Traieste asa cum iti doresti tu, nu cum te vor cei din jur. Nimeni nu stie prin cate ai trecut!

Traieste asa cum iti doresti tu, nu cum te vor cei din jur. Nimeni nu stie prin cate ai trecut!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 May 2020 in De Suflet

“Pana la batranete, nu prea avem timp sa ne intrebam care este sensul vietii. La batranete, avem timp sa o facem, dar atunci ne izbim de o descoperire penibila: viata are un sens doar daca nu-l cauti.”

Pierdem atat de multa energie complet inutil incercand sa explicam sau sa ne justificam in fata oamenilor al caror singur scop este sa critice, sa gaseasca “nodul in papura”, sa spuna ce nu este bine. Dorinta lor este sa te domine si sa-si compenseze propriile lor sentimente de inferioritate prin devalorizarea ta.

Nu, nu-ti vrea nimeni “binele” cand te critica, ci ceea ce-si doreste este sa arate ca el este mai bun sau mai destept decat tine. Cand critici pe cineva vrei ca persoana aceea sa accepte viziunea ta asupra lucrurilor si vrei sa-i arati ca felul in care gandeste, vorbeste sau actioneaza ea nu este suficient de bun. Pentru cine nu este suficient de bun? Pentru cel care critica, binenteles. Cat egoism si egocentrism sunt implicate in actiunea de a critica…

Da, este ok sa oferi feedback-uri constructive (adica spui ce nu crezi tu ca este ok si cum anume se poate imbunatati ceva), insa doar atunci cand iti sunt cerute.

Da, este in regula sa vorbesti despre cum te afecteaza pe tine actiunile sau comportamentele unei persoane, atunci cand te privesc in mod direct. Daca alege sa le schimbe, este perfect, insa daca nu doreste sa faca nimic si pe tine te deranjeaza, este responsabilitatea ta sa pleci, sa iesi din situatie.

Un om care traieste constient, respectandu-se pe sine si pe cei din jurul sau in acelasi timp, nu-si permite sa critice pe cineva doar pentru ca nu se incadreaza in viziunea lui ingusta despre viata.

Daca nu-ti place de cineva, daca simti nevoia sa-l critici sau sa te raportezi la el dintr-o postura de superioritate, inseamna ca mai ai de lucru cu tine. Ceilalti sunt ok asa cum sunt, insa tu ai o problema cu a-i accepta. Traseaza-ti limite si granite clare de interactiune cu cei cu care nu rezonezi si mergi pe calea ta.

Traieste si permite-le si altora sa traiasca asa cum cred de cuviinta!

de Ursula SandnerDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide