Image

Suisurile si coborasurile vietii fac parte din evolutia ta, fiecare problema este un examen, care se repeta mana ne invatam lectia…

Publicat de Patricia Esca pe 9 February 2020 in De Suflet

“Toate răspunsurile sunt în tine. Știi mai multe decât este scris în cărți. Dar pentru ca să înțelegi acest lucru, trebuie să citești cărți, să privești în interiorul tău, să te asculți și să crezi în tine.” – Lev Tolstoi

Nu multa lume poate defini cu adevarat fericirea; se poate spune doar ca este o stare de spirit. Fericirea este absenta nefericirii, absenta durerii si a tristetii. Mai mult decat atat, fericirea este o bucurie profunda ce se ridica de undeva din adancul tau, apoi se amplifica si iese la suprafata in constiinta ta, starnindu-ti zambetul.

Analizeaza-te si vezi ce-ti genereaza cu adevarat fericirea – o atingere, un miros, o imagine, un sunet sau un gust? Imbratisarea viguroasa a tatalui tau, cea calda a unui prieten, cea dragastoasa a iubitului(ei)? Acestia sunt toti stimuli tactili puternici care incalzesc inima.

Miresmele au si ele puterea de a te face fericit – mirosul cepei prajite, parfumul preferat, mireasma iubitului(ei), mirosul tutunului pe care il fumeaza tatal tau – mirosuri care trezesc amintirea unei afectiuni ce-ti misca inima.

Citeste si  Oare ce putem pune pe rana atunci cand sufletul ne este ranit...

Apoi mai sunt imaginile celor dragi, fotografiile ce infatiseaza zambete si ocazii fericite, momente scumpe, clipe de triumf, peisaje inspiratoare, rasarituri de soare si roua diminetii. Simtul vizual este poate cea mai importanta sursa a sentimentelor de fericire.

Baza fericirii noastre mai poate fi construita in jurul sunetelor pozitive si al muzicii pe care am absorbit-o in subconstient – glasurile celor dragi, o opera preferata, muzica ce aminteste de o vreme fericita, ritmuri si batai, sunetul apei curgatoare, cantecul pasarelelor dimineata.

In fine, exista si fericirea asociata cu senzatiile tactile, cu placerea fizica – cea adusa de gusturi, mancaruri, bauturi, precum si de texturile care ne desfata papilele gustative. Unii oameni sunt capabili sa se simta fericiti fara nici un efort. Cel mai mic pretext le starneste hohote de ras. Asemenea oameni pornesc de la ceea ce noi numim baza fericirii.

Acestia par sa se infurie si sa se intristeze mult mai greu decat oamenii nefericiti din fire. Cel responsabil de crearea acestei baze esti tu insuti. Daca iti creezi senzori speciali in creier si iti spui ca preferi fericirea fata de nefericire ca stare de spirit obisnuita, ti se va parea din ce in ce mai usor sa creezi aceasta baza a fericirii si sa construiesti pornind de la ea.

Citeste si  Invata sa te bucuri de fiecare zi din viata ta, o pilda minunata!

Suisurile si coborasurile vietii fac parte din procesul natural al evolutiei si transformarii cosmosului. In fericire se afla semintele depresiei si in inima depresiei se afla semintele unei mari fericiri, de asemenea. Cei ale caror vieti par pline de evenimente tragice, care ii fac sa se simta mereu nefericiti, ar trebui sa se gandeasca la semintele fericirii ce se afla in miezul nefericirii lor. Aceste seminte furnizeaza speranta ce trebuie sa-i convinga ca lucrurile se vor schimba in bine.

Cei ale caror vieti sunt pline de fericire ar trebui sa ramana constienti cu privire la faptul ca impartasirea fericirii da nastere fluxului, si acest flux va garanta ca semintele nefericirii nu vor incolti, in asa fel incat sa le submineze senzatia de bine.

“Când totul se întoarce împotriva ta și ți se pare că nu mai poți suporta nici un minut, să nu renunți! În astfel de momente, are loc sfârșitul luptei și vine pacea.” Harriet Beecher Stowe

Citeste si  Cel mai frumos mesaj la final de drum pe aceasta lume! "Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete. Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima.”

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!