Nimeni nu iti poate garanta ca vei fi fericit intr-o relatie…

Îți dezvălui câteva lucruri pe care niciodată să nu le faci pentru un bărbat: 1. Să-l ajuți financiar Chiar dacă bărbatul se plânge că are greutăți, nu trebuie să fugi imediat să îți cauți al doilea loc de muncă pentru a-l ajuta să iasă din această situație. Asta va fi cea mai mare greșeală din cauza căreia suferă foarte multe femei. 2. Să-i oferi cadouri scumpe Uită de asta! Mai bine i-ai dărui bărbatului tău căldură, încredere și priviri de admirație. Nu îi dărui cadouri scumpe pentru că asta va transforma relația voastră în folosire unul de celălalt. 3. Să-i asculți problemele și să-l compătimești Sunt unii bărbați cărora le place foarte mult să se plângă femeilor. De obicei, aceștia nu le sunt nici măcar soți. Iar femeile cred că dacă îi va asculta durerea, îl va compătimi, relația lor va deveni mai puternică. Însă asta cu bărbații nu funcționează. Pur și simplu acest bărbat va veni regulat la tine să se plângă, să-și spună problemele, iar tu îi vei oferi umărul pe care acesta se va putea descărca, însă să iasă la plimbare și să se distreze, el va merge cu alte femei. Am întâlnit în viața mea un astfel de individ. O perioadă foarte lungă îl ascultam, încercam să-l încurajez, îl compătimeam, și credeam că relația dintre noi este atât de profundă. Dar mai mult decât niște bocite masculine nu era nimic. Iar într-o bună zi, în care ascultam alte necazuri de-ale lui, i-am zis pur și simplu: « Nu-i nimic, ești bărbat mare, îți vei rezolva cumva problemele». Îmi aduc aminte că atunci am avut un sentiment impresionant, că am făcut ceva corect. Iar el și-a cerut scuze și a spus că sigur se poate descurca și singur, și mi-a mulțumit pentru că i-am amintit de asta. Atunci când bărbatul tău se află într-o situație dificilă, nu încerca să-l descoși să afli ce s-a întâmplat, nu îl compătimi. Compătimirea înjosește bărbatul. Dă-i timp și lasă-l în pace. El le va rezolva pe toate. Cu cât mai calmă vei fi tu, cu atât mai repede el își va rezolva problemele și va avea mai multă încredere în el. Iar dacă soțul tău îți povestește despre greutăți, tot ce trebuie să faci este să-l întrebi despre ele, dar în nici un caz să-i dai sfaturi. Este foarte important să-i acorzi întrebările în așa fel încât să stârnești în el dorința de a reuși să facă totul singur. Exemplu:
  • Dar cum s-ar putea să rezolvi această problemă?
  • Dar cum crezi, sunt soluții pentru a rezolva această problemă?
  • Ce se poate de făcut în această situație?
  • Acordă-i întrebările liniștit și lasă toate deciziile pe seama soțului. Acționând astfel, îi demonstrezi lui că îl susții, că sunteți împreună și că ai încredere în forțele lui. De fapt, bărbații au nevoie de probleme, lecții de viață pentru că acestea sunt ceea ce le formează personalitatea ca bărbați.
4. Să-i dai sfaturi și recomandări UITĂ DE ASTA! Dacă bărbatul te întreabă cum să procedeze, spune-i că el știe mai bine care-i situația. Să-i dai un sfat, înseamnă să iei o parte din responsabilitate asupra ta. Hai să lăsăm asta bărbaților. Ei au mai multă nevoie. 5. Să-l îmbărbătezi Știu că multe femei încearcă să-i dea cărți, să includă lecții de viață cu volum. De obicei, asta trezește doar iritare și neplăcere. Asemenea lucruri nu trebuie făcute. Mai efectiv ar fi să fii tu însuți fericită și plină de viață, să înveți să vorbești cu oamenii, să fii un licăr de lumină în viața lor. Atunci cei din jurul tău te vor întreba ce faci pentru a arăta așa. ÎNSĂ, dacă bărbatul te va ruga să-i povestești despre curaj, spiritualizare, nu trebuie să-ți asumi rolul de Guru și să meditezi împreună cu el. După asta el te va respecta cu siguranță pentru că ești un învățător bun, dar va uita că ești femeie. De aceea, zâmbim și spunem: «Scumpul meu, nu pot să-ți explic pentru că nici eu nu știu prea multe. Lecțiile astea le-am ascultat. Ascultă și tu dacă te interesează». Prin urmare, nu vei lua o poziție autoritară și nu vei pune presiune asupra lui prin inteligența ta. În asta și constă înțelepciunea femeii. Sunt multe modalități prin care poți să încurajezi bărbatul iubit. Însă cea mai importantă dintre ele este cea care stabilește un echilibru în interior. Gând bun:«El va face față. Iar eu voi fi alături de el și îmi voi îndeplini rolul de femeie iubitoare». Gând distrugător: «El nu va reuși fără mine, doar eu pot să-l ajut.». Cu un așa gând, îți vei scoate bărbatul dintr-o groapă, iar el imediat va cădea în alta. Sursa: dozadesucces.ro Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

“Nu există timpul potrivit sau locul potrivit pentru iubire. Se întâmplă accidental, printr-o singură bătaie a inimii, printr-o singură clipire.” – Sarah Dessen

Nimeni si nimic nu iti poate garanta fericirea unei relatii. Totul se rezuma la faptul ca risti si daca esti suficient de norocoasa poate tragi lozul cel mare si esti cu sufletul pereche. Asta este adevarul, uneori poti petrece o luna cu o persoana si sa realizezi ca el este ce iti doresti iar alteori iti trebuie ani de zile sa constientizezi ca cel langa care esti nu mai este ce vrei. Crestem, ne maturizam, ne schimbam, uneori poate atat de mult incat persoanele care ajungem sa fim nu mai pot fi recunoscute.

Si da, sunt acele relatii fie traite de tine, fie privite de la distanta, traite de alte persoane, in care se vede clar compatibilitatea si fericirea dintre ei. Le admiri, le apreciezi si iti ofera increderea si speranta ca undeva, candva, vei intalni acea persoana care te va face sa te simti completa. Insa secretul consta in a nu renunta la tine, la viata, la iubire. Nu renunta sa risti si sa crezi in ceea ce e frumos si in ceea ce destinul iti poate oferi.

“Dragostea este o forță de nestăpânit. Dacă încercam să o controlăm, ne distruge. Dacă încercam să o stăpânim, ne transformă în sclavi. Dacă încercam să o înțelegem, ne face să ne simțitm pierduți și confuzi.” – Paulo Coelho

Unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le stii este sa nu renunti niciodata fara o lupta pentru persoana iubita. Sa nu ai regrete mai tarziu ca nu ai facut tot posibilul pentru a tine iubirea voastra in viata. Invata sa fii sincera cu tine si cu ceea ce iti doresti, nu pierde timpul si nu te amagi.

Publicitate

Cine iti garanteaza fericirea? De cele mai multe ori cam 60% din fericire ti-o garantezi chiar tu insati, restul depinde de alti factori pe care nu avem cum sa ii influentam. Fii o luptatoare, este tot ce iti zic. Nu iti ascunde dorintele, gandurile, nu trece cu vederea gesturile de iubire pe care le primesti, nu iti ascunde idealurile, tinteste sus, pastreaza-ti personalitatea, taria de caracter in viata, fara sa te schimbi in functie de nevoile altor persoane, lupta pentru ceea ce iti doresti. Lasa “Nu pot” undeva ascuns intr-o cutie si imbratiseaza “Vreau” cu toata puterea ta.

Cursul vietii e simplu, cand te ranesti toti factorii din jurul tau te ajuta sa te vindeci. Uneori raman cicatrici pe care nu poti decat sa le privesti si sa iti aduci aminte de o imagine care acum se vede vag ca prin ceata in albumul tau intreg de amintiri, este doar o fila peste care treci in favoarea altor amintiri ce iti pun zambetul pe buze.

“Suntem cu toții puțin ciudați. Și viața este puțin ciudată. Iar în momentul în care întâlnim pe cineva a cărui ciudățenie este compatibilă cu a noastră, ne alăturăm lui și intrăm într-o stare de ciudățenie comună pe care o numim iubire – adevărata iubire.” – Robert Fulghum

“Când iubești, descoperi în tine o nebănuită bogăție de tandrețe și duioșie și nici nu-ți vine să crezi că ești în stare de o astfel de dragoste.” – A. P.Cehov


Publicitate


Alte Articole