Sase ganduri care iti aduc nefericirea – scapa de ele

Sase ganduri care iti aduc nefericirea – scapa de ele

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 February 2018 in De Suflet

Nimeni nu este perfect si chiar daca tu ai fi, nu este o garantie ca toti oamenii te vor placea. Nu are nici o legatura cu tine ci cu propria lor poveste care ii impiedica sa vada ceea ce este mai bun in tine. Si, oricum, chiar nu este nevoie sa fii pe placul tuturor. Cel mai important este ca tu sa fii impacata cu tine insati.

Gandurile repetitive se transforma in credinte care ne conduc viata. Daca te simti in permanenta nemultumita si nefericita, probabil ca ai acumulat cateva credinte care iti otravesc sufletul. Iata sase dintre cele mai puternice.

1. Presupui ca oportunitatile iti vor pica din cer

Legea Atractiei functioneaza in directia dorita dar este nevoie sa actionezi pentru a crea oportunitatile pe care le cauti. Incearca lucruri noi din cand in cand, intalnestete cu oameni din afara cercului tau social si asculta-ti intuitia

2. Presupui ca toti oamenii ar trebui sa te placa

Nimeni nu este perfect si chiar daca tu ai fi, nu este o garantie ca toti oamenii te vor placea. Nu are nici o legatura cu tine ci cu propria lor poveste care ii impiedica sa vada ceea ce este mai bun in tine. Si, oricum, chiar nu este nevoie sa fii pe placul tuturor. Cel mai important este ca tu sa fii impacata cu tine insati.

3. Presupui ca oamenii stiu ce gandesti

Oamenii iti pot citi mintea sau emotiile doar pentru ca ceea ce crezi sau simti este important pentru tine. Sa crezi ca ceilalti pot face asta
poate provoaca probleme pentru ambii parteneri, mai ales in relatiile romantice. Asadar, imbunatateste-ti abilitatile de comunicare, spune ce vrei sa spui in asa fel incat interlocutorul sa iti poata intelege mesajul.

4. Presupui ca toata lumea trebuie sa fie de acord cu tine

Oamenii au propriul trecut, propria lor cultura si propriul mod de a vedea lucrurile. Ceea ce poate parea pozitiv pentru tine, poate avea o semnificatie contrara pentru altcineva. Fii deschisa la idea ca ar putea exista mai multe raspunsuri corecte la aceeasi intrebare. Acesta iti va deschide mintea spre noi perspective. Cu totii avem dreptul la opinia noastra personala.

5. Te astepti sa esuezi

Cand te astepti sa esuezi, in cele din urma vei face. Esecurile pot parea infricosatoare, dar daca iti schimbi gandirea, acestea devin doar lectii te aduc mai aproape de obiectivele tale

6. Crezi ca vei gasi fericirea in afara ta

Sigur, obiectele te pot face fericita, dar numai pentru o perioada scurta de timp.

Entuziasmul de a avea o masina noua sau de a trai intr-o casa mare dispare incet, incet. Esti mai mult o fiinta spirituala decat una fizica. Ceea ce face ca viata ta sa fie implinita si satisfacatoare sunt in special lucrurile care iti hranesc spiritul.

7 metode de a-ţi elibera mintea de gândurile negative

S-a stabilit că o persoană are în jur de 10.000 de gânduri pe zi. Ce te faci când majoritatea acestora sunt repetitive, obsesive şi, cel mai periculos, negative? Acestea nu doar că-ţi afectează starea mentală, dar sunt şi o sursă incredibilă de stres, cu efecte negative asupra sănătăţii generale, scăzând puterea de luptă a sistemului imunitar şi crescând inflamaţiile din organism.

Cum multe voci ale medicinii funcţionale, cea care se bazează pe tratarea pacientului ca individ unic şi nu a simptomelor unei boli, susţin că propriile noastre gânduri sunt sursa fericirii sau a nefericirii noastre, iată câteva metode general acceptate pentru a lupta cu ele. Sau măcar pentru a preveni dominaţia acestor gânduri repetitive.

1. Exerciţiul prezenţei

Spunem exerciţiu pentru că nu este uşor să fii prezent în ceea ce faci în fiecare clipă, această capacitate trebuie antrenată. Meditaţia este unealta principală împotriva gândurilor care te împiedică să trăieşti momentul. Cu ajutorul ei, vei învăţa că tu nu eşti gândurile tale, ci doar observatorul lor. Meditaţia te ajută să ţii pe loc avalanşa de gânduri repetitive şi să te concentrezi pe momentul prezent.

2. Încearcă să te apreciezi!

Când tu îţi urăşti corpul şi devii, aşadar, principalul tău inamic, este imposibil să te vindeci. Dacă prin mintea ta se perindă doar frustrări legate de propria ta persoană, să nu te miri că starea ta de sănătate, fizică şi mentală, nu este echilibrată. Începi prin a te iubi şi prin a te gândi în special la calităţile tale, fără să mai pui accentul pe ce-ţi lipseşte. Este un pas important către o stare de bine generală.

3. Înfruntă-ţi temerile!

Primul pas în lupta cu temerile tale ar fi asumarea lor. A recunoaşte şi a accepta că ele există, blocate în mintea ta, acolo unde revin în fiecare zi, ca un coşmar care nu se mai termină, înseamnă a le slăbi puterea. Cum aceste frici îţi ameninţă sănătatea, înfruntă-le! Recunoaşte, cu voce tare, de ce te temi, vorbeşte cu o persoană apropiată sau cu un psiholog.

4. Încearcă detoxifierea tehnologică!

Ne-o fi uşurat Internetul viaţa, dar ne-a şi alienat, în egală măsură. De câte ori trecem în revistă tot ceea ce se întâmplă în reţelele sociale, postările, comentariile şi fotografiile altora, dăm drumul avalanşei de gânduri să pună stăpânire pe mintea noastră. Ieşi din această închisoare virtuală, fii prezent şi încearcă să socializezi într-un mod calitativ şi benefic pentru mintea ta. Faţă în faţă. Un prim pas spre detoxifierea tehnologică este să nu-ţi începi şi să-ţi termini ziua verificând conturile sociale. Încearcă să umpli acest timp cu exerciţii de tai-chi şi yoga, disciplinele care te ajută să-şi recapeţi echilibrul şi liniştea interioară.

5. Încarcă-ţi mintea cu idei pozitive!

Dacă tot ţi se pare greu să-ţi alungi gândurile, concentrează-te măcar pe unele pozitive. Gândeşte-te la o vacanţă şi la lucrurile plăcute pe care le vei face atunci, ascultă muzică meditativă sau clasică, citeşte o carte cu un subiect amuzant sau sună un prieten cu care îţi face plăcere să stai de vorbă.Ceea ce ne aduce la următorul sfat…

6. Petrece cât mai mult timp cu prietenii care te remontează psihic!

Îi ştii, sunt foarte uşor de recunoscut. După o conversaţie sau un timp petrecut în compania lor, obţii o stare de bine inexplicabilă. Nu vorbim doar de oameni pozitivi, ci şi de cei care îţi captează îndeajuns de mult atenţia, pentru a reuşi să te menţii angrenat în prezent. Şi să iei o pauză de la gândurile negative. Sunt nu doar oameni care îţi ridică, cu un sfat realist şi sincer, moralul, dar şi aceia în preajma cărora poţi fi tu însuţi. Ţine-i la distanţă pe amicii care, deşi bine intenţionaţi, îţi hrănesc gândurile negative sau pe aceia care întorc întotdeauna conservaţia către ei şi ceea ce li se întâmplă lor, astfel încât să ajungi să preferi monologului lor pe cel al gândurilor tale.

7. Nu lua lucrurile personal!

De fiecare dată când te simţi jignit, organismul tău suferă odată cu tine. Retrăirea unui moment sau a unei conversaţii care te-au jignit are un impact negativ asupra sănătăţii tale. A nu lua totul personal pare mai uşor de zis decât de făcut, dar încearcă acestă abordare: consideră că acea persoană nu a fost rău intenţionată şi gândeşte-te că a o ierta este parte a vindecării tale. Nu eşti un om slab dacă treci peste astfel de situaţii, ci unul care nu vrea să-şi facă singur rău, prin frustrări şi mânii care ard latent în interior. Uită şi iartă şi vei vedea că şi gândurile negative vor înceta să se mai întoarcă!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!