Tipurile de ceai care pot provoca o creștere bruscă a tensiunii arteriale

Tipurile de ceai care pot provoca o creștere bruscă a tensiunii arteriale

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2022 in SanatateSfaturi

Tensiunea arterială poate crește din cauza utilizării anumitor tipuri de ceai. Potrivit unui studiu, două tipuri populare de ceai pot provoca o creștere bruscă a tensiunii arteriale imediat după consum.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune dăunătoare care este strâns legată de predispoziția la boli cardiovasculare, inclusiv infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Din păcate, hipertensiunea arterială nu are semne de avertizare evidente, așa că este extrem de important să monitorizați tensiunea arterială. În acest sens, oamenii de știință ne avertizează: două tipuri populare de ceai pot provoca o creștere bruscă a tensiunii arteriale în câteva minute după ingestie.

„În timp ce ceaiul este recunoscut ca un remediu benefic pentru sănătate, datele studiilor și cercetărilor arată că unele soiuri de ceai contribuie la o creștere temporară a tensiunii arteriale, în primul rând datorită concentrației de cofeină din ele”.

Autorii studiului, publicat în revista Hypertension, au observat o „creștere bruscă a tensiunii arteriale” la scurt timp după ce au băut ceai verde și negru – în special, o creștere a tensiunii arteriale sistolice și diastolice la 30 de minute după băut.

Oamenii de știință spun că saltul de tensiune care este posibil să apară după consumul de ceai, depășește creșterea tensiunii arteriale care se observă la oameni după cafea.

În același timp, creșterea tensiunii după consumul de ceai se reduce destul de repede. După 60 de minute de când a fost băut ceaiul, tensiunea arterială revine la pragul anterior. Oamenii de știință observă, de asemenea, că la persoanele care beau ceai în mod regulat, organismul nu este predispus să reacționeze prin creșterea tensiunii arteriale, reacțiile sale la cofeină sunt mai calme.

Interesant este că, cercetătorii au descoperit capacitatea de a crește tensiunea arterială nu numai ceaiul negru, ci și la ceaiul verde – o băutură care este de obicei atribuită efectelor antihipertensive. Cercetătorii au observat că „cofeina din ceaiul verde poate crește tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune arterială preexistentă”.

Experții recomandă consumul ceaiului cu prudență persoanelor care îl beau rar și care au, de asemenea, boli cardiovasculare cronice. În primul rând, nu ar trebui să bei un ceai preparat tare.

Dacă îți place ceai din mai multe motive, inclusiv beneficiile sale pentru sănătate, vei dori să știi acest lucru: un nou studiu în Irlanda a constatat că consumul de ceai în anumite momente ale zilei perturbă de fapt capacitatea organismului de a absorbi anumite minerale, în special pentru cei care care bea ceai într-o anumită grupă de vârstă.

Una dintre principalele descoperiri ale studiului a fost că, pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste care au băut ceai în timp ce mâncau, le-a fost afectată capacitatea organismului de a absorbi fier și zinc. Prin urmare, cercetătorii recomandă persoanelor în vârstă să bea ceai doar între mese pentru a obține cele mai multe beneficii nutriționale din alimente.

De ce sunt fierul și zincul atât de importante pentru organismul nostru? Zincul este cunoscut a fi cel mai comun mineral care ne susține sistemul imunitar și ne ajută corpul să se vindece. Între timp, fierul joacă multe roluri importante, cum ar fi menținerea sistemului imunitar, producerea de energie și transportul oxigenului în tot organismul.

Alte recomandări alimentare interesante din acest studiu sunt că persoanele în vârstă ar trebui să ia multe proteine ​​pentru a stimula creșterea musculară, să se hidrateze bine, să ia vitamina D și să evite prea mult sodiu, deoarece scăderea gustului odată cu vârsta poate încuraja unii oameni în vârstă să pună mai multă sare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!