Sfaturi pentru a te elibera de griji si energii care iti alimenteaza starea de rau

Sfaturi pentru a te elibera de griji si energii care iti alimenteaza starea de rau

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 June 2018 in De Suflet

Te stresezi pentru orice: pentru job, pentru facturile care vin doldora cu sume mari, din urma, pe ele, pentru ca nu ai timp sa le faci pe toate, pentru nimicuri. Toate se duc si fac parte din lumea materiala. Nu faci decat sa acumulezi picaturi puternice de energii negative care alimenteaza starea de rau. Ai mai multa grija de spiritul tau!

Trebuie sa iti gasesti capacitatea de a sta in liniste, cateva minute, de fiecare data cand incepi sa te enervezi sau sa te agiti inutil, sa iti constientizezi starea si sa intelegi cu ADEVARAT ca viata este mult mai mult de atat; ca inseamna sa te bucuri, sa faci tot ce iti place, sa nu te mai critici non-stop, sa nu mai vezi totul ca pe o tragedie, sa lasi lucrurile sa se intample la timpul lor fara sa iti pierzi noptile gandindu-te ca n-ai ajuns in locul X sau ca n-ai reusit lucrurile pe care ti le-ai propus. Poti face in timpul zilei ceva constructiv pentru aceasta, nu sa iti pierzi noptile. Asadar…fii constienta ca viata inseamna faptul ca te trezesti zilnic, ca ai ocazia o singura data sa te bucuri de tot si sa experimentezi. In fiecare zi cand te trezesti, spune multumesc pentru asta.

Bucura-te de soare, de ploaie, de ce faci in timpul zilei, de faptul ca ai o viata cu mult mai buna decat altii si inceteaza sa te mai preocupi inutil. Bucura-te mai mult si inconjoara-te de lucruri frumoase. Umple-ti mintea cu lucruri frumoase si ignora tot ce este daunator in jur.

Trebuie sa intelegi in profunzime faptul ca mintea ta este extrem de importanta in acest proces. Nu-i da voie sa acumuleze energii care dau frau liber bolilor pe care apoi nu ti le explici.

De cate ori ne enervam, sa devenim constienti ca enervarea nu va solutiona problema/ situatia, ci doar ne va aduce un plus de disconfort, un consum energetic extraordinar de mare si peste toate acestea, se va si alimenta starea de enervare.

De cate ori ne consumam pentru ceva, sa mai analizam o data daca este cu adevarat justificat, daca merita risipirea energetica si daca faptul ca ne consum rezolva ceva. De fiecare data cand suntem furiosi, sa ne amintim ca furia naste cele mai urate boli fizice si nu numai si ca manifestand-o, nu lovim in ceilalti, ci o alimentam pentru noi insine tot mai mult. Cand suntem nemultumiti cu tot ce ne inconjoara, sa ne amintim ca sta in puterea noastea sa schimbam ceva si sa nu uitam nici ca altii nu se pot bucura de nimic din ce avem noi. Nici macar de libertatea sau bucuria unei plimbari in parc. Inainte sa ne plangem, sa ne oprim un minut si sa ne mai gandim o data. Viata este mai mult decat suntem tentati sau invatati sa vedem si sa credem. Dar suntem prea cantonati in suparari inutile care ne consuma sentimentele pozitive. Cand ne suparam pentru ca nu avem bani, sa ne amintim ca cele mai importante lucruri in lume…nu se pot cumpara.

Asta asa, ca sa incepeti vacanta cu ganduri bune si cu constientizarea faptului ca doar noi decidem cum ne simtim!

Schimbarea e in noi!

În timpuri de mult uitate, trăia un rege care conducea o ţară prosperă.

Într-una din zile, acesta s-a dus să viziteze unul dintre cele mai îndepărtate colţuri ale regatului său. Când s-a întors la palat a început să se plângă de cât de tare îl dureau picioarele întrucât a fost prima datã când a străbătut o cale atât de lungã iar drumul a fost stâncos şi dificil.

Prin urmare s-a decis să ia măsuri. A poruncit oamenilor săi să acopere fiecare drum din întreg regatul cu piele. În mod cert va fi nevoie de mii de piei de vite şi va costa o uriaşă sumă de bani.

Unul dintre slujitorii săi înţelepţi a cutezat însă să-i spună regelui: “Măria ta, de ce să cheltuiţi fără folos atâţia bani. Mai bine porunciţi să vă taie o bucată mai mică de piele cu care să vă acoperiţi picioarele”.

Regele a fost mai întâi surprins, dar într-un final a acceptat să-şi facă lui “încălţări” cu care să poată străbate toate drumurile grele ale regatului.

Morala:

Nu mai aştepta ca lumea să se schimbe aşa încât să îţi fie ţie mai uşor, mai bine. Întoarce-ţi privirea către tine, investeşte în tine. Drumul în viaţã nu a fost şi nici nu va fi vreodată facil. Dar dacă te “dotezi” corespunzător îi vei putea face faţă cu succes.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!