Sapte sfaturi care te vor ajuta sa te apreciezi mai mult si sa intelegi ca totul incepe cu tine!

Sapte sfaturi care te vor ajuta sa te apreciezi mai mult si sa intelegi ca totul incepe cu tine!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2018 in Dezvoltare Personala

Un mit pe care îl auzim deseori este: să faci o prioritate din propria persoană este un act egoist, ce dovedește lipsa de bunăvoință. Adevărul este că, atunci când faci din tine o prioritate, acest lucru îți oferă ocazia să fii un om mai bun nu doar pentru tine, ci și pentru relațiile pe care le construiești de-a lungul vieții.

În continuare poți găsi 7 pași care te vor ajuta să te apreciezi și să te consideri cea mai importantă persoană din viața ta. Mai mult de-atât, totul începe cu tine.

1. Încetează să te compari cu alții – A ne compara cu alții este o luptă pierdută. Nu doar că ne uităm după lucrurile ce ne lipsesc, dar trăim și cu sentimentul că ducem lipsă. În cazul in care nu te-ai pus în locul cuiva, nu ai avut aceeași perspectivă asupra vieții și aceleași experiențe, tu te compari cu niște informații ce nu pot fi nicidecum corecte. Când te compari îți iei atenția de la tine și o îndrepți asupra persoanei cu care te compari, însă puterea ta stă în lucrurile asupra cărora doar tu ai influență. Tu ești o ființă unică și nu există altcineva pe lume ca și tine.

Începe prin a-ți concentra atenția asupra lucrurilor care merg bine în viața ta și fii atent la persoana care se reflectă. El sau ea are propriile sale trăsături unice. Lasă în urma ta acel perfecționist lăuntric și începi prin a-ți aprecia zâmbetul, talentele pe care le ai, ceea ce ai de oferit. Să începi să îți vezi însemnătatea este cel mai rapid mod de a-ți concentra atenția în locul potrivit.

2. Nu te resemna – Unii oameni rămân la un loc de muncă ce nu le aduce plăcere, doar pentru salariu. Alții rămân în relații ce nu le mai fac inima să o ia la goană. Unii dintre noi stau lângă prieteni ce ne epuizează emoțional doar pentru că tânjim după orice fel de companie. Pentru orice te-ai resemna, nu merită prețul. Meriți să ai liniște în suflet și să fii incredibil de fericit.

Dacă își spui în mod constant ”Trebuie să existe ceva mai bun de atât”, atunci cel mai probabil te resemnezi. Nu te resemna pentru mai puțin. Caută, ca să găsești ce e mai bun pentru tine.

3. Începi să apreciezi – Apreciază patul în care dormi. Apreciază-ți partenerul de viață. Apreciază hainele pe care le ai pe tine, mașina, mâncarea. Dar, în special, nu uita să apreciezi contribuția ta în această lume. Începi prin a vedea bucuria pe care o aduci altora. Gândește-te la impactul acelei bucurii și la propagarea ei. Doar pentru că tu nu ești conștient de acest lucru, nu înseamnă că bucuria nu s-a extins mai departe decât îți poți imagina tu. Cu cât apreciezi mai mult, cu atât mai mult bine va inunda viața ta.

4. Promovează relațiile sănătoase – Părăsește sau măcar distanțează-te de ceea ce te face să te simți mai puțin bine. Regăsește-te în prezența unor oameni care aduc ceva semnificativ în viața ta. Stabilește ca și regulă să ai lângă tine cel puțin două persoane care să te încurajeze, să îți susțină visurile și să te accepte așa cum ești. Fără vreo schimbare. Prin cultivarea unor legături puternice, altruiste, ne încurajează să ne amintim că nu suntem singuri și să ne păstrăm inimile deschise.

5. Învață să spui Nu – Cu toate că suntem aici pentru a ne ajuta unii pe alții, vor veni și momente în care vom fi tentați să facem lucruri pe seama propriei noastre persoane. Uneori, când dăm mai mult decât putem, nu îi permitem celeilalte persoane să învețe din experiența respectivă sau să experimenteze de una sigură. Făcând în continuare anumite lucruri dintr-o obligație nesinceră poate duce la resentimente. În schimb, stimează-te făcând ceea ce ți se pare ție corect.

„Nu” poate fi eliberator, deoarece atunci când le spunem „nu” altora ne spunem „da” nouă și suntem in aliniament cu valorile noastre. Permite-ți să spui „nu” din când în când. Acest obicei îți va spori stima de sine și va face loc pentru oameni să te respecte și să te aprecieze mai mult.

6. Stabilește limite solide – Limitele clare sunt vitale pentru a fonda relații care cer respect reciproc. Crezi sau nu, stabilirea unor limite „înalte” chiar aduce libertate deoarece atunci când dorințele ne sunt definite în mod clar nu este nevoie să ridicăm ziduri în jurul nostru. Limitele ne reflectă stima de sine și valorile. O puternică stimă de sine le va spune celorlalți cum să se comporte cu tine.

Și atunci când, ocazional, o persoană încearcă să treacă de limitele impuse, pur și simplu rămâi neclintit.

7. Ascultă-ți inima – Cu toții avem ceva ce ne face să prindem viață și dă un sens vieții noastre. Nu uita să asculți partea aceea din tine ce te face euforic și fii atent la lucrurile mici ce te pot distrage. Concentrează-te pe scopul tău deoarece visele nu dispar niciodată cu adevărat. Ele sunt doar amânate.

Pasiunile noastre pot fi pe cât de mici sau mari și putem avea una sau o multitudine. Ascultă lucrurile care bat la ușa inimii tale și găsește o cale să faci câte un lucru pe rând, dacă poți. Te poți încuraja să le faci pe toate și să găsești un mod de viață pe care să-l susții în timp ce faci asta.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!