Suntem niste suflete care ratacim prin lumea asta plinda de decoruri, unii au mai mult, altii mai putin, dar in final nu luam decat ce avem in suflet

Publicitate

“Nu contează atât de mult ce faci, ci câtă dragoste pui în ceea ce faci.” – Maria Tereza

Dumnezeu a spus :

Voi rataciti in viata. E ca si cum ati apasa pe telecomanda. Va uitati la una, apoi la alta. La un moment dat, faceti o alegere – cel putin pentru o scurta perioada de timp.

A rataci nu e chiar acelasi lucru cu a hoinari. Ratacind, se poate sa nu stiti unde veti ajunge si nici cand veti ajunge, si totusi, ratacirea are un scop. Cautati ceva. Hoinarind, sunteti lipsiti de tinta, nu aveti un scop, sunteti mai vagi, mai putin clari. Voi rataciti si hoinariti deopotriva, iubitilor. Este in regula. Va veti gasi calea, sau calea voastra va va gasi pe voi.

Totul este bine. In viata, nu trebuie sa fiti un expert. Este in regula sa nu stiti prea multe. Si bineinteles ca nu trebuie sa stiti totul. Sa fim sinceri – in ceea ce priveste suprafata vietii, voi stiti foarte putine lucruri. Intr-un fel, nu stiti nimic.

In viata, sunteti goi. Toate vesmintele sunt ca niste montaje pe scena. Arata bine, dar nu va sprijina cu adevarat. Puteti sa traiti intr-o vila superba, sau puteti trai intr-o coliba. Oricum ar fi, traiti intr-o lume alcatuita din mai mult decat decorul in care locuiti si mai mult decat toate acele lucruri exterioare care va cocolosesc si va fac sa credeti ca sunteti invulnerabili in viata. Oricata putere ati avea in ochii lumii, oricata bogatie, orice ati avea, sunteti vulnerabili in fata permutarilor vietii.

Daca trageti linie, ramaneti doar voi si viata – si Eu care sunt mereu prezent. Va puteti baza pe Mine.

Publicitate

Nu va puteti baza pe Mine pentru a va rezolva lucrurile asa cum vreti, dar va puteti baza pe Prezenta Mea si pe iubirea Mea ce straluceste intotdeauna. Si, intr-o zi, veti ajunge sa intelegeti ca sunteti invulnerabili, ca ati fost mereu asa, nu din cauza imprejurarilor, ci datorita parteneriatului Nostru. Alaturi de Mine sunteti puternici, iubitilor. Toate limitele exterioare vin si pleaca. Dar Noi doi vom trai vesnic. Extindeti-va gandirea. Bazati-va pe ceea ce se poate baza. Sa stiti de unde va vin fortele. Sa stiti ce este forta si actionati de pe pozitia ei.

Cufarul vostru cu comori nu se afla in afara voastra. Sa strangeti comori in interior. Sa strangeti constienta comorilor din interior. Mai devreme sau mai tarziu, veti afla ca nu pamantul de sub picioare este cel care va sustine, ci mai degraba Voia Mea nevazuta si iubirea Noastra. Iubirea noastra este mai puternica decat otelul. Nu exista metal pe Pamant care sa se apropie de forta acestei legaturi puternice dintre Noi. Ne leaga un fir de aur, care nu constrange sau restrictioneaza, ci ne leaga in iubirea ce depaseste totul, biruieste totul. Veti ajunge sa intelegeti ca nu este nimic de biruit, caci iubirea detine cupa de aur a vietii, iar iubirea isi tine premiul sus. Iubirea nu poate fi separata de Cer, si nici de voi, caci Eu nu pot fi separat de voi. Nimic nu ne desparte. Nimic. Nu! Toate absurditatile din lume ne schimba divinitatea. Nimic nu o atinge.

Vorbesc despre nemurire, iubitilor. Numai corpul vostru este muritor. Voi nu sunteti atasati de corpul vostru.

S-ar putea sa credeti ca iubirea Noastra este un joc de carti jucat intr-o camera dosnica si totusi, iubirea Noastra este cea care se afla in fata voastra. Este scutul vostru. Este sabia voastra. Iubirea Noastra penetreaza totul. Faca-se Voia Mea – iar Voia Mea este iubire si iubirea duce la bun sfarsit. Cea mai puternica armata nu face asta. Nimic nu bate iubirea.

Asadar iubiti, iubitilor, iubiti!

 

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

10 adevaruri care te vor face sa vezi viata altfel – “Sunt doua feluri de a-ti trai viata… Unul – de a crede ca nu exista miracole. Altul – de a crede ca totul este un miracol.” – Albert Einstein

Publicitate

“Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate.” – Albert Einstein

Adevaruri care te vor face sa privesti viata cu alti ochi

1. Într-o zi, nu va mai exista ”maine”

Mii de oameni mor în fiecare zi si fiecare dintre noi întelege faptul ca într-o zi îi va veni sfârsitul. Ni se pare ca acest sfârsit este foarte departe. Asa ne-a format natura: oamenii se gândesc foarte putin la moarte, pentru ca daca s-ar fi gândi în fiecare zi la ea, atunci ar suferi de depresie.

Totusi, nu trebuie sa amânam lucrurile de pe o zi pe alta. Exista regula celor 72 de ore: daca în acest timp nu ai îndeplinit o sarcina pe care o tot amâni, înseamna ca niciodata nu o vei mai realiza.

Avand posibilitatea sa pornim in fiecare zi de la zero, ne permitem sa cheltuim în zadar orele si minutele de aur, uitând ca timpul este ceea ce are omul mai important.

Memento mori (”Aminteste-ti ca mori”), este o fraza care capataa sens atunci când nu uitam de ea.

Oricât de greu ne-ar fi, trebuie sa fim recunoscatori vietii.

2. Niciodata nu vom reusi sa obtinem ceea ce ne dorim

În tinerete avem planuri marete pentru viata. Elevii, care scriu o compunere cu tema „Ce vreau sa devin când voi creste mare”, descriu profesii deloc usoare si foarte cautate, care presupun ca le vor satisface viata. Însa, dupa câtiva ani, viata lor merge pe alt drum…

Ce greseala s-a comis? Toti asteptam un rezultat urias într-un timp prea scurt, iar sperantele lor nu se adeveresc. Suntem dezamagiti si ne dam batuti. Prinsi în bratele fricii atunci când ne confruntam cu greutati si piedici, copiii deveniti adulti accepta rutina, plictiseala si viata simpla.

Trebuie sa fii gata si sa accepti ca viata este o lupta, unde victoriile vin dupa înfrângeri. Fara înfrângeri, nu vei simti gustul victoriei. Ceea ce nu te omoara, te face mai puternic.

3. Stiu ca nu stiu nimic

Asa spunea filosoful antic Socrate. Cu cât un om este mai inteligent, cu atât el intelege mai bine ca oricât de mult ar vrea, nu va reusi sa cunoasca toate lucrurile de pe planeta.

4. Cineva va avea întotdeauna mai mult decât noi

Viata nu este o competitie unde trebuie sa sarim mai sus sau sa alergam mai repede decât altii. Aici, fiecare trebuie sa mearga pe drumul sau. Întotdeauna va exista o persoana care va obtine mai mult decât noi, va avea o casa mai mare, o masina mai luxoasa, mai multi bani, o femeie mai frumoasa sau copii mai destepti. În goana de a întrece pe cineva uitam sa mai traim…

5. Sunt momente pe care nu suntem în stare sa le controlam

Publicitate

Ele au loc indiferent de dorintele noastre, iar grijile noastre nu vor schimba nimic. Nu putem contra actiunile altor oameni si nici fenomenele naturii.

Încercând sa controlam ceva asupra caruia nu avem influenta, nu facem decât sa ne pierdem energia emotionala si timpul, iar într-un final sa ne simtim dezamagiti si goi în interior. Traind emotii zadarnice, pierdem lucruri mai importante si devenim nefericiti.

6. Nu putem schimba trecutul

Multi dintre noi regreta trecutul. Ne întoarcem în el din diferite motive: ne amintim de cei care ne-au parasit, reluam situatiile pe care le-am trait, le analizam si încercam cumva sa redresam situatia. Oricare ar fi situatia, nu facem decât sa fim masochisti, retraind emotii care nu ne fac decât sa suferim. Si sa fim nefericiti. Cel care traieste în trecut, pierde prezentul.

7. Nu toti prietenii, pe care îi consideram apropiati, ne ramân devotati

Ne facem prieteni în scoala, la facultate sau la munca. Oameni cu care ne este bine. Însa cu cât devenim mai maturi, cu atât vom avea mai putini prieteni . Se poate spune ca acceptam calitatea în defavoarea cantitatii.

In timpul vietii capatam experienta, ne schimbam, ni se schimba viziunile asupra vietii, interesele, cercul de comunicare. La fel se schimba si prietenii nostri. Nu este nimic uimitor ca unii pleaca, iar altii ramân. E un lucru normal.

8. Cineva nu ne va iubi

Poti fi o persoana sau nu prea, de succes sau nu prea, bogata sau saraca, cineva se va comporta bine cu tine. Altcineva nu va putea sa te suporte si nu vom putea sa schimbam acest lucru. Pentru ca cei care nu ne iubesc, au o alta educatie, un alt stil de viata, alte prioritati, sau poate chiar invidie. Ei pot chiar sa-si exprime direct antipatia, însa nu trebuie sa facem ceva ca sa le cucerim iubirea. Comportamentul lor – este decizia lor, iar noi trebuie sa ne pastram demnitatea, optimismul si respectul si, pe cat posibil, sa evitam oamenii care ne pot rani.  Trebuie sa ne pese doar ceea ce credem noi despre noi.

9. Nimeni nu este obligat sa te faca fericit

Singura persoana care te poate face cu adevarat fericit esti chiar tu.

10. Zona de confort nu este chiar atât de confortabila

Zona de confort este locul unde ne este bine, liniste si ne simtim în siguranta. Este lumea în care ne-am obisnuit si totul ne este confortabil.

Totusi, la un moment dat trebuie sa o parasim, altfel riscam sa nu ne mai dezvoltam ca personalitate si chiar sa degradam. Mai mult decât atât, devenind adulti, ne vafi mai greu sa schimbam mediul. Iesirea din zona de confort e una modalitatile de dezvoltare a personalitatii noastre.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala