Sfaturi pentru doamne: 8 alimente care încetinesc îmbătrânirea pielii și a tenului.

Sfaturi pentru doamne: 8 alimente care încetinesc îmbătrânirea pielii și a tenului.

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2020 in FrumuseteSanatateSfaturi

Îmbătrânirea este o parte naturală a vieții și nu poate fi evitată. Cu toate acestea, mâncarea pe care o consumăm ne poate ajuta să arătăm cât mai bine pe măsură ce îmbătrânim – atât în ​​interior, cât și în exterior.

Oricine își poate permite alimentele din această listă.

1) Roșii.

Fructele acestei legume conțin o mulțime de acizi malici și citrici, mențin echilibrul acido-bazic al corpului, leagă excesul de acizi formați în procesul de metabolism și previn îmbătrânirea prematură.

Roșiile sunt adesea recomandate să fie consumate de persoanele în vârstă și de persoanele cu o imunitate slăbită, precum și de cei care suferă de tulburări ale metabolismului sării și obezitate. Conținutul caloric al roșiilor este scăzut – 18-20 kcal la 100 g, iar digestibilitatea este ridicată.

2) Nucile.

Oamenii de știință analizează efectul nucilor asupra corpului uman de mult timp și au ajuns la concluzia că, datorită a 7 nuci pe săptămână, puteți prelungi viața cu 8 ani, trăind sănătos.

Secretul constă în substanțele nutritive găsite în nuci. Datorită acestor substanțe, nucile ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la întărirea inimii.

3) Uleiul de măsline.

Uleiul de măsline conține cantități mari de calciu, fier, cupru și vitaminele A, D și E. Aceste substanțe hrănesc și întineresc pielea, Vitaminele A, E și D sunt implicate în reînnoirea epidermei, reduc cantitatea de celule moarte ale pielii și protejează împotriva toxinelor din aer.

4) Broccoli.

După cum sa dovedit, acesta conține o coenzimă specială care încetinește procesul natural de îmbătrânire datorită proprietăților sale antioxidante.

Numeroase studii au arătat că odată cu aportul regulat al acestei substanțe în corpul uman, acuitatea vizuală și funcționarea corectă a aparatului locomotor sunt păstrate chiar și după vârsta de șaizeci și cinci de ani.

5) Ciocolată.

Ciocolata conține o cantitate imensă de flavonoizi și antioxidanți. Astfel, boabele de cacao furnizează organismului uman nutrienți benefici.

După cum știți, flavonoizii și antioxidanții sunt pigmenți vegetali care îi protejează în procesele de oxidare. Oamenii nu au acest tip de pigmenți, așa că trebuie să-i obțină din alimente.

6) Rodie.

Este bogată în vitaminele A, C, E, B și minerale: calciu, siliciu, fier, potasiu și iod. Rodia este o sursă de acid folic, a cărui lipsă contribuie și la îmbătrânirea prematură.

7) Spanac.

Consumul de spanac îmbunătățește semnificativ starea pielii: inflamația dispare, tenul devine proaspăt, chiar și ridurile sunt netezite! O cantitate imensă de vitamine A și E acționează pentru frumusețea și tinerețea ta.

Spanacul este benefic în special pentru cei cu o piele atât de uscată încât apar riduri premature. Câteva săptămâni cu un smoothie cu spanac – iar rezultatul va fi ca și cum ai fi făcut o revitalizare.

8) Migdale.

Datorită conținutului ridicat de vitamina E, migdalele sunt excelente pentru tratarea problemelor de piele, păr și unghii.

De asemenea, organismul are nevoie de vitamina E pentru a proteja celulele de atacul toxinelor din aer produse de poluarea aerului, peroxizi și lumină UV. Experții spun că aproximativ 10 migdale pe zi vor fi suficiente.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!