Sa nu uitati ca avem doar o viata. Traiti, iubiti, sperati, bucurati-va! Nu stim cat de lung este firul…

Sa nu uitati ca avem doar o viata. Traiti, iubiti, sperati, bucurati-va! Nu stim cat de lung este firul…

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 February 2020 in Dezvoltare Personala

“Timpul vindecă totul. Indiferent dacă vrei sau nu, timpul vindecă totul, îți ia totul și lasă în urmă doar întuneric. ” – Stephen King

Chiar si în cele mai complicate momente ale vietii trebuie sa întelegem ca avem pentru ce sa traim.

1. Durerea si greutatile ne împing sa facem urmatorul pas

De multe ori stam pe loc si nu încercam sa schimbam ceva în viata noastra, pâna când circumstantele nu ne impun acest lucru. Durerea, dezamagirea, supararile dese ne fac sa luam decizi dificile si sa facem urmatorul pas. Tot ce se petrece în viata noastra nu este întâmplator.

Uneori ni se ofera sansa sa facem un pas mare. Exista momentul ”acum” cand vom putea sa întelegem care sunt posibilitatile noastre, vom trage concluzii si vom lua deciziile corecte, care ne vor schimba radical viata.

2. Nimic nu este vesnic

Mai devreme sau mai târziu totul are un sfârsit. Când ploaia înceteaza, apare soarele; când noaptea pleaca, vine ziua. La fel si greutatile tale vor pleca, timpul va trece, iar tu nici nu îti vei mai aminti de ele. Tine minte: tot ce se întâmpla în viata aceasta mai devreme sau mai târziu se sfârseste. Nu trebuie sa te stresezi din cauza problemelor temporare!

3. Nemultumirea fata de viata ta nu va duce la nimic bun

Probabil ai auzit de foarte multe ori ca o persoana atrage doar rau prin gândirea sa negativa. Prin urmare, nemultumirea fata de propria ta viata poate complica situatia. În loc sa te plângi, ai putea sa faci pasi concreti pentru o schimbare. Daca vei continua sa te plângi, vei pierde. Înceteaza sa-ti mai plângi de mila. Ce s-a facut, s-a facut si nu mai poate fi schimbat. Învata-ti lectia si mergi mai departe.

4. Cicatricile vietii iti vor aminti ca ai devenit mai puternic

Ceea ce nu te omoara te face mai puternic. Fiecare semn lasat de viata, te face mai puternic. Acceptând loviturile vietii, vei putea trece mai usor peste urmatoarele încercari. Trebuie, insa, sa ai mare grija: nu lasa cicatricile sa te tina prizonier.

5. Daca se vorbeste despre tine, înseamna ca esti invidiat

Daca cineva te vorbeste, nu pune la inima. Te vorbesc. Foarte bine. Inseamna ca i-ai atins cu ceva si ai reusit sa-i impresionezi. Te bârfesc. Inseamna ca trebuie sa faci ceea ce crezi ca e corect si doar tu stii cum se face corect. Conteaza sa nu te schimbi sub presiunea bârfelor. Conteaza sa stai ferm pe pozitie si sa obtii ceea ce îti doresti.

6. Traieste fiecare zi cu satisfactie

Tine minte: fiecare zi e o sansa sa iei totul de la zero, sa repari greselile si sa mergi mai departe. Fii recunoscator pentru ceea ce ai, pentru aceasta zi si pentru viitorul tau luminos. Fii fericit!

Indiferent câtă lume ai avea de partea ta, familie, prieteni, colegi, mentori, terapeuți, traineri, vecini, suporteri, deciziile mari și grele tot tu trebuie să le iei pentru tine. Oricât de multă susținere și motivație ai primi din exterior, dacă nu îți găsești motivația intrinsecă și nu îți asumi responsabilitatea, dacă nu identifici lucrurile care te pun în mișcare, valorile, nevoile, activitățile care îți dau energie și te duc în starea de flux, ideile la care visezi vor rămâne doar vise. Sau coșmaruri.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!