Secretul fericirii in 5 pasi – prima data trebuie sa intelegem ca Dumnezeu exista in toate lucrurile din viata si, pentru aceasta, trebuie sa-l iubesti si sa-i fii recunoscator pentru toate lucrurile pe care le ai si pentru toate lucrurile care ti se intampla.

Poate spune ceva culoarea limbii despre starea de sănătate a unei persoane? Ei bine, potrivit specialiștilor acest lucru ar putea fi adevărat. În special medicii chinezi sunt de părere că fiecare parte a limbii corespunde unui organ și de aceea contează aspectul și culoarea zonelor limbii, deoarece pot indica dacă o persoană este bolnavă sau nu. Un lucru important care trebuie făcut aproape în fiecare zi este spălatul limbii cu periuța de dinți la fel cum se procedează și cu dinții, pentru păstrarea igienei și a stării de sănătate a cavității bucale. Culoarea limbii se poate modifica atunci când consumi anumite produse, ca de exemplu:
  • din cauza administrării de antibiotice poate deveni puțin neagră
  • prin consumul de afine poate deveni închisă la culoare, la fel ca aceste fructe
  • dacă bei suc natural de sfeclă roșie limba poate avea o nuanță de rușu intens ca această legumă
  • când consumi alcool limba devine roșie
  • după ce cosumi cireșe (mai ales amare, negre) limba poate deveni de culoare închisă și ea, etc.
Ce spune culoarea limbii despre starea de sănătate a unei persoane? Fumătorii ajung să aibă nu doar tenul închis la culoare ci și limba într-o nuanță maro, ceea ce indică faptul că organismul lor este agresat și intoxicat cu nicotină și alte substanțe toxice care se găsesc în fumul de țigară. Culoarea albăstruie a limbii este semn al unei boli de rinichi sau al unei afecțiuni pulmonare. Limba devine albicioasă atunci când suferi de gripă sau răceală, sau iei anumite medicamente pentru tratamentul unor astfel de boli. Culoarea maro a limbii indică o posibilă boală gastro-intestinală sau o boală de plămâni. Culoarea galbenă a limbii poate trăda posibile tulburări digestive. Gastrita sau ulcerul peptic pot fi depistate și prin culoarea gri a limbii. Deshidratarea corpului poate face ca limba să devină albicioasă. Lipsa de nutrienți și mai ales de vitamine în organism se poate observa prin faptul că poți avea limba foarte deschisă la culoare. Umflarea limbii și a ochilor reprezintă posibile afecțiuni ale glandei tiroide, ale sistemului digestiv sau o dereglare a nivelului de hormoni tiroidieni. Infecțiile sunt de asemenea cauza umflării limbii – acest simptom cu siguranță este cazul unei afecțiuni. Sunt diferiți factori care produc umflarea limbii și anume: inflamațiile, bolile metabolice și genetice, traumatismele, alergiile, infecțiile (streptococice, candidoza, sifilisul, herpesul) și altele. Când ai limba violet sau albăstrui-mov este posibil să ai probleme cu inima. Limba care are un strat albicios pe suprafața ei poate indica o infecție în organism (candidoză) sau prezența unor toxine în corp. Cu cât acest strat alb este mai intens sau mai gros cu atât problema de sănătate (ex. intoxicația) este mai gravă. În general dacă stratul albicios este destul de gros arată că este cauzul unei boli infecțioase și poate fi produs în urma administrării unor antibiotice. Substanța albicioasă și disconfortul creat dar și o ușoară senzație de arsură sunt câteva semne ce indică că în urma consumului de steroizi sau de antibiotice în cavitatea orală s-a dezvoltat candidoza. Sursa: bodygeek.ro
Publicitate

“Dacă îţi place o floare, o rupi şi o iei cu tine, dacă o iubeşti, o uzi şi o îngrijeşti o viaţă întreagă.”

Acum multi ani, a trait in India un intelept care se spune ca pazea intr-un cufar incantator un mare secret care l-a facut sa fie invingator in toate aspectele vietii sale si care, pentru aceasta, se considera cel mai fericit om din lume. Multi regi invidiosi i-au oferit putere si bani si au incercat sa-l jefuiasca pentru a-i lua cuaarul, dar totul a fost in zadar. Si cu cat incercau mai mult, cu atat erau mai nefericiti, pentru ca invidia nu le dadea pace. Asa au trecut anii si inteleptul era in fiecare zi mai fericit.

Intr-o zi a venit la el un copil si i-a spus:

“Domnule, la fel ca si tine, vreau si eu sa fiu foarte fericit. De ce nu ma inveti si pe mine ce trebuie sa fac pentru a reusi?”

Inteleptul, vazand simplitatea si puritatea copilului, i-a zis:

“Pe tine te voi invata secretul pentru a fi fericit. Vino cu mine si fii foarte atent.”

In realitate sunt doua cufere in care pastrez secretul pentru a fi fericit si acestea sunt: mintea mea si inima mea si marele secret nu este altceva decat o serie de pasi pe care trebuie sa-i faci de-a lungul vietii.

Primul pas este sa stii ca Dumnezeu exista in toate lucrurile din viata si, pentru aceasta, trebuie sa-l iubesti si sa-i fii recunoscator pentru toate lucrurile pe care le ai si pentru toate lucrurile care ti se intampla.

Publicitate

Al doilea pas este sa te iubesti pe tine insuti si in fiecare zi, cand te trezesti si inainte sa adormi, trebuie sa spui: „Sunt important, am valoare, sunt in stare, sunt inteligent, sunt iubitor, astept mult de la mine, nu exista obstacol pe care sa nu-l pot invinge.”

Acest pas se cheama autostima ridicata.

Al treilea pas este sa pui in practica tot ceea ce spui ca esti si, daca tu gandesti ca esti inteligent, actioneaza inteligent; daca tu gandesti ca esti in stare, fa ceea ce iti propui; daca tu gandesti ca esti iubitor, exprima-ti iubirea; daca gandesti ca nu exista obstacol pe care sa nu-l poti invinge, atunci propune-ti scopuri in viata si lupta pentru ele pana cand le vei obtine.

Acest pas se cheama motivare.

Al patrulea pas este sa nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obtine partea lor, tu o vei dobandi pe a ta.

Al cincilea pas este sa nu pastrezi in inima ta ranchiuna impotriva nimanui; acest sentiment nu te va lasa sa fii fericit; trebuie sa-l lasi pe Dumnezeu sa faca dreptate si tu… iarta si uita!
Stiu ca e greu, dar nu imposibil.

Al saselea pas este sa nu iei lucrurile care nu-ti apartin, aminteste-ti ca, potrivit legilor nescrise ale naturii, maine vei pierde ceva de mai mare valoare.

Al saptelea pas este ca nu trebuie sa faci pe nimeni sa sufere; toate fiintele pamantului au dreptul sa fie respectate si iubite.

Si ultimul pas: trezeste-te intotdeauna cu un suras pe buze si observa imprejurul tau, cautand sa descoperi in fiecare lucru partea lui buna si frumoasa; ajuta-i pe cei care au nevoie, fara sa te gandesti ca nu vei primi nimic in schimb; cand privesti pe cineva, descopera-i calitatile sale.

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala