Omul este asemenea unui creion… se consuma incet incet in timp ce isi scrie povestea vietii…

Omul este asemenea unui creion… se consuma incet incet in timp ce isi scrie povestea vietii…

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 October 2018 in De Suflet

O poveste minunata scrisa de Paulo Coelho ne arata cat de asemanatoare este viata noastra cu un creion si cat de importante sunt faptele noastre. Sa ai grija de tine si de sufletul tau, nu conteaza cat de scump este lemnul folosit, interiorul conteaza, cat de bine scrie mina!

Bunicul, simpatic, cu barbă albă, scurtă și îngrijită, cu parul pieptănat cu grijă, cu ochii albaștri, strălucitori și veseli, scria o scrisoare. O scrisoare pentru fiul său plecat departe, cu treabă. Alături de bunic, neastâmpărat și jucăuși, nepotul. Bunicul zâmbea și scria. Copilul își privea bunicul. La un moment dat, întrebă:

– Scrii o poveste?

Bunicul se opri din scris, zâmbi și-i spuse nepotului:

– Scriu o poveste, scriu tatalui tău despre tine, despre mine și despre mama ta, ca să stea liniștit să știe că suntem bine și să muncească cu spor. Dar mai important decât ceea ce scriu este creionul cu care scriu.

– Creionul? s-a mirat copilul.

– Da! Creionul.

– Dar este la fel ca toate creioanele pe care le-am văzut în viața mea!

– Da, este un creion oarecare, dar tocmai pentru că este un creion oarecare are cele cinci calități ale unui creion, calități care fac din acest creion, deși este unul obișnuit, un creion special.

– Ce calități are creionul acesta?

Bunicul și-a ridicat nepotul pe genunchi, a luat creionul în mână și a început să numere cele cinci calități ale creionului.

Prima calitate: poți să faci lucruri mari, dar să nu uiți niciodată că există o Mână care ne conduce pașii. Pe această mână o numim Dumnezeu și El ne conduce totdeauna conform dorinței Lui. Creionul nu poate să scrie dacă nu este ținut în mână de cineva. Tot așa și omul, în mâna lui Dumnezeu.

A doua calitate: din când în când mă opresc din scris și să folosesc ascuțitoarea. Asta înseamnă un pic de suferință pentru creion, dar până la urmă va fi mai ascuțit. Deci, creionul suportă durerea și știe că după durere o să fie mai bun și mai frumos. Tot așa și omul, înțelege mai multe după ce trece prin experiențe care-l dor sau îl fac să sufere. Unele dureri ne fac mai frumoși și mai buni!

A treia calitate: poți să ștergi cu guma ceea ce scrie creionul. Nu este nici o greșeală dacă vei încerca să repari ceva rău, să corectezi ceva ce a fost făcut prost. Ceea ce contează este să scrii mai departe și să te menți pe drumul cel bun. Tot așa și omul. Are posibilitatea de a corecta atunci când greșește, dar trebuie să aibă curajul de a face asta.

A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioară, ci mina de grafit din interior. Tot așa și cu un om. Nu cotează cum este pe afară atâta vreme cât sufletul lui este bun și frumos.

A cincea calitate: un creion lasă totdeauna o urmă. Tot așa și omul. Lasă mereu urme în urma lui, dar depinde de el dacă urmele vor fi păstrate cu drag sau uitate. Un om trebuie să încerce să fie conștient de fiecare faptă a ta și să facă totulcât mai bine și cît mai frumos.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!