Suntem un aluat plamadit din iubire. Iubirea face parte din noi. Putem sa o daruim, putem sa o primim iar ea va face restul pentru noi…

Suntem un aluat plamadit din iubire. Iubirea face parte din noi. Putem sa o daruim, putem sa o primim iar ea va face restul pentru noi…

Publicat de Patricia Esca pe 4 April 2019 in Articole

“Nu avem nevoie de o listă a lucrurilor bune și rele, tabele cu ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci. Avem nevoie de cărți, timp și liniște. „Să nu faci…” este imediat uitat însă „A fost odată ca niciodată…” este etern,” – Philip Pullman

Gresim atunci cand credem ca nu suntem iubiti. Exista atat de multe iubiri. Atat de multe sentimente. Nu trebuie decat sa deschizi sufletul in fata atator posibilitati si sa te lasi iubit.

Primim atat de multe dovezi de iubire pe care le ignoram sau le dam deoparte pentru ca nu sunt venite in forma dorita de noi. Gesturi simple dar venite din suflet. Zambete de la oamenii dragi care ne inconjoara. Cuvinte placute, incurajatoare de la prietenii care ne sunt aproape.

Gandurile si emotia parintilor. Sacrificiile facute in taina. Fiecare gand frumos venit de departe. Nu sunt toate acestea forme ale iubirii ? Nu sunt toate acestea dovezi graitoare ale faptului ca suntem iubiti?

Gresim atunci cand nu apreciem fiecare lucru marunt pe care ceilalti il fac pentru noi.

Gresim atunci cand ne plangem ca nu suntem iubiti, ca nu ne simtim protejati, alinati, mangaiati.

Gresim atunci cand presupunem ca un gest simplu nu va fi apreciat.

Gresim in toate clipele in care refuzam sa primim micile semne de dragoste de la cei din jurul nostru.

Gresim in toate momentele in care refuzam sa fim iubiti doar pentru ca iubirea nu vine in forma dorita de noi.

Gresim pentru ca avem alte asteptari, alte ganduri, alte intelesuri pentru iubire. Gresim pentru ca punem egal in dreptul iubirii atunci cand ne simtim bine fizic langa o persoana si nu sufleteste.

Gresim pentru ca apropierile fizice de altii nu au nimic in comun cu dragostea atata timp cat nu exista sentimente la mijloc. Mizam pe lucruri materiale. Pe atractie. Pe fizic. Pe exterior. Dam deoparte toate lucrurile marunte care ne-ar putea incalzi sufletul.

Gresim pentru ca nu vedem la timp toate aceste mici dovezi ale iubirii dintre oameni si pierdem putin cate putin din dragostea care ne este destinata.

Gresim. Dar haideti sa deschidem ochii. Si sufletul. Inima tanjeste dupa iubire. Ea se poate hrani cu orice sentiment frumos, indiferent care este expeditorul. Pentru ca inima noastra stie sa puna pret pe calitate si nu pe cantitate, dar uneori, noi suntem cei care nu-i permitem sa simta. Haideti sa gandim mai putin atunci cand vine vorba de iubire si sa simtim mai mult. Haideti sa nu mai cautam motive ascunse pentru care nu am fi iubiti ci sa permitem iubirii sa intre in viata noastra si sa ne schimbe, sa ne transforme complet.

Haideti sa nu mai stagnam in greseala de a crede ca nu suntem iubiti si sa ne deschidem larg inimile si sa primim ceea ce am refuzat pana acum. O iubire sincera, completa, simpla, dar calitativa. De la familie, prieteni, cunoscuti, de la necuvantatoare, de la viata, de la tot ce ne inconjoara.

Suntem un aluat plamadit din iubire. Iubirea face parte din noi. Putem sa o daruim, putem sa o primim iar ea va face restul pentru noi.

Greseala noastra nu este ca nu credem in iubire ci ca nu reusim sa-i intelegem tainele, sa-i descifram misterul, sa o acceptam asa cum este.

Sursa: anasstassya.wordpress.com

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!