Proprietățile medicinale ale păpădiei pe care puțini oameni le cunosc + 12 recomandări de utilizare

Proprietățile medicinale ale păpădiei pe care puțini oameni le cunosc + 12 recomandări de utilizare

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Pentru mulți locuitori de la țară, abundența păpădiei care umple grădina în fiecare an devine o problemă. Aceste flori, familiare tuturor încă din copilărie, se dovedesc a fi nu numai o buruiană dăunătoare, împotriva căreia toți grădinarii luptă de la an la an, și flori drăguțe, pe care copiii adoră să le culeagă, murdărindu-se în zeamă, dar și o plantă cu multe proprietăți medicinale.

Beneficii pentru păpădie pentru sănătate

De mult timp, frunzele de păpădie au fost folosite pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare de către multe popoare ale lumii. Rădăcina prăjită a acestei plante florale erbacee poate fi utilizată ca alternativă la cafeaua fără cofeină. Florile pot fi, de asemenea, consumate.

Medicina tradițională recomandă utilizarea extractului de rădăcină de păpădie pentru a îmbunătăți pofta de mâncare. Experimente recente au confirmat eficacitatea acestei plante în lupta împotriva tuberculozei. Substanțele din care este alcătuită blochează înmulțirea bacilului tubercular, a unor grupuri de celule canceroase, a paraziților și a virușilor.

Ce boli tratează păpădia?

Păpădia este folosită în medicina populară ca coleretic, laxativ, diuretic și antihelmintic. Are efect antiinflamator și ajută la îmbunătățirea funcționării stomacului, intestinelor și a organelor digestive, ajutând la digestia alimentelor. Mai jos sunt câteva rețete care au fost testate de-a lungul anilor și care au fost folosite de strămoșii noștri:

1. Colită, icter, boli gastro-intestinale, hemoroizi

Puneți 1 lingură de rădăcini bine zdrobite ale plantei într-o cană cu apă fierbinte, lăsați la răcit și păstrați ceaiul rezultat la frigider. Ceaiul trebuie băut de trei ori pe zi, un sfert de cană. Rețineți că această băutură vă crește pofta de mâncare.

2. Leziuni cutanate: erupții cutanate, furuncule, acnee

Se pune o mână de rădăcini într-un pahar de apă clocotită, apoi se lasă să stea la infuzat câteva ore. Tratați zonele afectate cu lichidul preparat.

3. Eczeme

Luați miere și pudră de rădăcină de păpădie în proporții egale, amestecați bine. Aplicați unguentul rezultat pe zonele cu probleme.

4. Constipație

Se pun 15 grame de rădăcini de păpădie uscate într-un pahar de apă fierbinte, apoi se lasă câteva ore la infuzat. Ceaiul trebuie băut o dată pe zi, jumătate de pahar. De asemenea, puteți lua câte o jumătate de linguriță de rădăcini zdrobite, de maxim trei ori pe zi ca laxativ.

5. Îndepărtarea verucilor

Sucul lăptos care iese din tăietura tulpinii și rădăcinilor păpădiei este folosit pentru a îndepărta negii. În plus, cu proprietățile sale antiseptice, este bun pentru tratarea inflamației și a mâncărimilor cauzate de mușcăturile de insecte.

6. Boli hepatice cronice, scăderea colesterolului

Pentru a pregăti amestecul, aveți nevoie de 100 g de suc de rădăcini de plante, 15 g de alcool, aceeași cantitate de glicerină și 17 ml de apă. Se amestecă toate ingredientele și se strecoară. Se ia câte 1-2 linguri pe zi din amestecul rezultat.

7. Ridicarea tonusului corpului

Consumul de 50-100 ml de suc de păpădie pe zi ajută la procesul de purificare a sângelui, îmbunătățește tonusul general al corpului. În plus, sucul acestei plante are proprietăți diuretice, ajută la slăbiciunea stomacului și la gută. Păpădia este cunoscută pentru a dizolva calculii biliari și a reduce congestia ficatului.

8. Primele simptome ale gripei și hipotermiei

Stoarceți sucul din întreaga plantă, amestecați cu alcool în proporții egale, lăsați să se infuzeze într-un loc întunecat timp de trei săptămâni. Infuzia rezultată trebuie strecurată. Ar trebui consumat câte 30 g dimineața și seara.

9. Anemie, deficit de vitamine

Măcinați 1 linguriță de rădăcină de plantă, adăugați o linguriță de frunze. Se toarnă 1 cană de apă clocotită peste. Lăsați să stea la infuzat, timp de câteva ore, apoi strecurați-l. Beți câte un sfert de cană de până la trei ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese. Puteți înlocui infuzia cu o lingură de suc de păpădie. Efectul va fi același.

10. Lipsa poftei de mâncare

Măcinați două lingurițe de rădăcină de păpădie, turnați într-un pahar cu apă rece, lăsați să stea timp de opt ore. Bea un sfert de cană de patru ori pe zi chiar înainte de mese.

11. Îmbunătățirea metabolismului

Trebuie să puneți 1 lingură de rădăcini de plante bine tocate, să turnați un pahar cu apă clocotită, să-l lăsați să stea la infuzat 1 oră, apoi strecurați. Se bea câte un sfert de pahar cu 30 de minute înainte de mese, de patru ori pe zi.

12. Diabet

Se amestecă frunze de păpădie, frunze de urzică, cicoare, frunze de nuc în proporții egale. Se toarnă o lingură din amestecul rezultat în 3 pahare de apă. Se fierbe timp de două minute, se lasă să stea zece minute și se strecoară. Bea infuzia rezultată de până la trei ori pe zi, cu douăzeci de minute înainte de mese.

Contraindicațiile pentru utilizarea păpădiei sunt: ​​sarcină, diaree și vârsta de până la doisprezece ani. Persoanele cu aciditate ridicată a stomacului ar trebui să utilizeze medicamente pe baza acestuia cu precauție.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!