece exista un dispozitiv caruia, din motive de publicitate, nu ii dam numele, care, combinand elemente de radionica si organicitate, focalizand un flux energetic extrem de puternic asupra unui subiect, are efecte benefice asupra unor maladii, apa distilata isi schimba gustul, iar plantele tratate cu apa incarcata de respectivul aparat cresc remarcabil mai repede decat celelalte plante.
Un alt loc unde ar trebui cercetat efectul benefic al anomaliilor magnetice este Izvorul Tamaduirii de la Sambata de Sus, de la poalele Fagarasilor, unde incepand din secolul al XVI-lea crestinii ortodocsi au descoperit un izvor cu proprietati miraculoase. De atunci, mii de credinciosi suferind de boli psihice, printre care depresiile si epilepsia, si-au gasit videcarea.
Revenind la Sapte Izvoare de la Cheile Zanoagei, un grup de cercetatori bucuresteni a intocmit un proiect de captare si imbuteliere a apei „sacre” si totodata, in cooperare cu consiliile locale, cu cateva organizatii nonguvernamentale din strainatate si cadre ale Universitatii Valahia din Targoviste, au demarat actiunea de realizare in partea estica a Masivului Bucegi a unui „antipolis”. Mai precis, o statie-pilot in care sa se testeze o forma de civilizatie rurala, cu diminuarea factorilor urbani nocivi, dar cu pastrarea unor cuceriri ale civilizatiei citadine, cum ar fi internetul si telefonia mobila.
Vorbim de apa pura, care necesita sute de milioane de euro, bune de investit intr-o tara membra UE, unde, in mileniul trei, comune intregi din judete precum Tulcea sau Vaslui sunt lipsite complet de surse obisnuite de apa potabila, sau aceasta nu se poate folosi din cauza poluarii. Festivismul sarbatoririi Zilei Mediului a trecut neobservat de omul de rand, in conditiile in care toti suntem vinovati intr-o mica sau mare masura de poluare. Pana cand?!”
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!