Patru pasi pentru o rutina conform celor mai mari intelepti: Gandeste dimineata. Actioneaza ziua. Mananca seara. Dormi noaptea!

Patru pasi pentru o rutina conform celor mai mari intelepti: Gandeste dimineata. Actioneaza ziua. Mananca seara. Dormi noaptea!

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 September 2018 in Dezvoltare Personala

Nu mai este un secret faptul ca cele mai mari minti din orice domeniu se bazeaza foarte mult pe o rutina. Asta deoarece rutina ne poate ajuta sa facem lucrurile potrivite la momentul potrivit.

Gandeste dimineata

Daca ii analizam pe marii ganditori si oameni de succes cu rezultate exceptionale, este usor sa ne gandim “Wow! Cata putere si vointa au sa lucreze in continuu!”. Dar acest lucru pur si simplu nu este adevarat. Difrenta este ca marii lideri au invatat cum sa-si gestioneze vointa.

Cu totii (chiar si geniile) se trezesc in fiecare dimineata cu o cantitate limitata de vointa. Iti poti imagina vointa ca fiind o baterie. Fiecare decizie, indiferent cat de mica, duce la descarcarea bateriei. Te-ai intrebat vreodata de ce Steve Jobs a purtat doar tricouri negre? Ei bine, el a eliminat aceasta decizie din rutina lui zilnica pentru a-si putea concentra puterea vointei in alta parte.

Crearea, ganditul si planificarea sunt toate activitati care necesita luarea unor decizii iar si iar. Ele contribuie la descarcarea bateriei noastre de vointa. De aceea, toate acestea ar trebui facute dimineata, cand inca mai avem puterea de a le face.

In cadrul unui studiu, toti cei 17 CEO au declarat ca sunt mult mai productivi dimineata, atunci cand isi incep ziua mai devreme. Linistea de dimineata este cel mai bun timp pentru a planifica ziua si pentru a da gata sarcinile care necesita cea mai mare cantitate de vointa – inainte ca cineva sa te deranjeze.

Actioneaza ziua

Daca vei gandi ceea ce ai de facut si iti vei face planurile dimineata, atunci vei putea face toate treburile in curzul zilei. Aceasta perioad ar trebui sa fie rezervata treburilor de rutina obisnuite care stii ca le vei face oricum intr-un fel sau altul.

Este e-mailul sau centrul de mesaje plin? Stii ca vei citi aceste emailuri astazi. Este un simplu obicei deja. Asa ca l-ai putea salva pentru a doua parte a zilei, cand deja ti-ai terminat o mare parte din treaba si cand energia si vointa este mai redusa.

Dupa-amiaza este cel mai bun timp pentru a “gestiona” sarcinile tale, mai degraba decat sa te concentrezi pe imaginea de ansamblu. Nu ai nevoie de toata vointa pentru a lucra la sisteme care sunt deja la locul lor. In plus, ti-ai planificat deja ziua. Acele decizii sunt luate deja, lasandu-ti timpul pentru a le face.

Mananca seara

Multi oameni spun ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Expertii sunt de parere ca foarte multi dintre acesti oameni nu au dreptate. De fapt, cina ar fi cea mai importanta masa a zilei. Evident, trebuie sa mananci ceva inainte de cina. Ai nevoie de combustibil pe tot parcursul zilei, dar cina iti poate sprijini functiile corpului mai mult decat oricare alta masa.

In primul rand, cina este o parte a rutinei oricarui om fericit. Relatiile sociale sunt atat de importante si multe dintre ele au legatura cu aceasta masa a zilei. Nu numai atat, dar familiile care iau cina impreuna au copii mai fericiti, mai sanatosi si mai increzatori.

Dormi noaptea

Somnul este atat de important, deoarece corpul nostru indeplineste functiile cruciale de recuperare in timpul somnului. Noi stim cu totii sentimentul de a te trezi odihnit si gata pentru ziua respectiva. Stim, de asemenea, sentimentul de a te trei nesigur pe tine, deoarece nu te-ai odihnit bine. Asta deoarece corpul nostru executa functiile de regenerare in timpul somnului.

In mod specific, organismul nostru foloseste somnul la:

  • Vindeca celulele deteriorate
  • Sprijina functionarea sistemului imunitar
  • Se recupereaza dupa activitatile din timpul zilei
  • Reincarca inima si sistemul cardiovascular

Si cel mai important pentru rutina ta de zi cu zi, somnul reincarca puterea de luare a deciziilor, de asemenea cunoscuta si sub numele de vointa. Somnul bun face diferenta dintre o productivitate mare sau scazuta a doua zi.

Sursa: e-dimineata.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!