Semnele care iti atrag atentia ca iti irosesti timpul in loc sa te concentrezi pe ceea ce iti aduce succesul

Semnele care iti atrag atentia ca iti irosesti timpul in loc sa te concentrezi pe ceea ce iti aduce succesul

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 December 2018 in Dezvoltare Personala

“Cei doi mari inamici ai fericirii sunt durerea și plictiseala.” – Arthur Schopenhauer

De obicei, când eşti copil, comunici mai uşor cu sufletul tău, aşa că răspunsurile pe care le dai sincer atunci par să fie cele mai bune. Dacă nu ţi le-ai dat sau nu ţi le mai aminteşti, te poate ajuta să-ţi faci astrograma. În funcţie de nodul nord şi alte configuraţii semnificative, poţi să restrângi aria de căutări la o zonă accesibilă.

10  semne că îţi iroseşti viaţa, dar nu vrei să recunoşti

1. Acorzi prea mult timp lucrurilor care nu merită. Televizor, jocuri pe calculator, navigat în derivă pe net. Prea multe dependenţe, prea mulţi prieteni nocivi, prea multă muncă. Ce faci în majoritatea timpului? Te ajută la ceva? Cum ar arăta viitorul tău dacă vei continua să trăieşti exact la fel încă 10 ani? Dacă nu-ţi place răspunsul, ai înţeles ideea.

2. Te plângi foarte mult. Ştii modelul: lumea e nemulţumită de job, de şef, de prea puţini bani, de prea puţin timp, de iubit, de lipsa iubitului… Numai că văicăreala asta nici nu schimbă lucrurile, nici nu te face să te simţi mai bine, din contră. Aduce şi mai multe neguri. Hai să facem un mic efort şi să descoperim şi lucruri care ne fac plăcere, chiar pentru care putem să fim recunoscători.

3. Nu-ţi pui mintea la treabă. Şcoala vieţii nu se încheie odată ce ţi-ai luat ultima diplomă. Nu te mai sprijini pe gloriile trecutului, du-te şi învaţă ceva nou. Lasă-te provocat de viaţă. Mulţi avem tendinţa să ne construim un “cuib” călduţ în care adăstăm, şi nu ne dăm seama când tâmplele ni se albesc. Când ne-om trezi să nu fie prea târziu ca să mai facem ce ne-am dorit.

4. Gândeşti prea mult negativ despre tine. “Nu pot să fac aia…”, “Sunt prea obosit ca să mă mai duc nu ştiu unde…”, “Am depăşit vârsta pentru asta…” – şi aşa mai departe. Henry Ford spunea: “Şi dacă crezi că poţi, şi dacă crezi că nu poţi – ai dreptate”. Orice gândeşti devine realitatea ta. Ţi-o creezi chiar acum. Îţi place ce vezi?

5. N-ai inspiraţie. Nu-ţi place nimic, nu te interesează nimic. Dar uite ce spun specialiştii: nu există aşa ceva. Sigur este ceva care îţi aduce împlinire, şi trebuie neapărat să găseşti acel lucru şi să îl faci. Pentru tine!

6. Nu-ţi faci planuri de viitor. Pentru corabia care nu are o ţintă, niciun vânt nu e bun. Lasă aia cu trăitul în “aici şi acum”, nu despre ea vorbim acum. Trebuie să ai un scop, un ideal pe care să-l atingi. Chiar şi dacă se referă numai la forma corpului tău, tot îţi dă elan. Dacă îţi alegi un ideal spiritual, cu atât mai mult.

Dar ai grijă să fie în concordanţă cu ceea ce crezi cu adevărat, pentru că dacă nu eşti sincer, şi îţi alegi un ideal care nu e al tău, o să te trezeşti că nu mişti şi că eşti gol pe dinăuntru şi deprimat. Aşadar, caută acel ideal în care crezi şi fă-ţi planuri de viitor în legătură cu el.

7. Petreci prea mult timp cu persoane care nu te ajută să creşti. Nu e vorba să colectezi laude sau să te foloseşti de oameni, uneori chiar aceia care te provoacă cel mai mult te ajută să creşti. Dar există şi aşa numiţii “vampiri energetici”, care îţi sug energia şi nu pun nimic în loc.

Cum îţi dai seama de asta? După ce te întâlneşti cu astfel de oameni te simţi realmente secătuit. Nu mai ai chef să faci nimic constructiv. Preferi să te refugiezi într-o acţiune care să te facă să uiţi. Mai bine petrece-ţi timpul cu oameni care te inspiră şi te motivează să dai ce e mai bun din tine.

8. Depinzi de telefonul tău mobil. Nu numai să vorbeşti, dar şi să trimiţi mesaje sau să postezi non-stop pe facebook sau pe instagram. Cum apare ceva interesant, în loc să-l savurezi ca atare, te repezi pe telefon să-i faci o poză. Mergi pe stradă când plouă, şi deodată vezi un căţel pe care cineva l-a legat de gard, învelit într-o pelerină roz. Cum să nu pozezi aşa ceva?? Cum să nu-l pui pe facebook? Dar eşti sigur că l-ai văzut cu adevărat? L-ai mângâiat pe botic? Te-ai bucurat cum a dat din coadă? În fine, înţelegi ideea…

9. Dai bani pe lucruri care nu-ţi trebuie. Shoppingul o fi el o terapie în felul lui, dar dacă găseşti în şifonier lucruri pe care ţi le-ai luat acum un an şi încă nu le-ai purtat… ceva nu e în regulă. Pe lângă faptul că ai putea investi banii în ceva care să merite şi pe care ţi-l doreşti, te procopseşti şi cu un gol interior care nu ştii de unde vine. Uite şi de-aici, de exemplu.

10. Nu dormi suficient. Sau nu dormi cum trebuie. Adică între orele cele mai odihnitoare pentru creier şi pentru tot organismul. Adică de pe la 11 noaptea cel târziu până pe la 6-7 dimineaţa. Unii sunt şi mai măiaştri, se culcă pe la 10 şi se trezesc pe la 5. Au parte de câteva ore în plus faţă de ceilalţi care se trezesc mai târziu, mai buimaci şi le ia mai mult timp până când intră într-un mod de lucru constructiv.

Sursa: puteredefemeie.com

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!