Traim toata viata dupa conceptiile altora! Sunt pareri pe care ei insisi nu le respecta, dar macar noi facem tot posibilul sa nu iesim din rand!

Traim toata viata dupa conceptiile altora! Sunt pareri pe care ei insisi nu le respecta, dar macar noi facem tot posibilul sa nu iesim din rand!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 May 2020 in De Suflet

Unele persoane vin si pleaca din viata noastra fara sa realizam ca fiecare din acele persoane ne-au schimbat foarte mult. Poate ne-au modificat cursul vietii si nici nu au dorit acest lucru!

Ciudat este ca nici nu ne mai aducem aminte de multe dintre ele! Uneori ne trece pe la urechi un nume sau o porecla care ne trezeste o amintire despre cineva care ne-a fost drag candva! Am ras alaturi de acea persoana, am depanat amintiri sau poate ne-am certat! Atatea persoane si atatea nume!

Nu ne gandim ca omul care suntem astazi, are putin din calitatile sau defectele altor persoane in prezenta carora, candva, am impartasit o parte din sufletul nostru! Daca s-ar aduna toate fiintele care ne-au cunoscut cred ca ar putea sa faca impreuna un portret al nostru, al omului care suntem aici si acum!

Dar de ce ar trebui sa fie atat de multe persoane laolalta pentru a defini o singura fiinta? De ce nu ar putea oricare dintre ele sa ne defineasca exact?

Datorita mastilor pe care le purtam!

Sa fie doar una sau doua masti oare? Nu! Sunt zeci, daca nu chiar sute de masti pe care le purtam cu foarte multa dibacie, pentru a nu lasa la vedere fata reala!

De ce ne este frica sa fim naturali? Ne-am pierdut aceasta naturalete sau nu am avut-o niciodata? Ne este teama de ce-ar spune lumea daca ne-am comporta asa cum simtim la un moment dat?

Suntem plini de umilinta in fata sefului, pentru ca doua minute mai tarziu sa fim plini de rautate in fata subalternului pentru a-i sublinia inca o data ca trebuie sa fim respectati, nu pentru ca suntem mai buni ca el, dar daca suntem nefericiti incercam sa transmitem mizeria mai departe! Ca doar asa patim la randul nostru!

Strigam cu emfaza de la inaltimea catedrei, fara sa realizam de fapt cum am ajuns sa predam! Zeci si sute de masti pe care le schimbam atunci cand ne intalnim cu parintii, cu fratii, cu prietenii!

Ce conteaza cum ne simtim? Nu trebuie sa se vada acest lucru! Trebuie sa afisam mereu o fata multumita si fericita. Daca va rade cineva de noi cand ne aratam defectele si slabiciunile?

Cei din jurul nostru fac la fel, asa ca suntem o gasca mare de fiinte ce rad fortat si fara sa-si miste capul, ca nu cumva sa ni se scuture fardul cu ajutorul caruia ne-am chinuit de atata amar de vreme sa ne ascundem ridurile.

Traim toata viata dupa conceptiile altora! Sunt pareri pe care ei insisi nu le respecta, dar macar noi facem tot posibilul sa nu iesim din rand!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide