Șase reguli de conduită la masă pe care le încălcăm adesea

Șase reguli de conduită la masă pe care le încălcăm adesea

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 January 2021 in LifeStyleSfaturi

Este imposibil să ne imaginăm o societate civilizată fără o listă întreagă de reguli pe care trebuie să le respectăm în fiecare zi. Regulile de etichetă nu fac excepție. Atmosfera generală de la masă depinde de cât de corect vă comportați în timp ce mâncați, despre ce vorbiți și de modul în care folosiți tacâmurile.

Încă din copilărie, părinții ne-au învățat să nu vorbim cu gura plină, să nu mâncăm cu mâinile. Acestea sunt, desigur, cele mai de bază reguli de comportament la masă, dar nu singurele.

Șase reguli de conduită la masă pe care le încălcăm adesea

1. Utilizarea necorespunzătoare a șervețelului

Odată ajuns la masă, nu te grăbi să îți pui șervețelul de pânză pe poală. Acest lucru nu este indicat, deoarece arată că ești foarte flămând și că nu mai ai răbdare până să începi să mănânci. Șervețelul trebuie pus pe poală doar în momentul în care începi să mănânci. De asemenea, lăsarea șervețelului lângă farfurie în timpul mesei nu este cea mai bună idee, deoarece nu este un obiect decorativ, ci un lucru funcțional.

2. Mâncatul mai devreme decât ceilalți

În restaurante, mâncarea este adusă tuturor oamenilor care stau la aceeași masă în același timp, deci este greu să greșiți. Dar, la o masă acasă, nu trebuie să începem să mâncăm în timp ce alte farfurii sunt încă goale. Conform regulilor de etichetă, trebuie să așteptăm pe toată lumea să își pună mâncare în farfurie și abia apoi să începem să mâncăm.

3. Vorbitul la telefon

Obiceiul de a sta pe telefon la masă a devenit foarte comun în zilele noastre. Dacă decideți să petreceți timp cu prietenii, atunci puneți telefonul jos și bucurați-vă de compania lor. Aceasta este o regulă care trebuie respectată a etichetei moderne.

Desigur, există întotdeauna excepții. De exemplu, un apel foarte important pe care îl așteptați se poate trece cu vederea, dar să cereți scuze și să părăsiți masa în timpul apelului. În acest fel, se vor respecta toate regulile.

4. Folosirea incorectă a tacâmurilor

În copilărie, am învățat să folosim un cuțit și o furculiță, dar nu toată lumea a însușit această abilitate, așa că vom puncta câteva aspecte importante. Tăiați întotdeauna câte o bucată, astfel încât să se încadreze cu ușurință în gură. Când înfigeți furculița în mâncare, faceți-o cu ușurință, fără nicio presiune, deoarece nu trebuie să atingă niciodată farfuria.

Amintiți-vă că o furculiță este doar un instrument care ne ajută să ducem mâncarea de la farfurie la gură. Încercați să nu apucați în furculiță mai mult decât este posibil, nu merită. În primul rând, mâncarea poate cădea. Și în al doilea rând, va fi prea mult pentru gura ta și vei mesteca cu dificultate.

5. Vorbitul și gesticularea cu tacâmurile în mână

O altă încălcare gravă a etichetei este să vorbești în timp ce ții tacâmurile în mâini. Acestea ar trebui lăsate jos în prealabil și abia apoi să începi discuția, deoarece nu este ideal să gesticulezi activ cu o furculiță murdară în mână, riscând să treci cu ea prin fața altor persoane.

6. Atenția asupra greșelilor altor persoane

Chiar dacă stăpânești regulile de bune maniere, nu este bine să atragi atenția asupra greșelilor făcute de o persoană în timpul mesei, mai ales dacă sunteți mai multe persoane. Acest lucru poate ofensa sau stâmjeni persoana. Dacă observi că unul dintre prietenii tăi stă pe telefon la masă sau face oricare altă greșeală, este cel mai indicat să îi atragi atenția după masă, între 4 ochi.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!