Sfecla roșie, un aliat bun pentru o imunitate puternică

Sfecla roșie, un aliat bun pentru o imunitate puternică

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 November 2020 in Sanatate

Dacă nu sunteți obișnuiți să mâncați sfeclă, este timpul să faceți din această legumă o parte a dietei zilnice.

Sfecla roșie ajută la normalizarea nivelului de glucoză, ajută la pierderea în greutate și la întărirea imunității . Acesta din urmă este valabil mai ales în timpul sezonului gripal (și coronavirus)!

Iată valoarea nutrițională la 100 g:

  • 43 de calorii;
  • Grăsime: 0 g;
  • Colesterol: 0 g;
  • Sare: 106 mg (4% DV)
  • Hidrocarburi: 13 grame (4% DV)
  • Fibra: 4 grame (15% DV)
  • Zahar: 9 g
  • Proteine: 2 g.

Iată beneficiile pentru sănătate ale sfeclei:

1. Reduce tensiunea arterială.

Sfecla ajută la dilatarea arterelor și la reducerea ritmului cardiac. Experții au observat că sfecla asigură buna funcționare a sistemului circulator.

2. Reduce nivelul colesterolului rău.

Sfecla conține fibre solubile, flavonoide și beta-cianină. Beta-cianina este chiar componenta care îi conferă culoarea roșie și mirosul specific.

Sfecla roșie ajută la scăderea colesterolului și împiedică depozitarea acestuia în pereții arterelor. Acest lucru protejează împotriva posibilelor atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

3. Foarte util femeilor însărcinate.

Sfecla este bogată în acid folic. Acidul folic este esențial pentru femeile gravide, deoarece protejează bebelușul de diferite boli.

4. Ajută la combaterea osteoporozei.

Sfecla este bogată în siliciu, care joacă un rol important în absorbția calciului în organism. Calciul este responsabil pentru sănătatea oaselor și a dinților, astfel încât un pahar de suc de sfeclă roșie previne osteoporoza și protejează sănătatea oaselor.

5. Păstrează diabetul sub control.

Persoanele cu diabet își pot satisface pofta de mâncare adăugând sfeclă roșie la mâncare. Sfecla roșie are un indice glicemic scăzut și controlează nivelurile de glucoză, reducând astfel apetitul.

În plus, sfecla are un conținut scăzut de calorii.

6. Tratează anemia.

Sfecla conține cantități semnificative de fier. Fierul favorizează producția de hemaglutinină, care ajută la transportul oxigenului către diferite părți ale corpului. Astfel, fierul ajută la combaterea anemiei.

7. Ameliorează oboseala.

Sfecla ajută la menținerea vitalității, permițând oxigenului să ajungă în toate părțile corpului. De asemenea, sfecla crește rezistența organismului la infecții.

8. Îmbunătățește activitatea creierului.

Sucul de sfeclă roșie crește activitatea mentală și fizică a corpului cu 16%! Poate preveni demența și îmbunătăți funcția generală a creierului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!