Opt lucruri de care nu ai nevoie neaparat daca vrei sa fii fericit si multumit

Publicitate

„Adevărata fericire costă puţin. Când costă mult, nu e de soi bun.” — Chateaubriand

Suntem facuti sa traim cu convingerea ca totul ar trebui sa fie intr-un anumit fel descoperi si pentru a aprecia cu adevarat momentele vietii noastre. Adevarul este ca, pentru a fi cu adevarat fericiti, avem nevoie de mult mai putin decat suntem facuti sa credem. De fapt, unul dintre cele mai bune sentimente apare atunci cand iti dai seama ca poti fi la fel de fericit si cu si fara lucrurile materiale de care ai crezut ca ai nevoie pana in acel moment. Iata care sunt cele OPT lucruri de care nu ai nevoie pentru a fi fericit:

1. De circumstante ideale

Cei mai multi dintre oamenii fericiti nu traiesc in concordanta cu anumite circumstante ideale, ci mai degrama cu un anumit set de atitudini. Alegerea de a fi pozitiv si recunoscator pentru tot ceea ce exista in viata ta in acest moment determina modul in care iti vei trai restul vietii tale. Asa ca, incearca sa descoperi ceva pozitiv despre ziua de astazi. Chiar daca uneori va trebui sa cauti un pic mai mult, cu siguranta ceva pozitiv exista.

In cele din urma, cele mai mari realizari ale tale sunt momentele in care ceea ce faci iti permite sa descoperi frumusetea vietii tale.

2. De aprobarea tuturor

Cea mai mare inchisoare in care poti sa locuiesti este reprezentata de frica de ceea ce cred altii despre tine.

Nu-i poti lasa pe ceilalti sa-ti spuna cine esti sau ce vrei. Va trebui sa decizi pentru tine. Atunci cand vine vorba de propriile tale decizii, ceea ce crezi tu conteaza mult mai mult in comparatie cu ceea ce cred celelalte persoane despre tine. Nu-i lasa pe ceilalti sa faca sa te simti vinovat pentru ca iti traiesti viata. Este viata ta. Atata timp cat nu ranesti pe nimeni, traieste-ti viata in felul tau.

Implinirea si succesul in viata depind foarte mult de capacitatea ta de a utiliza pe deplin capacitatile mentale pentru a-ti atinge obiectivele, visele si dorintele personale. Fa-ti suficient timp pentru a petrece in compania propriei tale persoane, fara interferente exterioare.

3. De un trecut perfect

Nu lasa umbrele trecutului sa intunece prezentul si viitorul vietii tale. Elibereaza-te de trecutul tau, iarta-i pe ceilalti, iarta-te pe tine insuti si mergi mai departe. Doar pentru ca trecutul nu s-a dovedit a fi asa cum ai sperat, asta nu inseamna ca viitorul nu poate fi asa cum iti doresti. De fapt, de cele mai multe ori ne dezvoltam in momentele in care suferim cel mai mult.

De cele mai multe ori, singura diferenta dintre fericirea pe termen lung si disperarea pe termen lung este reprezentata de renuntare. Atata timp cat continui sa mai respiri si nu renunti, nu este prea tarziu. Astazi este un nou inceput.

4. De controlul complet asupra vietii

Publicitate

Viata se afla intr-o continua schimbare si noi ne schimbam odata cu ea. Noi nu mai suntem aceeasi care am fost acum un an, acum o luna sau cu o saptamana in urma. Ciclul de viata nu se opreste niciodata. De aceea, fiecare final este un nou inceput.

Desi exista multe aspectele ale vietii care nu se afla sub controlul tau, poti controla modul in care reactionezi in fata provocarilor si situatiilor din viata ta. Viata fiecaruia dintre noi este formata din aspecte pozitive si aspecte negative, iar fericirea ta interioara depinde intr-o foarte mare masura de modul in care te concentrezi asupra acestor doua aspecte. Cel mai bun lucru pe care-l poti face este acela de a renunta la tot ceea ce nu poti controla si sa-ti investesti energia in aspectele pe cre le poti influenta.

5. De o viata lipsita de griji si de stres

Marile provocari ale vietii noastra fac ca viata sa fie interesanta, iar depasirea lor ne ofera un sens in plus vietii. Niciodata nu o sa traim o viata perfecta, tot timpul vor exista provocari, obstacole si conditii dificile. Cu toate acestea, cu fiecare pas pe care-l facem in directia corecta devenim mai puternici, mai calificati si mai increzatori.

6. De toate lucrurile pe care nu le ai

Fericirea consta in aprecierea lucrurilor, oamenilor, evenimentelor si stuatiilor din viata ta, cu alte cuvinte aprecierea a ceea ce exista deja in viata ta. Atunci cand esti prins intr-un proces de schimbare, de acumulare, de cele mai multe ori vei uita sa apreciezi ceea ce exista deja in viata ta.

7. De un munte de bani

In cazul in care ne-am numara binecuvantarile din viata noastra, in loc sa ne numaram banii, am fi mult mai bogati. Pastreaza banii in mintea ta, dar in afara inimii tale. Adevarat masura a bogatiei tale este reprezentata de valoarea ta in cazul in care ti-ai pierde toti banii.

  • Formula fericirii – Fa tot ceea ce poti si apreciaza ceea ce ai.
  • Formula nefericirii – Compara-te cu ceilati si cu lucrurile pe care le au.

Este minunat sa ai bani si sa-ti permiti lucrurile pe care banii le pot cumpara, dar este important sa nu pierzi din vedere lucrurile pe care banii nu le vor putea cumpara niciodata.

