Sa fii o persoana sincera in lumea asta prefacuta si hoata este cea mai mare calitate!

Sa fii o persoana sincera in lumea asta prefacuta si hoata este cea mai mare calitate!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 August 2019 in De Suflet

„Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim ci îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm.” – George Bernard Shaw

Inca de la o varsta foarte frageda, suntem invatati ca integritatea si caracterul unei persoane depind foarte mult de sinceritate. Daca nu ti-ai facut temele, nu trebuie sa ii spui doamnei invatatoare ca ti-a mancat cainele foile. Daca nu ai luat nota mare la o lucrare, nu ar trebui sa iti minti parintii si sa le spui ca ai trecut. Daca ai spart o farfurie, nu ar trebui sa ascunzi cioburile sub covor. Acestea sunt doar cateva dintre lectiile simple pe care le invatam de mici.

Copiii ar trebui sa cunoasca, de asemenea, importanta binelui. Daca nu ai nimic frumos de spus, atunci ar fi bine sa nu mai vorbesti deloc.

Cu toate acestea, bunatatea si sinceritatea nu merg intotdeauna mana in mana. Nu vrei sa ii spui bunicului ca este grasun, asa ca incerci sa ii spui ca arata precum Mos Craciun – o versiune modificata sau chiar cenzurata a adevarului.

Insa ne ajuta aceste tehnici de minciuna sa avem o viata de adult fericita?

In cazul in care creierele noastre au ajuns in plina dezvoltare (la maturitate se intampla acest lucru), atunci ipotetic ar trebui sa putem accepta adevarul. Desi filtrarea acestuia poate fi o alegere mai buna in situatiile in care cuvintele jignitoare pot provoca un scandal sau chiar un conflict dureros, gandurile noastre ajung sa formeze o viziune deformata a realitatii.

Insa nu-i asa ca sinceritatea este vitala pentru crearea de idei, de imbunatatiri, de dezvoltare personala si nu numai? Nu-i asa ca adevarul joaca un rol crucial in relatiile noastre. Relatiile pe care le avem cu cei din jurul nostru sunt construite pe incredere; cand ai incredere in cineva cu secretele tale, nu te gandesti la filtrarea sinceritatii… pentru ca astfel nu ar mai consolida aceasta legatura.

Fara sinceritate relatiile ar suferi grav deoarece nu ar mai fi nimic intre tine si persoana cu care vorbesti. Nu ar mai exista aceasta conexiune a adevarului.

Si daca onestitatea este esentiala pentru dezvoltarea legaturilor noastre ca societate, atunci de ce oamenii o filtreata? Oare pentru ca asa suntem invatati sau pentru ca ne este dificil sa fim complet sinceri?In mod constant incercam sa nu ranim in mod intentionat o persoana in timp ce incercam sa ne salvam de la acelasi tip de durere.

Ce trebuie sa retinem: sinceritatea este cea care rupe barierele si fatatele, care imbunatateste relatiile pe care le construim si incercam sa le dezvoltam cu oamenii din jurul nostru. Sinceritatea este calea pe care trebuie sa o alegem daca vrem sa ajungem la succes. Sinceritatea este cea care face lumea reala. Cu probleme, cu conflicte, cu dificultati. Pentru ca asa este viata. Si fara sinceritatea, viata chiar ar fi plictisitoare.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!