Stresul și alte motive pentru care creierul tău are nevoie de magneziu

Stresul și alte motive pentru care creierul tău are nevoie de magneziu

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 September 2021 in SanatateSfaturi

Corpul uman este un sistem foarte complex în care totul este interconectat, iar problemele dintr-o zonă pot răspunde altora. Un aport echilibrat de oligoelemente esențiale și minerale joacă un rol important în menținerea sănătății.

În ceea ce privește aportul de magneziu, 75% din populația adultă din SUA este sub valoarea zilnică de 420 mg.

Magneziul este implicat în procesele metabolice și biochimice celulare de bază din organism, în special este important pentru activitatea creierului. Prin urmare, în cazul deficienței sale, pot exista consecințe negative pentru organism. În ceea ce privește creierul și sistemul nervos în general, magneziul are un efect pozitiv asupra :

  • învățare și memorie;
  • dispoziție și anxietate;
  • somn și insomnie;
  • previne dezvoltarea bolii Alzheimer.

Uneori, funcționarea creierului se deteriorează din cauza circulației sanguine slabe, care este cel mai adesea cauzată de boli ale sistemului cardiovascular (CVS), tulburări metabolice (diabet, ateroscleroză), iar magneziul este implicat în procesele metabolice și în mecanismele care reglementează munca inimii și a vaselor de sânge.

De asemenea, acest oligoelement joacă un rol semnificativ în:

  • tensiune musculară și relaxare;
  • detoxifierea corpului;
  • întărirea oaselor și articulațiilor.

În consecință, administrarea suplimentelor de magneziul în cantități suficiente contribuie la îmbunătățirea multor procese. De exemplu, creșterea activității fizice a unei persoane, reducerea simptomelor depresiei, prevenirea migrenelor.

De asemenea, magneziul poate ajuta la tratamentul complex al bolilor cronice la persoanele în vârstă, persoanele supraponderale, pre-diabetul, deoarece participă la mecanisme care reduc severitatea procesului inflamator, participă la absorbția altor microelemente, precum vitamina D și calciu.

Cum puteți completa rezervele corpului cu acest mineral atât de valoros? Acesta poate fi găsit sub formă de complexe de vitamine pe care un medic le va prescrie pentru o consultație.

Alternativ, puteți găsi surse de magneziu în alimente. Printre cele mai accesibile:

  • nuci (migdale, caju);
  • spanac;
  • avocado;
  • semințe de dovleac, fasole;
  • ciocolata neagra;
  • smochine.

Consumul acestor alimente este în general bun pentru a vă menține sănătos, deoarece conțin și alți nutrienți esențiali. Mănâncă o dietă echilibrată, inclusiv magneziu, și vei fi vesel și sănătos.

Magneziul este un mineral care are un efect cheie asupra absorbției nutrienților și vitaminelor din alimente. Una dintre cele mai importante funcții ale sale este de a regla nivelul normal al glicemiei.

Dietele duc adesea la deficit de magneziu. O dietă dură rareori conține suficienți micronutrienți esențiali. Nu eliminați doar stresul, cât și suprasolicitarea. Problemele cu tractul digestiv, rinichii și diabetul zaharat de tip 2 epuizează rezervele de magneziu din organism.

În plus, medicul a avertizat împotriva abuzului de diuretice, antihelmintice și medicamente hormonale care reduc nivelul de magneziu.

Acest articol are doar scop informativ. Nu vă auto-medicați și, în orice caz, consultați un medic calificat înainte de a pune în practică oricare dintre informațiile prezentate în articol. Comitetul editorial nu garantează niciun rezultat și nu poartă nicio responsabilitate pentru daunele care ar putea fi cauzate ca urmare a utilizării informațiilor conținute în articol.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!