8. De fericire constanta

Nu o sa poti sa fii fericit daca nu esti nefericit uneori. Viata nu este intotdeauna perfecta si nu ar trebui sa te astepti la o viata presarata in mod constant de momente de fericire.

Pe termen scurt, starea ta de spirit va fluctua, dar capacitatea de a face fata acestor fluctuatii te va ajuta sa-ti construiesti fericirea interioara pe termen lung. Oricine poate fi fericit atunci cand viata este roz. Este necesar sa ai un suflet puternic pentru a-ti pastra zametul pe buze atunci cand viata nu prea iti zambeste.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Regulile de aur pe care trebuie sa se bazeze o prietenie adevarata! Una în faţa căreia să-ţi pui sufletul pe tavă şi să nu te temi că ţi-l face „tocăniţă”!

Publicitate

Ce miracol să ai o prietenă adevărată! Unde-o găseşti? Și cum o păstrezi?

1. Ascult-o pe cât de mult îţi place să fii ascultată

Nimic nu se compară cu asta. Cu prietena mea cea mai bună pot să vorbesc în voie, fără să mă cenzurez şi fără să mă tem că nu va putea să suporte potopul de cuvinte… De unde ştiu? Pentru că nici eu nu mă satur s-o ascult, indiferent cât de mult ar dura asta.

După cum se ştie, numărul de cuvinte pe care o femeie are nevoie să le spună într-o zi este covârşitor mai mare decât cel cu care se mulţumeşte un bărbat. Mare pierdere să nu poţi avea o prietenă căreia să i te confesezi.

Plus că există studii ştiinţifice care arată că, pentru femei, vorbitul cu cea mai bună prietenă eliberează în corp oxitocina, acelaşi hormon care se declanşează atunci când o femeie îşi alăptează pruncul. Împreună cu o stare greu de descris de bine interior, de protecţie infailibilă, de împlinire şi de a fi iubită.

2. Fii de încredere

Toate avem micile noastre secrete pe care, totuşi, avem nevoie să le spunem cuiva. Nu-i divulga niciodată secretele, aşa cum nici ţie nu ţi-ar plăcea să-ţi fie divulgate.

Ştiu, există studii care spun că o femeie nu poate să păstreze un secret mai mult de 35 de minute… Din fericire, printre persoanele faţă de care aleg să se confeseze se află întotdeauna, pe un loc fruntaş: cea mai bună prietenă.

Motivul pentru care ne e greu să păstrăm secrete pare să fie – tot conform studiilor – că presiunea psihică ne afectează percepţia asupra realităţii şi ne face să credem că şi cele mai uşoare activităţi devin foaarte grele. În concluzie, avem neapărat nevoie de cineva cu care să le împărtăşim.

3. Nu o judeca

Ştii totul despre ea. Poţi să nu cedezi tentaţiei de a o judeca? Ce te faci atunci când nu eşti de acord cu alegerile ei? Aici cred eu că se face diferenţa dintre adevărata prietenie şi una superficială.

Prietenia este ca şi dragostea. Nu te poţi împrieteni la comandă cu o femeie, chiar dacă e mult mai uşor să comunici cu ea decât cu orice bărbat. Pe o prietenă adevărată o „recunoşti”. E ca o regăsire atunci când o întâlneşti.

Publicitate

De-aia, în mod inexplicabil, faţă de orice ar face, ai o înţelegere necondiţionată. Ea poate să fie cu totul altfel decât tine. Poate să aibă alegeri cu care nu eşti de acord, iar tu poţi să-i spui în faţă aceasta, fără nicio problemă şi – culmea! – fără ca asta să afecteze prietenia dintre voi.

4. Nu-i fura iubitul

Ştiu, sună meschin. Oamenii au dreptul să fie liberi, nu poţi să posezi un bărbat, iar în momentul în care îl ţii cu forţa deja l-ai pierdut. Statisticile arată că peste 60% dintre bărbaţi visează să facă dragoste cu cea mai bună prietenă a iubitei. În cel mai bun caz, toţi trei – dar nu neapărat…

Prin urmare, probabilitatea ca iubitul prietenei să te dorească este foarte mare. Tentaţia de a flirta este pe măsură. Există şi femei cărora le surâde ideea de a-şi împărţi iubitul – cu toate că sunt mult mai multe cele care nici nu vor să audă de aşa ceva.

Indiferent în ce categorie te-ai afla, ar fi de preferat să ai încredere în prietena ta. Să zicem că iubirea vieţii tale s-a îndrăgostit de ea, şi pe tine nici nu te mai vede. Parcă e altfel dacă afli de la ea. Măcar te simţi doar părăsită, nu şi trădată.

5. Respectă-i valorile. Şi respect-o pe ea!

Se spune că „cine se aseamănă se adună”. Cel mai probabil, ce vă ţine împreună este tocmai faptul că, în adâncurile voastre, credeţi în aceleaşi lucruri – chiar dacă în exterior puteţi să vă manifestaţi diferit.

Spre exemplu, dacă ea doreşte să fie mamă de familie iar tu eşti genul „din floare-n floare” – sau invers – puteţi fi foarte apropiate, pentru că dincolo de tot şi de toate, amândouă credeţi în iubirea sinceră, fără măsură.

Nu neg că se poate să existe o prietenie profundă între două femei care împărtăşesc valori diferite – dar neapărat valori autentice. Atunci când prietena ta dă dovadă de curaj – să zicem – te umple un sentiment de respect. Iar respectul este molipsitor.

Sursa: sfaturiutile.info

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet