Image

Pentru suflet nu este nevoie de bani. Fara bani am fi cu totii bogati. Nemultumirile si neimplinirile, lipsa banilor fac sa punem dragostea sub covor.

Publicat de Patricia Esca pe 6 May 2020 in De Suflet

“Joaca trebuie să rămână viața ta. Munca trebuie să fie doar un mijloc de a te juca. Nu-ți transforma viața într-o rutină de muncă, pentru că scopul vieții e joacă.” – Osho

Tragedia vietii nu este ca se termina, ci ca am asteptat prea mult pana sa incepem sa traim, iubim. Pranoia. Contra cronometru. Nu sunt un om de bani gata. Astazi ii primesc, maine nu ii mai am. Am invatat de la sufletele mari sa inmultesc binele, bucuria, frumosul. Eu aleg daca inot spre mal sau ma inec… de fapt nu te ineci daca pici in apa, te ineci daca ramai acolo!

Am stat si descult cu talpile pe cimentul rece, dar si cu incaltari noi. Picioare incaltate, picioare goale. Banii sunt doar un personaj comic ce te drogheaza cu lapte si miere cu gust de fiere. Noi dam valoare acestor hartii ce provoaca un negru cancer pe suflet , pe minte, pe viata.

Nemultumirile si neimplinirile, lipsa banilor fac sa punem dragostea sub covor. Drame peste drame. Si viata e atat de simpla, fara rigla! Banii nu rezolva tot, ne fac cicatrici pe suflet. Nu banii fac pamantul sa se invarta ci iubirea! La capatul drumului o sa vedem ca viata nu e scumpa! Viata nu stie sa se abtina si cere mult, oricat ii dai pana te vomita. Pentru suflet nu este nevoie de bani. Fara bani am fi cu totii bogati. Nu ma las invins! Zambesc.

Sunt un optimist convins. Inima mea e poezie si nu cere chirie. Oricine poate sta oricat ii place. Daca unii ma poarta prea mult in mintea lor, o sa-i doara picioarele. Cand nu mai pot sa merg incerc sa zbor. Maine ma mut pe un alt nor… Ai grija de inima ta, e doar una! Iubiti mult, iubirea vindeca… Iar banii? Un fleac! I-am ciuruit…

Putine lacrimi, multa bucurie – Ieromonah Hrisostom Filipescu

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!