“Obiectele sunt de folosit. Oamenii, de iubit. Ai grija sa nu ajungi niciodata o sa faci invers.” – Sfaturi minunate de la Dalai Lama

“Obiectele sunt de folosit. Oamenii, de iubit. Ai grija sa nu ajungi niciodata o sa faci invers.” – Sfaturi minunate de la Dalai Lama

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 August 2020 in Citate

Dalai Lama a fost luat din casa parinteasca cand avea doar sase ani. La varsta de 15 ani, a trebuit sa devina comandat militar si diplomat. La 25 de ani a fost fortat sa plece din Tibet pentru India. Acum el are 81 de ani… viata lui nu a fost deloc una usoara. Insa, in loc sa aiba riduri adanci pe fata lui, el are fericire in ochi. Pentru mai mult de 50 de ani, sute de mii de oameni au asteptat cuvinte si actiuni frumoase din partea lui.

Pentru a intelege mai bine principiile care au ajutat acest barbat incredibil sa iti pastreze motivatia si atitudinea pozitiva asupra vietii de-a lungul atator ani, iata 15 lectii de viata de la Dalai Lama exprimate in propriile sale cuvinte.

1. Intelege faptul ca dragostea si reusitele marete implica uneori si riscuri marete.

2. Fii bun de cate ori se poate. Si intotdeauna se poate.

3. Daca poti ajuta, atunci ajuta. Dar daca nu poti face asta, cel putin nu fa rau.

4. Aminteste-ti ca a nu primi ceea ce iti doresti, poate fi uneori un real noroc.

5. Fericirea nu e ceva gata facut, ea vine din faptele tale.

6. Urmeaza cei 3 R: respect pentru tine, respect pentru altii, responsabilitatea pentru toate actiunile tale.

7. Nu putem obtine pace in lume pana nu facem pace in noi insine.

8. Sursa tuturor suferintelor este ignoranta. Oamenii ii ranesc pe ceilalti in cautarea egoista a fericirii sau satisfactiei lor personale.

9. Raspunsul tau nu ar trebui sa depinda de actiunile celuilalt.

10. Potentialul uman este acelasi pentru toata lumea. Sentimentul tau “Nu valorez nimic”, este gresit. Total gresit. Te minti singur. Cu totii avem puterea gandului- deci ce iti lipseste? Daca ai vointa, atunci poti schimba orice. Se spune ca esti propriul tau maestru.

11. Obiectele sunt de folosit. Oamenii, de iubit. Ai grija sa nu ajungi niciodata o sa faci invers.

12. Eu nu imi sarbatoresc ziua de nastere. Pentru mine, nu este diferita de orice alta zi. Intr-un sens, in fiecare zi este o zi de nastere. In fiecare zi, te trezesti dimineata, totul este proaspat si nou, iar noul tel al acestei zile este sa te invete ceva important.

13. Scopul vietii este acela de a fi fericit.

14. Eu cred ca singura religie adevarata consta in a avea o inima buna.

15. Daruieste-i persoanei pe care o iubesti: aripi pentru a zbura, radacini pentru a se intoarce si motive pentru a ramane.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide