Se spune ca la un moment dat in viata fiecare dintre noi ne vom intalni cu Dumnezeu…

Se spune ca la un moment dat in viata fiecare dintre noi ne vom intalni cu Dumnezeu…

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 January 2020 in De Suflet

Există o legendă potrivit căreia la fiecare dintre noi o dată în viața vine Dumnezeu.

Mai mult decât atât, acesta poate apărea în orice formă: un pisoi flămând sau un cerșetor din stradă, respectiv și destinul nostru va fi în funcție de modul în care ne comportăm la o astfel de întâlnire.

Există și o istorie în acest sens:

Odată a existat pe lume un om.

Și a avut trei vise: să aibă un loc de muncă bun și bine plătit, să se căsătorească cu o fată frumoasă și să devină cunoscut în întreaga lume.

De-a lungul vieții, multe lucruri s-au întâmplat cu el, dar iată una din istorii:

Iarna într-o dimineață rece eroul nostru se grăbea foarte tare la un interviu de angajare într-o companie.

Pînă la întâlnire au ramas doar 5 minute dar el mai avea mult de mers.

Dintr-o dată, chiar în fața lui a alunecat și a căzut om în vârstă.

Eroul nostru se uită la om, a decis că el era beat și în grabă a mers mai departe.

Din fericire, el a reușit la interviu de angajare la timp, însă din păcate, nu a primit jobul mult dorit.

În final eroul nostru a trăit o viață nefericită și a murit.

Plecat la cer, el s-a întâlnit cu îngerul său păzitor.

– Știi, am trăit o viață foarte nefericită și fără valoare.

Am avut trei vise, dar nici unul dintre ei s-a îndeplinit. Ce păcat

– Hmm …

Prietenul meu, eu am făcut totul pentru a face ca visele tale să devina realitate, dar pentru aceasta a trebuit măcar odata să îți deschizi sufletul și să ajuți oamenii la nevoie.

– Ce ai in vedere?

– Îți amintești omul care a căzut pe drum într-o iarnă rece?

O să-ți arăt imaginea … omul respectiv a fost CEO al companiei la care așa te grăbeai să ajungi .

Dacă l-ai fi ajutat te aștepta o carieră de succes.

Tot ce se cerea de la tine era să îi acorzi o mana de ajutor.

Morala:

Fii atent la lumea care te inconjoară pentru că ea îți oferă o mulțime de oportunități. Nu trebuie doar să cerem ajutor de la alții dar și singuri să fim în stare să acordăm ajutor celor care au nevoie.

Sursa: devorbacutine.eu

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Monologul lui Dumnezeu

„Te-am privit când te-ai trezit dimineață. Am așteptat să-mi spui două-trei cuvinte, mulțumindu-Mi pentru toate câte ți s-au întâmplat, cerând părerea Mea pentru toate câte plănuiești să le faci astăzi. Am observat că erai foarte ocupat, căutând să afli hainele potrivite pentru a merge la munca ta.

Am nădăjduit să găsești câteva clipe, ca să-Mi spui Bună ziua! , dar iarăși erai foarte ocupat. Ca să vezi că sunt lângă tine, am făcut pentru tine cerul cu multe culori și ciripitul păsărilor. Ce păcat însă că nu ai observat nici măcar prezența Mea! Te priveam cum plecai grăbit la munca ta și din nou am așteptat. Cred că din cauza muncii tale nu ai avut timp nici atunci să-Mi spui două cuvinte. Pe când te întorceai de la muncă, am văzut oboseala ta și ți-am trimis o ploaie măruntă, ca să alunge de la tine presiunea zilei. Am crezut că făcându-ți acest dar, îți vei aminti de Mine. Ca răsplată însă M-ai înjurat supărat. Îmi doream atât de mult să-Mi vorbești…

Negreșit, ziua nu era încă terminată… Apoi ai deschis televizorul și în timp ce tu urmăreai emisiunea ta preferată, Eu așteptam. Apoi ai cinat cu cei apropiați ai tăi și pentru încă o dată nu ți-ai adus aminte de Mine. Văzându-te atât de obosit, am înțeles tăcerea ta și am stins strălucirea soarelui, ca să te odihnești, dar nu te-am lăsat în întuneric total. Am lăsat aprinse de veghe pentru tine mulțime de stele. Erau atât de frumoase… Păcat însă că nu le-ai observat… Dar nu-i nimic… Oare, chiar nu înțelegi că Eu sunt aici pentru tine? Am mai multă răbdare decât poți să-ți închipuiești. Vreau să-ți arăt aceasta, ca și tu la rândul tău să o arăți celor din jurul tău. Te iubesc atât de mult, încât te voi aștepta până la sfârșit. Acum din clipă în clipă te vei trezi din nou. Nu-Mi rămâne decât să te iubesc și să nădăjduiesc că măcar astăzi Îmi vei dărui puțin timp din timpul tău”.

Din cartea Ascultă-Mă!, ce va apărea în curând la Editura Evanghelismos.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!