Sa ne bucuram de lucrurile bune din viata noastra, ca de greutati suntem satui…

Sa ne bucuram de lucrurile bune din viata noastra, ca de greutati suntem satui…

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2020 in De Suflet

“Începe sa faci tot ceea ce poți face sau ce visezi că poți face. Curajul conține geniu, putere și magie.” – Goethe

Sunt lucruri pe care viata ti le da gratis, fara sa ii ceri tu prea mult, fara sa speri prea mult la ele,.chiar si fara sa te fi gandit vreodata inainte ca le-ai putea avea. Sanatate, frumusete, inteligenta, vointa de a fi, gand si chiar cuvantul. Poate nu le primeste toata lumea, insa toata lumea nu ramane restanta la cadouri din partea vietii.

Daca nu ai primit una din cele enumerate mai sus, cu siguranta vei primi ceva care sa compenseze lipsa lucrului pe care ceilalti l-au primit. Stie Doamne Doamne de ce ai primit si de ce nu ai primit anumite lucruri. Acest „stie Doamne Doamne de ce ” nu e o prajiturica care ti se da ca sa ti se inchida gura aceea a sufletului larg deschisa mai in toate situatiile in care tu esti nemultumit, ci este un adevar…profund de altfel.

Sunt lucruri pe care viata te invita sa ti le iei, nu cu putina bataie de cap si nu cu putin interes. Felul in care tu iti insusesti frumusetea vietii, in care tu te bucuri de roua cerului, de lumina zilei si de tacerea noptii, nu este neaparat efortul tau personal pana la capat, dar este un lucru pe care, vrei-nu vrei, trebuie neaparat sa il iei.

Depinde de tine. Nu de viata. Si trebuie luat ca sa inveti cum sa traiesti cu adevarat, nu fals ca o leguma care se pretinde a avea suflet. Aici se vede vointa de a fi ceea ce viata ti-a dat din plin. Iar acest lucru, facandu-l zi de zi, te invata sa traiesti clipa de acum, sa te impaci cu trecutul si sa valorifici viitorul. Dar trebuie sa vrei. Iar acest „trebuie ” se cere tot timpul fara timp si fara numar.

Sunt lucruri prin care viata iti ispiteste sufletul pentru a-l face mai bun. Banii sunt un vehicul spre fericire, daca tot timpul directia lui va fi indreptata spre nevoile sufletesti ale altora. Stii de ce? Pentru ca nu poti milui fara sa fii miluit. Altfel devin o limuzina tip inchisoare pentru propiul suflet si nu numai.

Dorinta de a fi bine vazut in ochii tuturor celor care te cunosc este total opusa dorintei de a te cunoaste pe tine insati. Lumea va cunoaste imaginea pe care i-ai oferit-o de-a lungul atator si atator minute, intamplari si oameni, insa nu va cunoaste niciodata omul din tine. Iar cand il va cunoaste, veti fi dezamagiti si ea… si tu. Pentru ca oferind o minciuna… devii zdrobit de adevar. Iminent, sigur si suta la suta. Daca nu ma crezi, fa testul si vei vedea.

Increderea in propriile tale puteri e otrava de credinta. Nu poti sa nadajduiesti,sa crezi sau sa te rogi Cuiva Care nu mai incape in sufletul tau de numarul atator realizari puse pe seama ta. De la a schimba credinta in Doamne Doamne in credinta in tine insati nu sunt decat putini pasi, mari si lati. A avea incredere in tine inseamna a avea nadejde in Doamne Doamne.

“Viața te vrea învingător. Nu-ți mai stă în cale.” Robin SharmaDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide