Particularitățile hipertensiunii la femei și ce ar trebui să facă pentru a reduce tensiunea arterială

Particularitățile hipertensiunii la femei și ce ar trebui să facă pentru a reduce tensiunea arterială

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

„După ce am împlinit 40 de ani, am început să am hipertensiune. Medicul mi-a spus că motivul a fost ateroscleroza: datorită conținutului ridicat de colesterol din sânge, plăcile s-au depus pe pereții vaselor de sânge. Ele încep să înfunde venele, iar aportul de sânge se deteriorează și apare hipertensiunea arterială “, a spus o persoană.

Din explicațiile medicului cardiolog, ea a aflat, de asemenea, că femeile diferă de bărbați nu numai în ceea ce privește părțile corpului, ci și în cursul diferitelor procese biochimice din corp și din fondul hormonal.

Toate acestea afectează simptomele diferitelor boli, astfel încât recomandările medicale pot varia. Care sunt diferențele în manifestările de hipertensiune la bărbați și femei?

Conform statisticilor medicale, femeile sunt mai susceptibile la boli cardiovasculare, iar 70% din cazurile de hipertensiune arterială la femei duc la accidente vasculare cerebrale, în timp ce la bărbați numărul de accidente vasculare cerebrale nu depășește 30%.

Motivul pentru acest lucru este că vasele femeilor sunt mai fragile, mai ales în timpul menopauzei, își pierd elasticitatea și creează condiții bune pentru creșterea tensiunii arteriale. În plus, după apariția menopauzei, femeile sunt mai sensibile la sare și rinichii lor încep să rețină intens apa în organism, crescând volumul de sânge circulant. La bărbați, astfel de probleme nu sunt observate, astfel încât creșterile de tensiune arterială sunt într-o măsură mai mică.

În plus, femeile sunt mai emoționale decât bărbații și, pe fondul stresului nervos, sunt mai susceptibile de a avea crize hipertensive: o creștere bruscă a tensiunii arteriale la niveluri individuale ridicate.

Interesant este faptul că femeile absorb mai bine vitaminele și mineralele direct din alimente, de aceea este recomandat să consumăm mai mult de 500 de grame de fructe și legume în fiecare zi. Când vine vorba de sport, femeile au mai multe plusuri: s-a dovedit că este suficient să facă 1,5 ore de exerciții pe săptămână pentru a preveni hipertensiunea arterială și pentru a trăi cu 7 ani mai mult.

Există o diferență în efectul viciilor asupra organismelor feminine și masculine. Se spune că este periculos pentru bărbați să fumeze mai mult de 15 țigări pe zi, în timp ce caracteristicile corpului feminin sunt de așa natură încât chiar și o țigară poate provoca o îngustare bruscă a vaselor de sânge, ceea ce pune viața în pericol.

O altă persoană, în urma unui control medical, a primit diagnosticul de hipertensiune arterială și nivel crescut de colesterol. Ajunsă acasă supărată, soacra ei i-a recomandat să mănânce câte un măr pe zi, pentru că ea însăși face acest lucru.

“Soacra mea are 70 de ani și nu știe ce sunt colesterolul și hipertensiunea arterială, dar mi-a recomandat să mănânc câte un măr pe zi. Am decis să fac un test și să analizez rezultatele, limitând în continuare utilizarea grăsimilor animale, așa cum mi-a recomandat medicul. După o lună de mâncat mere, analizele au arătat că mi-a scăzut colesterolul. Se pare că merele conțin antioxidanți puternici care previn oxidarea colesterolului. În stare neoxidată, nu este atât de periculos, deoarece este procesat de ficat și nu este depus pe artere.”


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!