Povestea celor 7 pasi spre fericire!

Povestea celor 7 pasi spre fericire!

Publicat de Patricia Esca pe 26 September 2018 in De Suflet

Cu mulți ani în urmă, trăia în sudul Italiei, într-o peșteră de pe multele Etna, un mare înțelept, a cărui faimă depășise cu mult hotarele țării. El se numea Ridano, iar poporul îi dăduse și numele de Intelis (mare înțelept).

Ridano trăia în mare simplitate și totuși, se considera cel mai fericit om din lume.

Lumea credea cu tărie că Ridano cunoaște marele secret – secretul căii care duce la fericire, aici pe Pământ, în această viață.

Mulți regi invidioși i-au oferit putere și bani și au încercat chiar să-l amenințe cu moartea, pentru a-i smulge secretul căii spre fericire. Cu cât insistau mai mult, cu atât erau mai nefericiți, căci Ridano Intelis tăcea și fericirea lui era din zi in zi mai mare.
Într-o zi a venit la el un copil și i-a spus cu simplitate:

– Domnule, la fel ca dumneavoastră, aș vrea și eu să fiu fericit. Vă rog spuneți-mi și mie care este calea spre fericire.

Ridano, văzând puritatea copilului, i-a zis:

– Ție îți voi arăta calea ce duce la fericire. Vino cu mine și fii foarte atent.

Citeste si  Lasa trecutul in trecut si nu privi la el! Invata sa privesti inainte, la ceea ce conteaza cu adevarat pentru viata ta

Calea aceasta nu este ușoară. De cele mai multe ori, orice cale fără greutăți nu duce nicăieri!

Calea fericirii e o cale îngustă și abruptă și de aceea trebuie, de la început, să mergi pe ea pas cu pas, încet și cu mare atenție.

Ea este aratată de Dumnezeu, numai celor aleși. Copile, marele secret al căii spre fericire nu este altceva decât o serie de pași pe care trebuie să-i faci, cu mare concentrare și convingere, de-a lungul întregii tale vieți.

Primul pas:

Este să știi că Dumnezeu există în toate lucrurile din viața ta și, pentru aceasta, trebuie să-L iubești și să-I fii recunoscător pentru tot ce ai și pentru toate evenimentele care ți se întâmplă; să fii mulțumit cu ceea ce ai și cu ceea ce nu ai: acest pas se numește DEVOȚIUNE.

Al doilea pas:

Este să te iubești pe tine însuți, în fiecare zi. Când te trezești și înainte de a adormi, spune: „Sunt important, am valoare, sunt capabil, sunt inteligent, sunt iubitor, aștept mult de la mine, nu există obstacol pe care să nu-l pot învinge.” Acest pas se numește: RESPECT DE SINE.

Citeste si  Viata poate fi traita ca pe un vis, nu trebuie sa fie perfecta, sa nu uitam ca si in vise mai avem cate un cosmar...

Al treilea pas:

Este să pui în practică tot ceea ce spui că ești și, dacă tu gândești că ești în stare, fă ceea ce îți propui; dacă tu gândești că ești inteligent, acționează inteligent; dacă tu gândești că ești capabil de iubire și devotament, iubește fără teamă, tot ceea ce a creat Dumnezeu în jurul tău; dacă tu gândești că nu există obstacol pe care să nu-l poți depăși, atunci propune-ți obiective în viață și luptă pentru realizarea lor, până când le vei obține. Acest pas se numește MOTIVARE.

Al patrulea pas:

Este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obține partea lor, tu o vei obține pe a ta. Să nu păstrezi în inima ta ranchiuna împotriva nimănui, căci acest sentiment nefast nu te va lăsa să fii fericit. Trebuie să-L lași pe Dumnezeu să facă dreptate și tu iarta și uită. Acest pas se numește ONESTITATE.

Al cincilea pas:

Este sa nu iei absolut nimic, de la nimeni, din ce nu îți aparține; amintește-ți că, potrivit legilor implacabile ale naturii, dacă o faci, mâine vei pierde ceva de mai mare valoare pentru tine. Acest pas se numeste CINSTE.

Citeste si  Femeia, o creatie divina, prea putin respectata de barbatii din ziua de astazi...

Al șaselea pas:

Este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere fizic, mental sau spiritual; toate ființele Pământului au dreptul să fie respectate și iubite. Acest pas se numeste NON – VIOLENȚĂ.

Al șaptelea pas:

Este sa observi cu atenție ce este în jurul tău; să descoperi mereu în fiecare lucru, eveniment, ființă, partea lui bună și nu lipsurile. Ajută-i pe cei care au nevoie, fără să te gândești că nu vei primi nimic în schimb. Iubește adevărul, chiar dacă el te dezavantajează. Acest pas se numește DISCERNĂMÂNT.

Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!