Sa nu-L uitam pe Dumnezeu, asteptandu-l pe Mos Craciun…

Sa nu-L uitam pe Dumnezeu, asteptandu-l pe Mos Craciun…

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 December 2019 in Sarbatori

“Dumnezeu este intervalul dintre două bătăi ale inimii.” – Emil Cioran

In asteptarea lui Isus sau a lui Mos Craciun?

Ce inseamna Craciunul?

“Am privit totdeauna ziua de Craciun, cand a revenit (…) ca pe o zi frumoasa, o zi de ingaduinta, de iertare, de mila, de bucurie, singura in calendarul lung al anului cand stiu ca toti, barbati si femei, par a-si deschide printr-un consimtamant tainele inimilor si par a vedea in oamenii cei mai prejos de ei adevarati tovarasi de calatorie pe drumul mortii, iar nu o alta rasa de creaturi calatorind spre o alta tara a fagaduintei.”

Astfel descria Charles Dickens Craciunul intr-una din cartile sale si, pentru ca atunci cand vine vorba de Craciun originile sale nu pot fi vreodata uitate, merita sa ne amintim ca exista o diferenta intre traditia actuala si contextul aparitiei acestei sarbatori.

Vine Mos Craciun?

De-a lungul timpului, a secolelor ce au imbatranit peste vechiul nostru Pamant, oamenii s-au schimbat, conceptiile s-au alterat, generatiile au progresat, pastrand in ele doar o farama a trecutului istoric. Astazi, orice copil ar putea sa-mi raspunda la intrebarea “Cine este Mos Craciun?”, insa ma intreb cati dintre ei ar putea sa imi raspunda la intrebarea “Cine este Isus?”.

Cum a aparut acest personaj in mod concret nu se stie inca exact, unii sustin ca a fost hangiul care i-a adapostit pe Iosif si Maria in noaptea in care Isus s-a nascut, altii ii acorda o origine mai recenta, aparut odata cu reclamele comerciale de la Coca-Cola. Cert este ca acest personaj a devenit in timp extrem de popular. Se confectioneaza din ciocolata, din cauciuc, din lemn etc., in timp ce ieslele cu pruncul nascut au disparut incet, incet. Pe Mos Craciun copiii il asteapta cu daruri, il considera plin de bunavointa si generozitate si ii acorda toata atentia lor, in timp ce despre Isus rareori se aude cate o poveste.

Cu toate acestea, as vrea sa va puneti o intrebare si sa va ganditi daca toate acestea ar mai fi putut exista fara Isus? Daca Isus nu s-ar fi nascut, nu s-ar fi pastrat nicio sarbatoare in cinstea Lui, daca Isus nu s-ar fi nascut, nu s-ar fi pomenit niciodata despre Mos Craciun, nu ar fi primit nimeni cadouri, nu ar fi cantat nimeni colinde, nu ar fi existat nicidecum acest spirit al bunatatii reimprospatat printre oameni, nu am fi inteles niciodata pe deplin iubirea si nu am fi putut sa o oferim noi insine mai departe celor din jur.

Un altfel de Craciun!

Vreau sa va incurajez sa sarbatoriti venirea Mantuitorului Lumii pe acest pamant si sa primiti din mana Lui darurile pe care banii nu le pot cumpara, pe care nimic material nu le poate concretiza, pe care doar venirea lui Isus le poate oferi: iubirea, bunatatea, fericirea, rabdarea, sanatatea si puterea. La sfarsit doresc sa va las cu acest gand:

“Fie ca, astfel, sa ai parte de un an fericit tu, cititorule, si toti cei ai caror fericire atarna de tine. Fie ca, astfel, fiecare an sa fie mai fericit decat cel de dinainte si ca pana si cel mai sarman dintre fratii sau surorile noastre sa-si primeasca partea ce i se cuvine din fericire pe care Ziditorul lumii a daruit-o tuturor oamenilor ca sa se bucure de ea.” Charles DickensDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide