Principiul japonez Kaizen – Regula de un minut pentru a depăși lenea (și a-ți schimba viața)

Principiul japonez Kaizen – Regula de un minut pentru a depăși lenea (și a-ți schimba viața)

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 March 2021 in Lecții de viațăPsihologieSfaturiViata

Dacă mi s-ar permite să schimb ceva în mine, ar fi tendința mea naturală spre lene. Sunt unul dintre acei oameni care ori depun 100% din efort sau nu fac nimic. Prin urmare, indiferent de cât de mult m-am motivat să dau tot ce am mai bun în toate, această sarcină s-a transformat întotdeauna într-o rutină și mi-am pierdut interesul pentru ea.

De aceea am început să caut modalități de a-mi crește motivația și de a scăpa de amânare. S-a dovedit a fi mult mai ușor de conceput decât de implementat.

Asta până când am dat peste principiul japonez Kaizen. Kaizen se referă la finalizarea sarcinilor cu o serie de pași mici. La suprafață, Kaizen pare atât de simplu încât ai putea chiar să crezi că nu va funcționa.

Cu toții avem convingerea că este imposibil să îndeplinim sarcini mari fără schimbări mari și muncă grea, atunci când, de fapt, este nevoie de o serie de mici modificări pentru a atinge un obiectiv mare.

Unul dintre cele mai remarcabile lucruri despre Kaizen este că rezultatele excelente provin din numeroasele modificări mici acumulate de-a lungul timpului. Credința că schimbarea mare necesită pași mari duce în cele din urmă la epuizare și la exagerare.

Kaizen este o mișcare progresivă progresivă care vă permite să obțineți rezultate tangibile care vă motivează să lucrați în continuare.

Exemplu: Să presupunem că aveți o grămadă de rufe murdare. Te uiți la această grămadă și te gândești: „Îmi va lua o zi întreagă să le spăl, să le usuc și să le împăturesc”. La prima vedere, sarcina pare dificilă. Deci, ce trebuie să faceți: setați un temporizator pe telefon pentru 1 minut și începeți să le sortați. Motivul este că un minut pare o cantitate mică de timp pentru creierul tău. Efectuați treaba într-un minut și obțineți un rezultat real, notabil.

„Uau, s-a dovedit a nu fi atât de dificil. Uite ce am făcut în doar un minut ”, vei crede. Deci, mai setați-vă încă un minut și vă puteți bucura de noile rezultate.

Treptat, prin adunarea mai multor astfel de intervale de minute, veți crea valoare cantitativă pentru munca dvs. și veți face pași mici spre atingerea obiectivului dvs. Încercați această regulă pentru orice sarcină.

Setați un cronometru pentru un minut, faceți treaba, apoi faceți un pas înapoi și vedeți rezultatul. Apoi, treptat, puteți crește timpul la 2, 3, 4 și așa mai departe minute.

Există ceva magic în a face progresul măsurabil. Esența Kaizen este să fii conștient în mod constant de ceea ce realizezi.

Principiile Kaizen au fost dezvoltate de Masaaki Imai și sunt descrise în cartea sa „Kaizen. Cheia succesului companiilor japoneze” din 1986. Autorul consideră că acest principiu poate fi aplicat la fel de bine atât în ​​afaceri, cât și în viața de zi cu zi.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!