Te-ai indragostit? Iata etapele pe care le vei parcurge pana iti vei reveni

Te-ai indragostit? Iata etapele pe care le vei parcurge pana iti vei reveni

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 November 2017 in Dezvoltare Personala

“Rezervați-vă cel mai mare respect pentru voi înșivă deoarece această imagine…ceia ce voi înșivă credeți că sunteți…vă determină calitatea vieții.”

Când doi oameni sunt îndrăgostiţi, sentimentele dintre ei variază de la o perioadă la alta, treptat în diferite etape care corespund cu emoţii specifice pentru fiecare etapă în parte. Unele cupluri se opresc la jumătatea drumului, altele parcurg toate aceste etape şi reuşeşc să formeze cupluri care durează o viaţă.

1. Orbirea – Cele mai multe cupluri au tendinţa de a începe relaţia cu faza de pasiune. Pentru unii există senzaţia de dragoste la prima vedere, pentru alţii se pleacă de la simpatie. prima fază implică obligatoriu atracţia fizica, deseori mai puternică decât orice conectare emoţională. Multe cupluri au tendinţa de a confunda pasiune fizică cu dragostea în această etapă.

2. Pasiunea extremă pentru fiecare altul – A doua etapă din ciclul unei relaţii îi implică pe ambii parteneri, aceştia fiind extrem de acaparaţi unul de altul atât fizic cât şi emoţional. Aceasta este faza când cuplurile evaluează compatibilitatea reciprocă.

Odată ce partenerii îşi mărturisec dragostea reciprocă începe iubirea romantică. Acesta este momentul în care nu se mai pot vedea decât unul pe altul. Viziunea lor asupra lumii este filtrată prin partenerul lor. Este o perioadă de optimism, visare care implica intimitate fizică şi o legătură emoţională profundă.

4. Etapa de verificare – Etapa de verificare este etapa următoare şi este momentul în care cuplurile îţi testează limitele. Este perioada în care apar îndoielile şi suspiciune ale unuia faţă de altul. Etapa de verificare este primul moment crucial al unui cuplu, multe rupându-se în acest moment. pe de ală parte este şi etapa în care apar primele confirmări şi cei doi pot să concluzioneze că sunt făcuţi unul pentru celălalt.

5. Etapa de angajament – În cazul în care cuplurile reuşesc să treacă de etapa de verificare, ele intră în faza de angajament în care acestea decid să fie unul cu altul pe termen lung. Este etapa în care un cuplu este suficient de stabil şi consolidat pentru a trece la etapa următoare şi a angaja discuţii despre căsătorie. Etapa de angajament implică planuri comune, obiective în doi. Una din caracteristicile pe care le are etapa de angajament este aceea că cei doi îşi accepta limitele şi au învăţat să trăiască ămpreună în ciuda diferenţelor dintre ei.

6. Căsătoria – Căsătoria este etapa finală din ciclul de relaţie în care cuplurile îşi asume responsabilităţi repiproce pe durată nedeterminată unul faţă de altul şi sunt capabili să-şi asume aceste obligaţii legal. Ei se mişcă în mod oficial unul în numele celuilalt şi sunt capabili să îşi asume responsabilităţile unei familii.

Indragostirea este primul pas pe care il faci catre iubire. Cu toate acestea, nu este o garantie ca vei ajunge acolo. Incearca identifici corect ceea ce simti, inainte de a eticheta.

Dragoste la prima vedere – Verdictul ar trebui dat atunci cand, doua persoane care s-au indragostit foarte usor, au ajuns sa se iubeasca, si astfel au pus acest diagnostic dupa ani de relatie. Altfel, este doar indragostire la prima vedere si ni se poate intampla tuturor.

Este vorba despre un act inconstient decis de hormoni si feromoni, de atractia pe care o simtim catre un potential partener. Dorinta poate fi nu doar fizica ci si o placere si interes pentru felul lui de a fi.

Nu este ceva ce am putea controla. Sunt persoane care ne raman in minte chiar si dupa scurte momente petrecute impreuna.

Odata indragostiti, vrem sa fim cu persoana respectiva cat de des de poate. Daca avem noroc si sentimentul este reciproc, traim o reala fericire in prezenta lui. Daca sentimentul nu ne este impartasit… stim ce inseamna.

Foarte interesant este ca indragostirea, mai ales una reciproca, nu doar ne creeaza o stare de fericire ci de a ne face mai energici, stimulandu-ne creativitatea.

Iubirea – Daca in momentul indragostirii tanjim dupa prezenta celuilalt si ne dorim atingerea lui fizica precum si aprobarile acestuia, iubirea vine cu alta perspectiva. Sentimentele nu sunt exacerbate, dorinta nu este coplesitoare, iar nevoia de celalalt este temperata.

Iubirea vine odata cu dorinta de a-i fi bine celuilalt si de a ne bucura de compania lui. Este calm si relaxare, incredere si sprijin. Desi iubirea este sentimentul profund si de durata, nu are nicio legatura cu exaltarea indragostirii. Prin urmare, daca simti ca nu poti sta niciun moment fara celalalt… se poate sa nu fie chiar iubire.

Confundarea iubirii – Iubirea de multe ori o confundam cu alte nevoi care ne coplesesc. Sunt persoane de care simtim din variate motive ca avem nevoie si prin urmare decidem ca le iubim. Nevoia este un sentiment suficient de puternic incat sa atraga dupa sine dependenta de celalalt. Aceasta insa, va fi scutita de fericirea pe care un indragostit autentic o simte.

Sentimentul va fi manifestat printr-o tendinta de control si schimbare a celuilalt astfel incat sa corespunda idealului sau imaginii pe care ne-o dorim noi. Puterea de control vine insotita de gelozie si furie. Desi dificil, ar trebui evaluat daca dorinta este aceea de a te bucura de compania celuilalt sau de a te asigura de controlul asupra lui.

Teren comun – Terenul comun al celor doua sentimente la fel de autentice, cel de indragostire si cel de iubire, este absenta geloziei. Desi a ajuns considerata o dovada de iubire, chiar de panica atunci cand lipseste, gelozia vine din nesiguranta si atat.

Nevoia de control insa, atrage dupa sine crize puternice de gelozie. Tot din zona nesigurantelor, sunt persoane care se „indragostesc” de parteneri de care pot avea grija.

Astfel de parteneri le valideaza si le ofera certitudinea ca sunt valoroase si necesare, motiv pentru care confunda propria problema cu un sentiment profund.

O alta zona comuna a celor doua sentimente este autenticitatea. Atunci cand sunt resimtite, acestea au legatura cu obiectul afectiunii noastre si nu cu imaginatia.

De multe ori, proiectam fantezii asupra unor potentiali parteneri, investindu-i cu toata imaginatia de care suntem capabile. Ne pacalim astfel ca suntem indragostite, iar odata ce euforia trece si ne confruntam cu realitatea, suntem dezamagite.

Nicio sansa sa se ajunga la iubire in aceasta situatie, iar noi ne declaram ghinioniste. Din acest motiv, in momentul in care iti vezi iubitul prin filtrul roz al indragostirii, intreaba-te daca intr-adevar… il vezi.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!