Scrisoarea unui barbat catre sotia lui : Am realizat ca lucrurile marunte din viata sunt cu adevarat importante…

Scrisoarea unui barbat catre sotia lui : Am realizat ca lucrurile marunte din viata sunt cu adevarat importante…

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 March 2018 in De Suflet

Vrem să împărtășim cu voi frumoasa scrisoare de dragoste a unui bărbat către soția lui, care a realizat ca cele mai marunte lucruri sunt cele cu adevarat importante.

” Dragostea mea,

M-ai întrebat ce să-mi trimiți cât sunt plecat; acele lucruri pe care mi le doresc nu le pot primi pe un vapor, la mii de mile depărtare de tine. Lista a fost, totuși, foarte ușor de scris.

Te rog trimite-mi toamna. Umple o cutie cu acea răcoare specială a serilor care prevestesc venirea iernii. Adaugă culorile tomnatice: galbenul, roșul și maroul frunzelor ale căror cicluri de viață s-au încheiat. Trimite-mi sunetul pe care acestea îl scot în momentul în care mergi printre straturi înalte până la gleznă de frunze uscate, împrăștiate peste tot. Ai grijă să legi totul cu fumul frunzelor care ard și ambalează totul cu galbena lună a recoltelor, prinsă printre crengile dezvelite ale unui copac care și-a început somnul de iarnă.
padure toamna felicitare animata

Mai târziu, trimite-mi iarna. Trimite-mi prima ninsoare puternică și acea liniște și tăcere magică care coboară pe pământ odată cu fulgii enormi de zăpadă, ce se strâng pe jos. Nu uita de gustul fulgilor de zăpadă pe limba mea și nici de fulgii aproape topiti, prinși în părul tău, exact ca bijuteriile. Trimite-mi o pătură de un alb pur sub o lună plină, când pământul pare să strălucească. Trimite-mi un om de zăpadă sau, mai bine, o familie de zăpadă cu un tată de zăpada, o mamă de zăpadă și copii micuți, tot din nea, cu ochii din nasturi, crengi pentru mâini și morcovi pentru nas.

Trimite-mi o seară în fața șemineului, cu speranțe și vise în flăcări.

Trimite-mi o parte din căldura ta, în timp ce te țin în brațe, sub pături, într-o noapte friguroasă de Decembrie. Vreau chiar și țurțurii lungi, delicați, eleganti.Sărbătorile, de asemenea, le vreau. Trimite-mi Halloween-ul cu micuțe vrăjitoare, zâne, fantome, indieni și pirați.

Împăturește-mi, cu grijă, vocile timide care șoptesc „Ne dați ori nu ne dați?”. Trimite-mi mirosul dovlecilor proaspăt tăiați, cu tot cu zâmbetele și rânjetele lor amuzante. Apoi, adaugă-mi magia ceva mai vârstnică, cea care vine mai târziu, după ora 12 noaptea, când cei mici sunt ascunși și dorm sub pături, când casa este tăcută și singurul zgomot care se aude este cel al crengilor care lovesc geamurile și care îi fac, chiar și pe adulti să se întrebe dacă într-adevăr există spirite, fantome, vampiri și vârcolaci în întunericul nopții.

Trimite-mi un copac de Crăciun. Nu orice copac, ci unul proaspăt tăiat, aranjat de mâini micuțe, asistate de părinți. Trimite-mi mirosul de brad, câteva lumini, globuri și scântei prinse cu beteală și împrăștiate aici și acolo.

Trimite-mi un pahar cu lichior de ouă, foarte ușor condimentat. Gustă-l tu mai întâi, apoi lasă-ți urma buzelor pe marginea paharului, pentru mine, să o văd și să o gust.

Trimite-mi acea anticipare lipsită de somn a nopții dinainte de Crăciun, când micii îngeri încearcă așa de greu să se ducă la culcare, știind în adâncul inimilor lor că Moș Crăciun nu va veni până ei nu vor adormi. Împarte cu mine un pahar cu lapte și câteva fursecuri de ciocolată, în încercarea de a păstra vie naivitatea copilăriei. Trimite-mi țipetele încântate ale celor mici când văd, pentru prima oară, cadourile lăsate de Moș. Trimite-mi sunetele ambalajelor rupte cu multă plăcere și satisfacție, trimite-mi surprinderea lor în timp ce cadoul este dezvăluit și arătat mai departe.

Trimite-mi îmbrățișările tuturor.

Pentru ultima noapte a anului, trimite-mi o seară liniștită, petrecută alături de tine, în timp ce visăm și așteptăm cu nerăbdare următorul nostru an împreună și ne bucurăm de toate momentele dificile pe care le-am depășit, tot împreună.

Trimite-mi toate schimbările anotimpurilor, toate grijile de zi cu zi, toate bucuriile și toate sărbătorile pe care le voi pierde în timp ce sunt undeva în partea cealaltă a lumii, departe de tine.

Mai presus de toate, trimite-mi gândurile și speranțele tale, visele și dorințele tale, zâmbetele și lacrimile tale.

Și cel mai important, trimite-mi dragostea ta.”

Sperăm să vă reamintească și vouă, pe de-o parte de puritatea sentimentului de dragoste și pe de altă parte, de frumusețea vieții și a lumii în care trăim.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!