Te poti folosi de suferinta sa devii mai bun, Khalil Gibran spunea “Din suferinta au aparut cele mai puternice suflete”

Te poti folosi de suferinta sa devii mai bun, Khalil Gibran spunea “Din suferinta au aparut cele mai puternice suflete”

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 August 2018 in Dezvoltare Personala

Toata lumea a experimentat durerea la un moment dat in viata. Poate ca exista si in acest moment durere in viata ta. Oricare ar fi situatia actuala, abordarea durerii emotionale este cea mai importanta abilitate pe care o poti avea in viata, potrivit The spirit science.

In viata nu exista nimic care sa impiedice fericirea mai mult decat durerea si nu exista nimic care sa te faca o persoana mai buna asa cum poate face durerea. Cum sa reactionati la durere nu este ceva ce se invata in scoala sau de la profesionistii din domeniul sanatatii. De obicei, auzim doar “treci peste asta”. Durerea, insa, nu este ceva ce trebuie respins si nici tratata ca pe un dusman. Iata trei moduri de a face fata durerii emotionale.

SIMTE-O PE DEPLIN

Simte orice simti in momentul acela si fii ok cu asta. Nu judeca ca fiind bun sau rau, puternica sau slab. Daca simti acel lucru inseamna ca exista sigur un motiv.

Creierul nostru este programat pentru a evita durerea si a creste sansele de supravietuire in momentul imediat urmator ceea ce inseamna ca rezistenta este un raspuns natural atunci cand simtiti durere sau discomfort emotional intern.

Insa pentru a vedea daca rezisti trebuie sa te confrunti cu durerea. Treci prin ea si vei fi o alta persoana. Vei iesi mult mai simpatico, plin de compasiune si umil. Acest lucru se poate intampla chiar daca durerea este doar in capul tau si nu este una fizica. In orice caz, durerea este un sistem de orientare care va spune ca ceva nu este corect.

COMUNICA

Comunica durerea cuiva apropiat tie: unui membru al familiei, unui prieten sau unui coleg de munca. 50% din durere nu vine de la sursa durerii si de la modul cum o gestionam, iar comunicarea este o modalitate foarte buna de a o deplasa prin campul vostru energetic. Uneori, comunicarea este suficienta pentru a scapa de durere.

In cazul in care durerea este cauzata de catre o persoana din trecut care inca mai face parte din viata ta, spune-i cum te-a afectat. Este posibil sa primiti scuze si inchiderea energetica in totalitate sau este pozibil sa primiti scuze pe care le puteti transforma intr-un argument. In acest caz, va puteti exprima cum stiti emotiile.

“Din suferinta au aparut cele mai puternice suflete; cele mai masive personaje sunt pline de cicatrici.” – Khalil Gibran.

PUNE-O IN ACTIUNE

Intotdeauna exista potential necesar pentru a transforma durerea in actiune pozitiva. Dupa un timp va trebui sa faceti o alegere. Fie sa permiteti durerii sa isi creeze cuib in interiorul tau si sa faca ravagii cu mintea, sufletul si trupul tau, fie sa o transformi in ceva pozitiv.

Un loc bun de a incepe asta este sa ajungeti la cineva despre care stiti ca simte ceva similar sau trece printr-o experienta similara in viata lor. Poate ai ranit si tu pe cineva in trecut in acelasi fel in care ai fost ranit de altcineva.

Cand simtiti durere, ganditi “atunci cand am facut asta vreodata asa s-a simtit si respectivul?” . Iar in cazul in care inca mai pastrati o legatura duceti-va si cereti-va scuze.

Durerea este, de fapt, un instrument de serviciu si de auto-actualizare. Nu este ceva ce trebuie evitat, respins sau de temut. Ar trebui luata ca o parte necesara experientei umane.

Sursa: caplimpede.ro

Primul gând care îmi vine în minte este întrebarea: „Ce este suferinţa?” Mulţi dintre noi nu ştim să spunem ce este suferinţa deşi, din experienţă, ştim bine ce este ea.

Odată cu căderea omului în păcat, a apărut şi suferinţa. Păcatul a adus suferinţa în lume. Dar Dumnezeu nu a ignorat niciodată suferinţa omului. Suferinţa este un element în viaţa omului care nu poate fi ignorat.

Din Cuvântul Domnului ştim că El a dat o importanţă deosebită suferinţei. De aceea El nu o elimină de pe pământ aşa cum nu elimină nici păcatul. Dar aşa cum Dumnezeu ne-a dat o soluţie să fim răscumpăraţi, El ne-a dat o soluţie să învingem suferinţa.

Oriunde este păcat, este şi suferinţă. Şi din cauza că păcatul a produs suferinţă, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său să învingă păcatul prin suferinţă. Isus Hristos a acceptat suferinţa ca să nu primim pedeapsa păcatului, pentru a ne mai da încă o şansă.

Prin suferinţă, de asemenea, ne formăm un caracter nou, caracterul divin. Suferinţa este calea prin care Isus Hristos s-a apropiat de fiinţa umană care era fără scăpare în ghearele păcatului.

„Dacă nu ai suferit niciodată înseamnă că nu eşti binecuvântat.” (Edgar Allan Poe)

Este suferinţa preţul fericirii?

Bineînţeles, pentru a-ţi atinge scopul dorit, e nevoie de suferinţă, materială sau spirituală.

„Numai în suferinţă creşte şi rodeşte iubirea cea mare, cea adevărată şi biruitoare.” ( Liviu Rebreanu )

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!