Sa nu treaca nicio zi fara sa razi! Societatea vrea sa te vada un om trist, pentru ca rasul trateaza multe boli! Adu energie pozitiva celulelor tale!

Sa nu treaca nicio zi fara sa razi! Societatea vrea sa te vada un om trist, pentru ca rasul trateaza multe boli! Adu energie pozitiva celulelor tale!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitateSanatate

Zambetul te poate ajuta sa ai o sanatate mai buna, spun specialistii. El are un efect benefic asupra corpului uman, ajutand inima si reducand stresul.

Un studiu recent arata ca efectul este unul pozitiv si atunci cand oamenii zambesc fara a o face intentionat. Conform Fox News, in trecut au mai existat cercetari care au aratat ca zambetul ii poate face mai fericiti pe oameni.

Totusi, se pare ca doar un zambet natural are un efect pozitiv asupra sanatatii noastre. Aceasta este concluzia unor studii, in timp ce altele indica faptul ca si un zambet politicos poate fi sanatos pentru corpul uman.

Pe de alta parte, atunci cand te incrunti, nu aduci niciun beneficiu corpului tau. “Iti poti influenta sanatatea mintala prin ceea ce faci fetei tale, fie ca zambesti mai mult sau te incrunti mai putin”, spune Eric Finzi, unul dintre coautorii unui studiu in domeniu, specialist in chirurgie dermatologica.

Ajuta-ti corpul prin zambet

Un studiu aparut in revista “Psychological Science” in noiembrie 2012 arata ca oamenii care zambesc dupa ce sunt stresati aduc un beneficiu inimii fata de cei care au o expresie faciala neutra.

Studiul a implicat 170 de participanti, iar concluzia a fost ca oamenii isi revin mai bine dupa situatii stresante daca zambesc, afirma Sarah Pressman, unul dintre coautorii acestui studiu. Ea spune ca oamenii zambesc atunci cand nu se simt amenintati.

Muschii implicati intr-un zambet trimit un mesaj creierului, transmitand siguranta si traducandu-se intr-un ritm cardiac mai mic si un nivel scazut al stresului. Specialistii cerceteaza acum modul in care zambetul afecteaza hormoni de stres precum cortizolul, dar si hormonul increderii, oxitocina.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!