Sfaturi frumoase si pline de intelepciune pentru a depasi greutatile vietii oferite de maestrul Buddha

Sfaturi frumoase si pline de intelepciune pentru a depasi greutatile vietii oferite de maestrul Buddha

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 November 2018 in Dezvoltare Personala

India în vremea lui Buddha era foarte deschisă spiritual. Fiecare viziune filosofică majoră era prezentată în societate și oamenii se așteptau ca spiritualitatea să le influențeze viața de zi cu zi în moduri pozitive. În acest moment, Siddhartha Gautama, viitorul Buddha, se năștea într-o familie regală. Pe măsură ce creștea, Buddha devenea din ce în ce mai inteligent și mai plin de compasune. Înalt, puternic și frumos, Buddha aparținea castei Warrior. Se prezisese că va deveni fie un mare rege, fie un lider spiritual. Părinții săi își doreau un conducător puternic pentru regatul lor, așa că au încercat să îi ascundă natura nesatisfăcătoare a lumii lui Buddha.

Iata 25 de lectii de la Buddha ca sa iti depasesti grijile.

* Pacea vine din interior. Nu o cauta in afara ta.

* Cand mintea este pura, bucuria te urmareste asemeni umbrei ce nu te paraseste niciodata.

* Suntem creati de gandurile noastre. Devenim ceea ce gandim.

* Secretul sanatatii atat pentru minte cat si pentru corp este sa nu-ti para rau pentru trecut, sa nu te ingrijorezi pentru viitor si sa traiesti cu intelepciune in prezent.

* Furia e ca un carbune incins pe care il tii in mana cu intentia de a-l arunca asupra cuiva. Dar tu esti primul care se arde.

* Scopul in viata este sa-ti gasesti scopul si sa i te dedici din adancul inimii.

* Un prost care isi recunoaste prostia este intelept, insa un prost care se crede intelept este adevaratul prost.

* In fiecare dimineata ne nastem din nou. Ceea ce facem astazi conteaza cel mai mult.

* Nu exista un foc mai puternic decat pasiunea, rechin mai vorace decat ura, niciun torent mai nestavilit decat lacomia.

* Fericirea nu depinde de cine esti sau ce faci. Depinde, in totalitate, de ceea ce gandesti.

* Nu vei fi pedepsit pentru furia ta, vei fi pedepsit de furia ta.

* Pentru a intelege totul trebuie sa uiti totul.

* Mai bine sa te inseli de o mie de ori confundand un ticalos cu un sfant decat sa te inseli o singura data crezand ca un sfant este un ticalos.

* Nu poti opri ura cu ura; doar cu dragoste poti sterge ura.

* Ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit.

* Secretul existentei este sa depasesti teama. Nu-ti fie teama de ce vei deveni, viitorul nu poate fi schimbat insa prezentul poate fi mai linistit.

* Nu exista o cale catre fericire. Fericirea este calea.

* Durerea este inevitabila. Suferinta este optionala.

* Fericirea nu va ajunge la cei care nu apreciaza ceea ce au deja.

* O mie de lumanari pot fi aprinse de la o singura lumanare, iar viata lumanarii nu se va scurta. Fericirea nu se reduce niciodata daca este impartasita.

* Poti tine otrava in mana doar daca nu esti ranit. Otrava nu ataca pe cineva care nu poate fi ranit. Nu exista rau pentru cel care nu face niciodata rau.

* Chiar si un om inteligent se va prosti fara dezvoltare personala.

* In loc de o mie de cuvinte, mai bine numai unul, dar care-aduce Pacea.

* Fantanarii aduc apa la suprafata si o dirijeaza unde vor; fauritorii de sageti prelucreaza nuiele; tamplarii cioplesc o bucata de lemn; omul intelept se modeleaza pe sine insusi.

* Cucereste-te pe tine insuti si vei castiga o mie de batalii.

Sa iti fie cu folos aceste sfaturi intelepte si sa ti le amintesti atunci cand treci prin momente grele. Numai ganduri bune iti doresc!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!