Rolul rugaciunii in societatea de astazi. Tu cum stai cu spiritualitatea?

Rolul rugaciunii in societatea de astazi. Tu cum stai cu spiritualitatea?

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 October 2017 in Dezvoltare Personala

Un subiect special si destul de greu abordabil in dezvoltarea personala este cel legat de rugaciune. Indiferent de credintele pe care le ai si indiferent de religia in spiritul careia ai fost crescut, in situatiile grele din viata te-ai rugat.

O rugaciune dureaza doar cateva secunde, dar este o influenta in viata ta, asupra comportamentului tau, in inima ta, asupra perceptiilor tale si poate fi permanenta. O simpla rugaciune te poate schimba. Te poate conduce spre calea vindecarii personale si a lumii.

Roaga-te pentru pace, roaga-te pentru vindecare, pentru progresul in stiinta, pentru puterea de a eradica bolile si saracia, pentru curajul de a invinge nedreptatea, pentru solutii, pentru ceilalti si pentru tine.

Rugaciunea nu este un act pasiv, ci te schimba. Incepi sa observi frumusetea cum nu ai mai facut-o pana atunci. Inima ta incepe sa simta compasiune, cum nu a mai simtit inainte. Ti se schimba prioritatile. Incepi sa vezi ca oamenii au nevoie de ajutorul tau iar tu chiar ii poti ajuta.

Dumnezeu (oricare ar fi el) asculta rugaciunile. Si mai credem ca Dumnezeu raspunde rugaciunilor, desi acest raspuns poate fi altul decat cel pe care il astepti. Raspunsul Lui (sau al Universului) poate fi puterea de merge mai departe, de a lupta in continuare. Raspunsul Lui poate fi abilitatea de a accepta ceea ce ai negat pana acum. Sau poate aparea sub forma de speranta, atunci cand esti in disperare. Dumnezeu nu este nici distant, nici surd. Nu esti singur. Cand incetezi sa te mai razboiesti cu Dumnezeu si iti deschizi sufletul, rugaciunea incepe sa functioneze. Rugaciunea, este in cele din urma, o experienta, nu o cerere. Este un mod de a fi conectat, de a fi parte din ceva mai maret decat omenirea. Este o incercare a de a fi in prezenta Lui Dumnezeu.

Sunt situatii in viata cand simti nevoia unui ajutor special. Cand incepi sa te rogi fara ca macar sa iti dai seama.

De exemplu, este natural sa fii speriat atunci cand te imbolnavesti. Te simti vulnerabil. Te ingrijorezi. Vrei sa stii ca totul se va termina cu bine. Uneori te simti singur chiar si atunci cand cei pe care ii iubesti iti sunt alaturi. Boala te urmareste si nu stie nimeni exact prin ce treci si cum te simti. Rugaciunea are puterea de a transforma teama ta in credinta. Iti aminteste ca nu esti niciodata singur. Tot ceea ce esti, trup si suflet, este in mana Lui Dumnezeu, a carui prezenta umple Universul. In orice directie te-ar duce viata, alaturi de Dumnezeu poti sa gasesti puterea sa iti confrunti temerile. Asa deci, roaga-te si cere puterea vindecatoare a lui Dumnezeu.

Chiar si stresul de zi cu zi te poate aduce in situati in care nu mai gasesti liniste decat in rugaciune, in momentele in care esti doar tu cu gandurile tale.

In concluzie, spiritualitatea poate fi un aliat, in special in zilele noastre, cand societatea este din ce in ce mai haotica, mai dezradacinata si fara repere. Sa te rogi inseamna sa fii mai puternic si sa intelegi mai mult, sa vezi mai clar in jurul tau.

Pentru tine ce inseamna rugaciunea?

John Maxwell spunea „Atunci cand ma rog vorbesc lui Dumnezeu. Cand meditez il ascult”



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!