Oferă-ți cea mai caldă și drăgăstoasă îmbrățișare pe care ai oferi-o celorlalți și amintește-ți ce ființă specială ești, unică pe acest pământ și în acest univers!

Publicitate

“Este în natura oamenilor să iubească – apoi să distrugă, apoi să iubească din nou – ceea ce ei prețuiesc cel mai mult. “– Neale Donald Walsch

De ce să îți dorești să fii precum alții când ești o persoană atât de frumoasă și de specială tocmai prin faptul că te diferențiezi de ceilalți, prin modul aparte în care ești? Citește un text care circulă pe internet și al cărui autor este necunoscut, dar care ne amintește cât de prețioși și valoroși suntem fiecare dintre noi tocmai prin unicitatea felului în care suntem.

Ești unic!

Gândește-te ce lucru miraculos, remarcabil și imposibil de dublicat ești tu ca ființă umană! Dintre toți oamenii care au venit și au plecat pe acest pământ de la începutul timpurilor, NICIUNUL dintre ei nu a fost ca tine.

Nimeni dintre cei care au trăit vreodată sau vor veni nu a avut și nici nu va avea combinația ta de abilitați, talente, trăsături fizice, cunoștințe, poveri, dureri și oportunități.

Părul nimănui altcuiva nu crește ca al tău. Amprentele nimănui altcuiva nu sunt ca ale tale. Nimeni nu va avea vreodată secretele sale interioare și nimeni nu va cunoaște expresiile familiei tale așa cum o faci tu.

Nimeni nu va râde la exact aceleași lucuri ca și tine și nimeni nu va strănuta așa cum o faci tu. Nimeni nu se roagă în aceeași manieră în care o faci tu. Nimeni nu este iubit de aceeași combinație de oameni care te iubesc pe tine – NIMENI! Nimeni înaintea ta și nimeni după tine. Ești absolut UNIC!

Bucură-te de unicitatea ta. Nu trebuie să te prefaci sau să disimulezi ca să fii ca altcineva. Nu ai fost menit să fii ca altcineva. Nu trebuie să minți ca să ascunzi părțile din tine care nu sunt ca ceea ce vezi tu în oricine altcineva.

Publicitate

Ți-a fost hărăzit să fii diferit. Niciodată în toată istoria lumii nu vor trece aceleași lucruri prin mintea, sufletul și spiritul unei persoane ca cele care trec acum prin mintea ta chiar acum.

Dacă nu ai fi existat, ar fi fost un gol în creație, un gol în istorie, ceva ar fi lipsit din planul pe care divinitatea l-a rezervat umanității.

Prețuiește-ți unicitatea. Este un dar care ți-a fost oferit doar ție. Bucură-te de el și împărtășește-l! Nimeni nu poate ajunge la inimile celorlalți la fel cum o faci tu. Nimeni nu poate vorbi în exact aceleași cuvinte ca și tine. Nimeni nu le poate conferi înțelesul pe care îl oferi tu. Nimeni nu poate alina sau oferi mângâiere în modul în care oferi tu. Nimeni nu poate oferi unei alte persoane felul tău unic de a înțelege.

Nimeni nu se poate bucura în modul în care o faci tu. Nimeni nu poate fi vesel sau fericit în felul în care ești tu. Nimeni nu poate zâmbi așa cum zâmbești tu. Nimeni nu poate avea impactul asupra unei alte ființe umane așa cum îl ai tu.

Împărtășește-ți unicitatea. Las-o să curgă liberă în rândul familiei tale, în rândul prietenilor tăi, al oamenilor pe care îi întâlnești în grabă sau când alergi de colo colo, împărtășește-o oriunde te-ai afla și ai trăi. Acel dar care ești ți-a fost dat ca să te bucuri de el și să îl împărtășești. Oferă-te pe tine însuți! Vezi darul din tine! Primește-l! Lasă-l să te bucure! Lasă-l să te inspire, să te impulsioneze și să te însuflețească!

Ești unic!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Privind mereu in afara, ai uitat sa privesti inauntru. Cautand sa umpli golul, ai gasit mereu un gol si mai mare. Stii de ce? Pentru ca ce cauti nu este acolo unde cauti. Ce cauti poti gasi doar inauntrul tau.

Publicitate

“In tramvai este ca in viata: te inghesui, te strecori, cand s-apuci un loc in fata, tocmai bine cobori.” – Camillo Sbarbaro

Toate nemultumirile, nefericirea, sentimentul ca nu e de ajuns niciodata, pleaca de la faptul ca nu mai ai incredere. In tine, in ceilalti, in viata. Ai plecat de langa tine, cum mult timp in urma. Si cu fiecare zi, distanta a crescut. Ai invatat cum sa cauti afara tot ce ai nevoie.

Cum sa sapi dupa raspunsuri, cum sa crezi doar ce-ti spun altii, despre tot. Sa ingurgitezi ce-ti livreaza societatea, sa te raportezi la reperele agreate de niste oameni, care nu si-au dorit altceva, decat sa obtina, la randul lor, control si recunoastere si atentie, fiind la fel de neincrezatori ca si tine.

Inca de mic, in familie sau la scoala, ai invatat despre parerile altora despre ceva sau cineva. Inclusiv despre istorie, religie, viata, chiar despre tine. Si acum cand vorbesti, de cele mai multe ori exprimi cuvintele si parerile altcuiva.

Ai devenit cineva care cauta ca oamenii din jur, rezultatele, succesele, raspunsurile si parerile altora, sa-l confirme, sa-i spuna si sa-l convinga ca e bun de-ajuns. Dar parca niciodata nu e suficient. Si uneori cazi. Si te ridici si alergi mai departe, sperand ca la urmatorul popas (succes) vei gasi ceea ce cauti. Nadajduind ca va veni cineva care sa-ti umple golul, sa-ti aduca fericirea si linistea. Si iar ajungi acolo unde ai dorit, si iar nu e de-ajuns.

Alergi dupa ceva ce parca nu reusesti sa prinzi niciodata. Ceva ce, chiar daca gasesti, dureaza prea putin, si mereu iti scapa printre degete: fericirea!

In mintea ta si-a facut loc iluzia “intr-o zi, candva, voi fi fericit”. Mintea iti piune pe tava tot felul de iluzii. Ea e bine antrenata si nu oboseste niciodata sa gandeasca, sa analizeze, sa compare, sa judece, sa caute, sa astepte, etc. Doar asa ai fost invatat, ca trebuie sa fii rational, sa alegi mereu dupa o analiza indelunga, ca asa e bine. Nu ti-a spus nimeni de ce. Doar ca “asa trebuie”, “asa e bine”. Cate nu am inghitit cu totii, fara sa trecem cu adevarat prin filtrele proprii?

Cate platitudini si truisme, rulate din generatie in generatie, poate mii de ani, nu am primit in mintea noastra? Si am devenit o lume plina de oameni care asteapta sa fie salvati, care nu au incredere, care se lasa ghidati de frica si neincredere, care cauta mereu implinirea in ceilalti.

Publicitate

Iti dai seama? Poti sa vezi imaginea de ansamblu, poti privi cadrul larg? Daca fiecare dintre noi asteapta sa fie validat de ceilalti, iar acestia asteapta si ei sa fie validati, astfel ca fiecare asteapta confirmarea si increderea din alta parte, iti dai seama ca nicaieri in toate astea nu exista nici bruma de adevar? Pentru simplul fapt ca eu nu sunt in locul tau si nu traiesc experienta ta, nu pot sa-ti spun ce e bine pentru tine, nu te pot convinge ca esti bun de ajuns, pana ce asta nu vine din tine, pana ce tu nu esti sigur de asta.

In plus, nu pot sa-ti dau ceva ce nici eu nu am, nu-i asa? Lumea a devenit plina de minciuni, e o minciuna. Fiecare, cu rare exceptii, pretinde ca stie ce e bine pentru altii, fiecare emite pareri care nu-i apartin, fiecare este intr-un fel in care n-ar vrea sa fie, dar il alege pentru ca e convins ca asa “trebuie” sau ca nu are de ales.

Faptul ca am lasat mintea sa conduca, ne-a facut sa ne inchidem tot mai mult inimile. Faptul ca am asteptat mereu din afara sa ne fie validate alegerile si propriile raspunsuri, ne-a facut sa ne indoim tot mai mult de noi. Faptul ca mereu am crezut ce ne-au spus altii ca e bine pentru noi ne-a sporit neincrederea in noi si in capacitatea de a alege si de a ne asculta inima.

Privind mereu in afara, ai uitat sa privesti inauntru. Cautand sa umpli golul, ai gasit mereu un gol si mai mare. Stii de ce? Pentru ca ce cauti nu este acolo unde cauti. Ce cauti poti gasi doar inauntrul tau. Viata ta este capodopera ta, nu a altora. Creeaza-ti-o singur. Alege singur, ai incredere in tine si in viata si in Inteligenta Suprema care asteapta doar un semn pentru a-si face lucrearea prin tine. Esti Maestru, esti Divin.

Aminteste-ti asta. Ia-ti atentia de acolo, de afara, inceteaza sa cauti in exteriorul tau. Inceteaza sa faci pe plac egourilor altora, fa-ti pe plac mai intai tie. Tu inainte de toate. Pentru ca inainte sa faci bine altora, trebuie sa fii tu bine! Traieste viata pentru care ai fost creat! In libertate, cu putere si incredere in tine, in iubire si armonie!

Cu cat mai ancorat in inima ta vei fi, cu atat iti va creste mai mult increderea in tine, iar viata va fi minunata acum si aici, nu atunci, candva! Fii asa cum vrei cu adevarat sa fii. Fii adevarat! Fii tu! Intoarce-te la sursa fericirii, intoarce-te in tine! Nimeni nu-ti poate da nimic, pentru ca ai deja! Ai incredere ca esti exact unde trebuie, cand trebuie! Ai incredere in viata, in Dumnezeu, in oameni! Ai incredere ca totul e bine chiar acum! Ai incredere in tine!

Nico Svârlefus, sursa: astrocafe.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet