Suntem in secolul vitezei, din pacate ne grabim spre nicaieri si am uitat sa avem rabdare cu cei de langa noi….

Suntem in secolul vitezei, din pacate ne grabim spre nicaieri si am uitat sa avem rabdare cu cei de langa noi….

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 January 2020 in Dezvoltare Personala

Indiferent cine esti sau ce faci, totul se reduce la intrebarea daca vei trai o viata plina de iubire sau nu.

Dragostea este un mecanism. Este cel mai puternic factor motivational al omenirii si are o profunzime si un inteles pe care majoritatea persoanelor nu il constientizeaza. Dragostea face intotdeauna ce e mai bun pentru ceilalti si ne ajuta sa trecem prin cele mai mari probleme ale vietii noastre. Suntem nascuti cu o sete incontrolabila pentru iubire. Inimile noastre au nevoie de ea asa cum plamanii au nevoie de oxigen. Dragostea ne schimba motivatia de a trai. Cu ea, relatiile capata sens. Nicio casatorie nu este fericita fara ea.

Dragostea se construieste in timp, pe doi stalpi ce o definesc. Acesti stalpi sunt rabdarea si bunatatea. Toate celelalte caracteristici ale iubirii sunt exztensiile acestor doua atribute. Pentru a experimenta dragostea trebuie sa experimentam mai intai rabdarea si bunatatea.

Dragostea inseamna rabdare

Dragostea te va inspira sa devii mai rabdator. Cand vei alege sa faci asta, vei raspunde pozitiv la tot ce e negativ. Vei fi incet la manie. In loc sa fii nelinistit si exigent, dragostea te va ajuta sa te stabilizezi emotional si sa empatizezi cu lumea din jurul tau. Rabdarea confera un calm interior atunci cand lumea exterioara e agitata.

Nimeni nu se simte bine in compania unei persoane nelinistite. Starea ei te poate face sa exagerezi in reactii, sa actionezi prosteste. Ironia maniei este ca naste alte manii. Furia nu o sa imbunatateasca aproape niciodata lucrurile. De fapt, doar o sa aduca probleme in plus. Rabdarea, in schimb, va opri drumul problemelor inspre tine. Mai mult decat o buza muscata de nervi sau o palma pusa peste gura pentru ca ai zis ceva din impulsivitate, rabdarea este o gura de aer proaspat. Ea nu lasa veninul maniei sa se imprastie. Rabdarea este alegerea de a-ti controla emotiile si de a nu lasa emotiile sa te controleze, emanand intelepciune in loc sa “plateasca” raului cu rau.

Mania apare atunci cand dorinta arzatoare dupa ceva este amestecata cu dezamagire ori mahnire. Nu obtii ceea ce vrei si sangele incepe sa-ti clocoteasca in vene. Mania este adesea o reactie emotionala care se naste din egoism prostie sau rautate. Cu toate acestea, rabdarea ne ajuta sa devenim intelepti. Ne ajuta sa nu judecam pe cel de langa noi si sa ascultam ce are de spus. Rabdarea sta in fata usii unde mania asteapta sa dea buzna, dar cugeta si cauta sa vada situatia in ansamblul ei inainte sa judece.

Asa cum lipsa rabdarii va transforma viata de cuplu intr-un razboi continuu, practica acesteia va aduce pace, liniste si armonie. Rabdarea este punctul de intalnire dintre dragoste si intelepciune. Si orice cuplu are nevoie de aceasta combinatie pentru o relatie fericita.

Rabdarea ne ajuta sa ii oferim partenerului nostru sansa sa fie om. Rabdarea intelege ca oricine greseste. Atunci cand o greseala este facuta, ea alege sa ii dea mai mult timp decat merita persoanei ce a comis o eroare, pentru a putea sa repare raul facut.

Rabdarea ne ofera abilitatea de a trece peste perioadele grele dintr-o relatie si nu ne lasa sa cedam sub presiune.

Putini dintre noi stim sa fim rabdatori, si niciunul dintre noi nu face asta in mod natural. Dar barbatii si femeile care sunt intelepti vor cauta rabdarea si o vor percepe ca pe un ingredient esential in relatia lor de cuplu. Probabil ca acest lucru este cel mai bun punct de plecare in a-si demonstra dragostea adevarata.

Formarea unei legaturi profunde intre un barbat si o femeie este un proces, iar primul lucru pe care trebuie sa invatam sa il dobandim este rabdarea. Ganditi-va ca acest proces este un maraton, nu un sprint. Iar cursa merita toata osteneala.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!