Reiki – energia care vindecă cu ajutorul mâinilor

Reiki – energia care vindecă cu ajutorul mâinilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 February 2021 in SanatateSfaturiSpiritualitate

Auzim tot mai multe despre reiki, dar ce este el, de fapt? În japoneză Reiki înseamnă energia universală a vieții. Acesta este un mod de vindecare care devine din ce în ce mai popular printre oameni. Potrivit celor care o practică, reiki este ușor de învățat și, cel mai important, rezultatele sale sunt rapide și sigure.

Reiki nu este practicat doar de vindecători, toată lumea îl poate practica: mame care doresc să-și mențină copiii sănătoși, pacienți care vor să se vindece singuri, muncitorii care vor să aibă putere de muncă sau pur și simplu cei care vor să aibă o viață mai armonioasă și mai sănătoasă. Se crede că vindecarea cu reiki a fost folosită din cele mai vechi timpuri de către mulți oameni. Unii chiar susțin că toți avem reiki, doar că trebuie să învățăm cum să îl folosim ca să aibă efect vindecător.

Este o chestiune de perspectivă, ați observat vreodată că, de fiecare dată când ne doare undeva, punem instinctiv mâna pe acel loc și de cele mai multe ori acest lucru ajută la diminuarea durerii?

Practicanții Reiki ne explică că este vorba despre această energie universală a vieții, care este în noi și în jurul nostru și o folosim intuitiv. Ei dezvăluie că Reiki ajută atât la problemele fizice, cât și la cele psihice, deoarece este pur și simplu o modalitate prin care corpul nostru se autoreglează și se autorepară.

Cunoscută încă din antichitate, această metodă de tratament a fost sistematizată de călugărul japonez Mikao Usui în secolul al XIX-lea. El a redescoperit practicile antice și a început să le încurajeze utilizarea, deoarece sunt foarte simple și considera că toată o poate face.

Începutul este așa-numitul pas de inițiere în care elevul „se adaptează la frecvența energiei”. De fapt, ritualul nu durează mai mult de o oră și nu este ceva special pentru corp. Elevul trebuie doar să stea cu palmele în sus, în timp ce profesorul îl atinge și execută ritualuri de acordare. Practicanții spun că profesorul reiki le curăță aura, le activează și echilibrează chakrele, astfel încât energia să poată curge liber prin corpul lor. Se crede, de asemenea, că ședința în sine este un tratament, deoarece odată ce energia din corp este echilibrată, corpul începe să se vindece singur.

Desigur, nu toată lumea trebuie să devină practicantă, poate doar să viziteze un vindecător dacă are probleme. Practicanții susțin că zece ședințe sunt suficiente pentru a preveni probleme de sănătate, cum ar fi migrene, tulburări de stomac, dureri menstruale, nevroză, frică, insomnie. Cu toate acestea, ei sunt convinși că este întotdeauna mai bine ca toată lumea să fie inițiată în reiki, pentru că astfel tratamentul se face mai repede, dar mai important, pentru că toată lumea se poate vindeca singură.

Ședințele de vindecare nu durează mai mult de o oră și constau pur și simplu în plasarea palmelor pe diferite părți ale corpului: ochi, ceafă, urechi, gât, plex solar, stomac, genunchi etc. Profesorii spun că dacă înveți singur reiki, poți petrece câte o jumătate de oră seara când te culci sau dimineața când te trezești pentru a te vindeca.

Gradele superioare din Reiki sunt mai greu de asimilat, dar oferă corpului și mai multă forță. În gradul II simbolurile sunt folosite pentru protecție, vindecare și atragerea prosperității. Iar gradul al treilea este doar pentru cei cu adevărat pregătiți, care vor să devină ei înșiși profesori.

Prin urmare, gradul I este cel mai cunoscut și cel mai ușor de stăpânit de către toată lumea. Nu vă trebuie multă pregătire, trebuie doar să aveți încredere că energia vindecătoare vă va ajuta cu adevărat să vă îmbunătățiți viața.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!