Te-ai intrebat vreodata cat de prezent te simti in viata ta?

Te-ai intrebat vreodata cat de prezent te simti in viata ta?

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2020 in Dezvoltare Personala

„A avea o minte luminata de ratiune este virtutea cea mai mare, si intelepciunea este a grai adevarul si a lucra conform naturii ascultand de glasul ei.” – Heraclit din Efes

Desi uneori ni se pare ca stapanim lumea, timpul, viata, in realitate nu stapanim nimic. Concret ar trebui sa stapanim doar clipa prezenta, sa stapanim ceea ce este acum si sa ne bucuram de aceasta oportunitate. Cu toate acestea mintea noastra este prea putin prezenta si concentrata la ceea ce traim pe moment. De cate ori coincid gandurile tale cu locul in care trupul tau se afla?

De cate ori reusim sa ne concentram si sa fim prezenti cu totul in situatiile in care ne aflam? Una dintre cele mai grele misiuni ale omului este sa ramana concentrat si focusat pe momentul prezent. Traim in haos, traim grabiti si ne pare ca avem atat de multe de facut incat ajungem sa nu facem nimic de fapt. Nimic ce aduce beneficii reale pentru noi. Ne pare ca suntem ocupati, ca avem multe responsabilitati si ca nu ne ajunge timpul, cand in realitate ceea ce nu se intampla este sa traim momentul! Pentru ca in momentele active pe care le traim, noi suntem pierduti cu gandurile in alte locuri si in alte situatii.

Daca ne-am opri pret de cateva momente sa inspiram si sa realizam exact fiecare forma a momentului prezent, a clipei in care ne aflam, am descoperi cat pierdem si cat de naivi suntem sa credem ca stapanim timpul. Cat de navi suntem sa credem ca momentele se intorc la noi de doua ori si ca putem sa avem parte oricand de aceleasi ore, aceleasi clipe.

Timpul detine o rapiditate greu de inteles si de explicat, timpul nu asteapta sa avem dispozitie buna ori concentrare asupra prezentului, el pur si simplu se intampla si trece. Si la fel vom trece si noi, inerti prin clipe, prin timp si viata.

Ofera tot ce poti prezentului! Ofera-te pe tine timpului tau! Invata sa traiesti momentul in care te afli si sa creezi un circuit indispensabil: timpul, trupul si mintea!

Anumite lucruri ni se intampla in fiecare zi, iar unele dintre ele sunt deja o rutina. O rutina pe care noi nu o mai percepem nicicum. Ne trezim in acelasi pat, bem din aceeasi cana de cafea, parcurgem acelasi drum spre birou, intalnim aceiasi oameni. Nu uita ca intr-o zi aceste lucruri nu se vor mai intampla. Intr-o zi o sa iti lipseasca aceasta rutina, o sa iti lipseasca momentele in care aveai libertatea deplina asupra corpului tau, asupra miscarilor tale, asupra gandurilor tale. Tineretea, viata si timpul sunt efemere, iar la un moment dat ai sa tanjesti dupa tot ceea ce acum iti pare neimportant in viata ta.

Intr-o zi o sa ne trezim intr-un corp mai greoi, intr-o minte mai inceata, intr-o energie mai stinsa, iar daca nu traim ceea ce ne este dat ACUM activi si prezenti vom gasi cu greu explicatia in fata dezamagirile noastre din viitor.

Roxana Voicu

„Daruieste semenilor tai macar zambetul de toate zilele … si inima ta se va incalzi de la dansul de la o vreme.” – N. Iorga



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide